Wysłany: 2010-04-01, 22:48 Prawo jazdy kat. B w Wieluniu
Czy orientujecie się jakie są obecnie koszty zrobienia prawa jazdy kat. B w Wieluniu? Chodzi mi nie tylko o koszt samego kursu ale tez i koszty dodatkowe - badania lekarskie, egzamin, wydanie dokumentu... Jak to się kształtuje na dzień dzisiejszy?
Ile kosztuje kurs w Wieluniu?
I ile mniej więcej czasu potrzeba od rozpoczęcia kursu do zdania egzaminu i wydania dokumentu?
Z góry dzieki.
PS - Mam prawo jazdy, nie zabrano mi go. Pytam się tylko o koszty.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-04-01, 23:38
Z czasem zależy od WORDu. Oczywiście dużo egzaminatorów mimo wszystko najpierw wyjeździ z kursantem sporo godzin a potem zapisuje, ogromny błąd bo potem kursant nie ma co robić. Ja zostałem zapisany po trzech godzinach jazdy i i tak w międzyczasie z 2 tygodnie czekałem bez jazdy, nie wiem czy się teraz coś zmieniło ale na dobrą sprawę to można zapisać się dwa tygodnie przed rozpoczęciem kursu, potem około 3 tygodnie jazdy i z tydzień na wydanie dokumentu.
Także jeśli WORD ma wolne terminy to i można by się w miesiącu zamknąć od kursu do wydania dokumentu a jeśli jest tak jak było, że na egzamin się półtora miesiąca czeka no to blisko dwa zejdzie
Koszty są dokładnie takie jak podał Ferbik. A jeśli chodzi o czas to właśnie wszystko zależy od WORDu, ja na egzamin czekałam 2 miesiące i było to rok temu, ale myślę że niewiele się zmieniło w tej gestii
maxo, ja teraz robię A.
Zapisałem się u Mrozka placyk w Wieluniu a jazdę po Sieradzu miałem z ośrodka z Sieradza na motorze takim niby jak na egzaminie.
Pozdrawiam i szerokości na motocyklu
_________________ Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum