Wiem, poniosło mnie zbytnio.
9'39 i dalej
"To się mogło zdarzyć w środę, zdarzyło się wczoraj.
chodziło mi właśnie o to zdanie. Jak dla mnie i wielu innych takie zdanie mogło świadczyć o tym iż osoba mówiąca ta homilię chciała życzyć potajemnie śmierci innych osób.
Ja w ten sposób odebrałem te właśnie jego słowa.
1. Mamy wolność słowa.
2. W Kościele przeważają ludzie nielubiący PO nad anty sympatykami PiS więc mnie ta wypowiedź nie zdziwiła.
3. Ale życzenie komuś śmierci przez takie aluzje(nawet przeciwnikom politycznym jest żałosne, bo zwierzchnicy kościoła powinni być autorytetem a nie schodzić na poziom dyskusji znany "przy budce z piwem")
4. Osobiście nie lubiłem Kaczyńskiego bo to był dla mnie psuedo-patriota bazujący na emocjach i prostych gestach, które działają głównie na starszych ludzi.
To samo robią jego ludzie - pozują na patriotów, wielkich obrońców interesu narodu Polskiego a "efekty" za ich rządów podobne do kosmopolitycznego PO czy SLD.
5. Jemu się tak należy pochówek na Wawelu jak Piłsudskiemu, ale to już sprawa Kościoła.
6. Nasz ex-prezydent sprzedał Polskę podpisując Traktat Lizboński i udaje patriotów, konserwatystów z całą jego śmieszną partią.
Konserwatyści to są w w dużej mierze w UPR, trochę w PO(np. Gowin) i w Prawicy RP.
Żaden z PiSowców nie napisał artykułu na stronie konserwatyzm.pl, a to że ktoś chodzi do kościoła jeszcze o niczym nie świadczy.
Jak odblokują dział Polityka to mógłbym podać z 20 przykładów dlaczego PiS nie jest partią prawicową i nie ma nic wspólnego z konserwatyzmem oraz patriotyzmem(prawdziwym a nie udawanym).
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-04-15, 19:32
Cytat:
"To się mogło zdarzyć w środę, zdarzyło się wczoraj..."
Przy odrobinie dobrej woli, można odczytać te słowa jako ... swoistą przestrogę przed czymś, co może stać się wtedy, gdy się tego najmniej spodziewamy.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-04-23, 21:41
Wszyscy manipulują bo nie ma czegoś takiego jak obiektywne informacje, a tym bardziej obiektywne media. Jedyne komunikaty które spełniają warunek obiektywizmu to suche dane np. „spotkanie odbyło się dnia 28 listopada” lub dokładne przytoczenie czyjś słów. Nawet próba nakreślenia sytuacji jest już obarczona sądami dziennikarza, przejawiająca się choćby w tym, jakich słów dobiera, jak je ze sobą zestawia, czy też w jakiej kolejności prezentuje fakty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum