w PKSie dokładnie sprawdzają auta , "nie ma to czy tam to" , i bez znaczenia czy kogoś znasz czy nie , jeszcze taka informacja - gdy mamy instalacje LPG w aucie - diagnosta na przeglądzie ma prawo od Ciebie wymagać dokumentów od tejże instalacji , w przypadku braku takowej - może nie podbić przeglądu ....
więc ja polecam przeglądy w PKS Wieluń
najlepiej jechać po godzinie 17, kolejek praktycznie brak
_________________ "Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar" (Kubuś Puchatek)
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-12, 09:43
Jeśli jesteś na danej stacji pierwszy raz oraz masz w samochodzie LPG to na 110% będziesz musiał im przedstawić dokumenty na instalację a w szczególności homologację na zbiornik. Następnym razem już nie wołają bo mają te dane już zapisane u siebie w systemie.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2010-03-12, 15:50
Robię przeglądy w dwóch autach z LPG od pięciu lat na różnych stacjach w okolicy i jeszcze nikt nie zażądał ode mnie dokumentów związanych z instalacją LPG. Słyszałem tylko, że ponoć niektórzy żądają ale mi to się jeszcze nie przydażyło
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-12, 15:58
Butla ma homologację na określony czas i mają obowiązek sprawdzić jej ważność. Oczywiście żyjemy w Polsce więc nie dziwi mnie to że niektórzy tego nie sprawdzają. Może i dobrze, bo gdyby sprawdzali tak jak w Niemczech to ubyłoby z dróg co najmniej 50% samochodów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum