Niby wszystko fajnie itd, a jednak po obejrzeniu filmików z owego marszu widać bardzo dobrze pułap społeczny który był reprezentowany przez ludzi biorących w nim udział (głównie młodzież).
Pomógł: 13 razy Dołączył: 26 Sie 2009 Posty: 1171 Skąd: Skąd?
Wysłany: 2010-06-07, 13:41
Myślałem, że naród Polski, a raczej jego młode pokolenie stara się dołączyć do grupy intelektualistów, ludzi wykształconych i chcących dojść do czegoś w swoim życiu, ale oglądając ten filmik jestem pewny, że jedynie gdzie mogą dojść to do obory. Naprawdę żal mi takich ludzi, takiego zachowania i sprawy w jakiej ten marsz został zrealizowany. Wstydźcie się wy wszyscy, którzy tam byliście, wstydźcie, bo macie czego..
Dokładnie. Studenci sami w sobie są bardzo "żywi", a szeroko dostępny alkohol tylko ten stan pobudza ;]
W Polsce "najebanie się" jest legalne, natomiast "zjaranie się" już nie. Dlaczego? W ogóle jaki organ, w jakim celu i jakim prawem może za mnie decydować co mogę brać, a czego nie?
_________________ Bij czerwonych, aż zbieleją, bij białych, póki nie poczerwienieją!
N. I. Machno
Ja myślę, że tutaj nie chodzi o poszczególne jednostki a o całość w tym sensie, że 40% nic nie będzie po różnych "dawkach" a reszcie odbije totalnie i zaczną rzucać kamieniami po samochodach.
Wiem, że to działanie jest nieskuteczne (bo jak ktoś chce to i znajdzie sposób by dostać to co chce ) ale zawsze lepiej uratować jakiegoś młodzika który nie wie jakie konsekwencje może to za sobą pociągnąć.
A tak na serio, to trzeba oddzielić picie od jarania (choć w sumie dużych różnic tu nie ma ;p)
Jedyne racjonalne wyjaśnienie jest takie, że jak jedno jest legalne i wiemy o jego skutkach to drugie jest rzeczą zbędną Po co nam dwa uzależniające środki jak już mamy jeden, sprawdzony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum