HeaVen, to może być - chociaż nie daję głowy Norprolac® , choć z opisu leku wynika, że powinny go przyjmowac kobiety które skarżą się na brak miesiączki lub "skąpe" krwawienie, nie wiem więc czy można to zaliczyć do Twojej osoby Jeśli wygrałam konkurs to proszę o "pomógł"
_________________ "Umrze miasto, jeżeli budowa jego będzie zakończona"
Pomógł: 2 razy Wiek: 30 Dołączył: 13 Maj 2009 Posty: 450 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-05-26, 21:39
Ferbik napisał/a:
HeaVen, wrzuć cały skan jak mamy Ci pomóc. Bo jakby chirurgowi pokazano kawałek mięsa i kazano zgadywać jaki to organ, to byłby podobny problem.
No przeciez mówie to jest tak:
Skierowanie:
Rozpoznanie: "to coś" MCL (wytłumaczyłem już co to znaczy )
Cytat:
HeaVen, to może być - chociaż nie daję głowy Norprolac® , choć z opisu leku wynika, że powinny go przyjmowac kobiety które skarżą się na brak miesiączki lub "skąpe" krwawienie, nie wiem więc czy można to zaliczyć do Twojej osoby Jeśli wygrałam konkurs to proszę o "pomógł"
nie to nie to ;d
Magduś napisał/a:
Hehe, raczej nie, bo to jest jakiś medyczny zwrot, a nie nazwa leku. ;]
Przychodzi facet do lekarza w szpitalu, mówi co mu dolega, lekarz się zastanawia i mowi tak:
Dobrze, to ja panu napiszę receptę, zejdzie pan tam sobie na dół do apteki, to panu wydadza lekarstwo. Jakby sie nie mogli doczytać czy coś, to niech pan poprosi pana Czeslawa, on na pewno bedzie wiedział.
Pacjent idzie do apteki, pokazuje farmaceutce receptę ,a tam tak:
CCNWCMKJDMJSINS
Kobitka się zastanawia, ale nie ma pojecia o co chodzi. Facet sie zorientowal, ze cos jest nie do konca jasne i mowi - że pan dr. powiedział, że jak pani nie bedzie wiedziala , to się trzeba zapytać pana Czeslawa. Farmceutka woła:
- Czesiu, Czesiu chodz no. Pan dostał recepte od dr., rozumiesz cos z niej??
Pan Czesław ,tez farmaceuta, popatrzyl, powiedzial "aha", zdjął buteleczkę z półki, dał ją pacjentowi. Powiedział: "to wszystko , dziękuje".
I pacjent poszedł zadowolony.
Farmaceutka zrobiła wielkie oczy i się pyta:
- Czesiu, skad wiedziales o co chodzi w tej recepcie?
- Ooo, no patrz:
Cześć Czesiu Nie Wiem Co Mu Ku*wa Jest Daj Mu Jakiś Syrop I Niech Spi*rdala
to jest napisane tak:
"to coś" MCL a MCL to jest wiezadło poboczne przyśrodkowe kolana i chodzi mi o to słowo przed
naczyniowe MCL
_________________ „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
1% ze swojego podatku na rehabilitację dziecka http://dzieciom.pl/podopieczni/4355
Do farmaceutki to mi daleko
W związku z kłopotami zdrowotnymi mojego syna miałam często do czynienia z pismem lekarskim.
_________________ „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
1% ze swojego podatku na rehabilitację dziecka http://dzieciom.pl/podopieczni/4355
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum