Witam
Posiadam autko Fiat Brava z instalacją LPG
od niedawna autko zaczęło wariować tzn.
- dużo pali
- ma taki przestoje można pedał cisnąć to podłogi a on jedzie jak czołg po czym dostaje kopa i jedziesz jak po dodaniu NOS
- szarpie na LPG
- po przełączeniu na paliwo również szarpie
głównie szarpie na wolnych obrotach choć zdarza się też na około 4-5 tys obrotach
co może być przyczyną lub też do wymiany:
filtry
świeca
parownik
wtryski
a i jakiego gazownika polecacie bo bez niego to chyba się nie obejdzie
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-05-30, 18:23
Miałem podobne problemy Pomogło czyszczenie silniczków krokowych Oczywiście powyższe wskazówki też mogą być istotne.
Co do mechanika od instalacji gazowej, to ja osobiście korzystałem z polecanego mi, pana Waldemara Błacha z Dzietrznik nie wiem czy telefony aktualne, ale na wszelki wypadek podaję 603673717 i stacjonarny 043 8865553
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
miko 005, aa chyba że tak Ja też dopytywałem, bo nie byłem pewien
Ja bym jeszcze stawiał na sondę lambda, czujnik recyrkulacji spalin EGR. Jeśli czujnik jest walnięty, to sondy będą padać jedna po drugiej. Koszt nowego jest często wysoki, lecz czasem wystarczy tylko regeneracja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum