Zamieszczam kilka swoich amatorskich fotek. Z tego co się już rozejrzałem, to najlepsze one nie będą porównując je do tych które już są na forum ale proszę weźcie też pod uwagę, że jestem amatorem Chcecie, oceniajcie...
Jesli moglbym cos powiedziec to tylko o 2 i 4, a mianowicie:
2 - pomysl i kadr dobry, zabraklo troche techniki, tzn. cytryny wisza w powietrzu przez zle oswietlenie,
4 - kolorystyka nieba ciekawa, aczkolwiek inaczej bym kadrowal, mysle tez ze bardziej w strone slonca byloby ciekawsze.
Jesli chodzi o pozostale, to chociazby podstawy kadrowania sie klaniaja, slonce powinno lezec w ktoryms z goracych punktow... a osobiscie ja takie zdjecia robie na poczatku zeby ustawic swiatlo a pozniej delete
ywis, pamietaj: to nie aparat robi zdjecia lecz fotograf Pisalem juz zreszta o tym gdzies wczesniej. A tak apropo to zapraszam na najblizszy plenerek foto, ktory jeszcze nie wiem kiedy sie odbedzie ale mysle ze na dniach sie okaze
Wysłany: 2005-07-25, 22:31
Wiem, wiem... nie aparat a fotograf! - wspominałeś już gdzieś przy jakimś poście (czytałem), ale sprzęt też ma coś do siebie żeby zrobił w miarę dobre też zdjęcia o w miarę dobrej jakości, nie wiem! Nie będę się sprzeczał, bo Ja to tylko amator może jakieś małe wskazówki przy najbliższej okazji?
za Ferbikiem............... ale zapytam - skoro mowa o aparacie - jakim robione? bo nawet 'slabym' mozna dobra fotke zrobic - choc nie zawsze i nie kazdy aparat do wszystkiego sie nadaje
ywis [Usunięty]
Wysłany: 2005-07-26, 16:08
Hm. Aktualne zdjęcia które są zamieszczone były rabione aparatem Kodak DX6340 (taki shit) na początku mi starczał, ale się wkręciłem i trzeba było zmienić aparat...
ja pierwsze swoje zdjecia robilem tez Kodakiem.... dx3600 - to dopiero byla zabawka - w pelnym tego slowa znaczeniu... ale zdjecia fajne robil - kolorki naturalne (Ferbik zazdroscil tych kolorkow ).... reszta to juz oko trzymajacego aparat.... a teraz jakim sie poslugujesz?
ywis [Usunięty]
Wysłany: 2005-07-27, 11:16
Obecnie Nikon 4600, ale to badziew jakoś mi nie leży ten apart... no i zmieniam go.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum