Jako, że mój syn skończył niedawno 6 lat, na jego urodziny kupiłem (sobie?) konsolę
Jest to poczciwa PS2, więc zapraszam tutaj konsolowców do dzielenia się uwagami, radami, poleceniami tytułów itp.
Na początek parę tytułów, w które miałem okazję zagrać i szczerze mogę polecić, akurat na PS2:
- PES5 (chociaż nie jestem zwolennikiem piłki nożnej, tak gra zrobiła na mnie duże, pozytywne wrażenie)
- Tekken 4 lub Tekken 5 poleciłbym, ale jak dopadłem
- Def Jam Fight For New York, to chyba najlepsza bijatyka, w jaką miałem okazję zagrać,
- Gran Turismo 4,
- Burnout Revenge - miałem okazję grać tylko chwilę, ale naprawdę niezły klimat - co prawda ta gra niewiele ma wspólnego z realizmem, ale wciągnąć potrafi,
z gier bardziej dla dzieci
- Crash Bandicoot,
- Lego Indiana Jones
Powyższe tytuły wymieniłem ze względu bardziej na możliwość zagrania we dwie osoby, ale są gry typu God of War1 i 2, GTA San Andreas i wiele innych, gdzie można pograć samemu. Jednak frajdą dla mnie jest, jak gram z żywym, a nie stworzonym w wyniku wyliczeń przeciwnikiem (mam nadzieję, że te planowane dzieci się nie obrażą w tym miejscu, bo oczywiście chodzi mi o grę z przeciwnikiem CPU)
Szukam również tytułów gier, które są godne polecenia dla dzieci w wieku podeszłym prawie do podstawówki
Crash Bandicoot, grałem kiedyś na psx1 i grało się wyśmienicie na ps2 grałem również i było dobrze nawet w wersji ma PC gra szła.
PES5 grałem ale silnik dalej niedopracowany, gra tylko dla fanów ale z czystym sumieniem można polecić komuś kto chce się na przeciwnikach wyżyć
W przypadku Tekkena no cóż to klasyk bijatyk
Na PS2 była też dobra gra gdzie można się rozbijać ale nie pamiętam tytułu.
Mogę polecić inne gry z zestawu Lego czyli Batman, StarWars, można też dodać Sonic'a, widziałem kiedyś wyścigi ze Shrek'a ale nie pamiętam tytułu. W sumie to tyle dla dzieciaków na PS2, co do PS3 to polecam Little Big World, to chyba najlepsza gra dla dzieci jaką miałem okazję zobaczyć
Cóż, to ja się wtrącę z Xboxem (v1) (w końcu w temacie nie jest sprecyzowane o jaką chodzi )
- GTA San Andreas
- Half Life 2
- Just Cause
- NFS Carbon
Tytuły znane z PC, ale po (dłuższej) chwili przyzwyczajenia do peceta z nimi nie wrócę. Po prostu na padzie wygodniej Swoja drogą na HL2 wczoraj zajechałem prawy analog
Cóż, to ja się wtrącę z Xboxem (v1) (w końcu w temacie nie jest sprecyzowane o jaką chodzi
Dokładnie To temat dla fanów gier konsolowych i konsoli.
Odnośnie GTA SA jakoś osobiście uważam, że lepiej się sterowało na PC, męczyło mnie granie na padzie - może jedynie z tego względu, że jestem klawiszowcem od parunastu lat, chociaż wiele gier konsolowo-pecetowych dało mi do zrozumienia, że na konsoli i padzie naprawdę duuużo lepiej się gra. Klawiatura ma jedynie tą przewagę nad padem, że jest dużo więcej możliwości klawiszowych i nie trzeba zastępować ich kombinacjami przycisków na padzie, że w grach typu FPP jest dużo lepsza sterowność, itp. Jeśli chodzi o samochodówki, to muszę przetestować kierownicę i zobaczyć jakie wrażenia
Nie wiem na czym grałeś w SA, na Xboxie przynajmniej tak wszystko jest rozwiązane że nie potrzeba żadnych kombinacji klawiszowych robić, po prostu zależnie od sytuacji rola danego klawisza się zmienia. I tu bawi mnie opcja grania na padzie w SA na PC, bo próbowałem i klawiszy brakło (nie da się czegoś takiego jak na konsoli zrobić)
marcinreq, pisane było wyżej - jedyne co mogę polecić, to serię Lego - naprawdę fajna - i tatuś też ma używanie
Poza tym wszelkie samochodówki IMHO Obowiązkowo Crash Bandicoot
Nie wiem jak Madagaskar, Looney Tunes, Kung Fu Panda, Sezon na misia, czy Skok przez płot, ale też się mogą okazać dobrym wyborem dla dzieciaków.
marcinreq, pisane było wyżej - jedyne co mogę polecić, to serię Lego - naprawdę fajna - i tatuś też ma używanie
Poza tym wszelkie samochodówki IMHO Obowiązkowo Crash Bandicoot
Przeczytałem poprzednie posty jednak wciąż mało tych gier... co do Lego to zgodzę się że fajne, miałem okazję pograć Crash zaliczony, samochodówki... tego już mam dosyć bo ile można
Ferbik napisał/a:
Nie wiem jak Madagaskar, Looney Tunes, Kung Fu Panda, Sezon na misia, czy Skok przez płot, ale też się mogą okazać dobrym wyborem dla dzieciaków.
No właśnie, mogą być ciekawe. Miał może ktoś okazję zagrać w te gierki?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum