R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
"Zniewolił mnie, miałam 16 lat". Nowa ofiara Polań
Autor Wiadomość
wieluniak20 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2010-05-15, 09:34   "Zniewolił mnie, miałam 16 lat". Nowa ofiara Polań

Brytyjska aktorka Charlotte Lewis oświadczyła w publicznie, iż jako nastolatka była molestowana seksualnie przez Romana Polańskiego.
- Wiedział, że miałam 16 lat, gdy zniewolił mnie w swym paryskim mieszkaniu - powiedziała 42-letnia Lewis na konferencji prasowej w Los Angeles. Miało to nastąpić w trakcie produkcji filmu "Piraci", w którym zagrała niewielką rolę.
Bliższych okoliczności zdarzenia Lewis nie ujawniła. Jej adwokatka Gloria Alfred oświadczyła dziennikarzom, iż aktorka jest gotowa złożyć zeznania pod przysięgą.
76-letni reżyser przebywa obecnie w areszcie domowym w swej rezydencji w szwajcarskim Gstaad, oczekując na wynik postępowania ekstradycyjnego. Postępowanie to wszczęto po zatrzymaniu go na lotnisku w Zurychu 26 września ub.r. na podstawie amerykańskiego nakazu aresztowania.
Amerykański wymiar sprawiedliwości zarzuca Polańskiemu, że w roku 1977 w willi aktora Jacka Nicholsona w Hollywood uwiódł 13-letnią wówczas Samanthę Gailey. W stanie Kalifornia czyn lubieżny z nieletnią klasyfikowany jest automatycznie jako gwałt. Reżyser spędził 42 dni pod obserwacją psychiatryczną, ale przed zakończeniem postępowania wyjechał do Francji, by uchronić się przed spodziewaną karą więzienia.
Rzeczniczka prokuratury w Los Angeles, Sandi Gibbons potwierdziła, że Lewis spotkała się z prokuratorem, który zajmuje sprawą Polańskiego.

źródło : http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html

Jeśli to prawda, to z Polańskim szykuje się grubsza afera.
Postaw piwo autorowi tego posta

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Piwa: 17/150
Wysłany: 2010-05-15, 10:01   

"Wiedzial ze mialam 16 lat.." :grin:

Dla mnie kobitki tego pokroju powinny dostac na starcie takiej sprawy wysoka kare. Tak zeby juz nigdy przez dziesiatki lat nie odwazyly sie kryc w sobie swojej "tragedii". Nieszczescia ktorego, znajac takie karierowiczki, prawdopodobnie same sie domagaly...

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2010-05-15, 11:06   

Głupia baba lecąca na kasę. I tyle.

wieluniak20 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2010-05-15, 11:21   

yabos ty jak zwykle szczery do bólu :)

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2010-05-15, 11:45   

Szczery do bólu to bym był jakby nie było na forum cenzury :twisted: :wink:

A poza tym kumaty adwokat i nie do końca mądry pozew to w USA dobry pomysł na kasę.

jozefina22 
Dojeżdża PKSem
jozefina22

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-05-16, 19:26   

Charlotte Lewis
Cytat:
Po długim występowaniu w brytyjskim serialu Grange Hill, w 1986 roku zadebiutowała w filmie Romana Polańskiego Piraci. W tym samym roku wystąpiła obok Eddiego Murphy'ego w filmie Złote dziecko. W 1990 roku zagrała w filmie Tripwire. Dwa lata później wystąpiła w Storyville, gdzie zagrała z Jamesem Spaderem. Pomimo wczesnych sukcesów, jej kariera rozwijała się sporadycznie. W 1995 roku zagrała w być może jej najbardziej pamiętnym filmie Men of War, a w 2003 roku pojawiła się w Hey DJ.

Polański purystą na pewno nie był. Ja jednak w takie nagłe odświeżenie pamięci u tej aktorki jakoś nie wierzę. Za bardzo mi to pachnie pijarem na zasadzie niech mówią o mnie cokolwiek byleby tylko mówili. Myślę, że środowisku hollywoodzkim mało kto świętym jest. Oboje pewnie siebie warci.

narodowiec 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2010-05-18, 22:48   

Mam nadzieję, że spotka go zasłużona kara!

waldex 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2010-05-19, 00:37   

jozefina22 napisał/a:
Charlotte Lewis
Cytat:
Po długim występowaniu w brytyjskim serialu Grange Hill, w 1986 roku zadebiutowała w filmie Romana Polańskiego Piraci. W tym samym roku wystąpiła obok Eddiego Murphy'ego w filmie Złote dziecko. W 1990 roku zagrała w filmie Tripwire. Dwa lata później wystąpiła w Storyville, gdzie zagrała z Jamesem Spaderem. Pomimo wczesnych sukcesów, jej kariera rozwijała się sporadycznie. W 1995 roku zagrała w być może jej najbardziej pamiętnym filmie Men of War, a w 2003 roku pojawiła się w Hey DJ.

Polański purystą na pewno nie był. Ja jednak w takie nagłe odświeżenie pamięci u tej aktorki jakoś nie wierzę. Za bardzo mi to pachnie pijarem na zasadzie niech mówią o mnie cokolwiek byleby tylko mówili. Myślę, że środowisku hollywoodzkim mało kto świętym jest. Oboje pewnie siebie warci.

Nie wierzę, chyba pierwszy raz się z Tobą zgadzam ;)
Taki nagły przebłysk pamięci, zaskakujące jakie figle płata nam mózg. Debiut? Pewnie "zniewolenie" miało otworzyć kolejną furtkę na drodze do aktorskiego świata; aktorskiego nie tylko w wymiarze filmów, ale jak perspektywa czasu pokazała także i zgrywania ofiary po latach. Skrzywdzona? Raczej po raz kolejny dzięki mediom wypromowana. Ciekawią mnie 3 rzeczy:
1. nieświadomość w momencie zniewolenia i dojście do takiego wniosku po 26 latach. Czy można aż tak wolno trybić? Skoro to był gwałt (kontakty seksualne, zniewolenie co jest traktowane jako zmuszenie do czynności) czemu od razu nie poszła na policję?
3. Fenomen odświeżania pamięci u coraz to nowych aktorek właśnie w czasie gdy sprawa kontaktów seksualnych Polańskiego ciągle jest na topie.

Odpowiedz do tematu