R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Ferbik
2010-06-18, 20:04
oszukani przez firmę dekoracja okien
Autor Wiadomość
kerogo 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2010-06-15, 15:46   oszukani przez firmę dekoracja okien

Mam pytanie czy są osoby oszukane przez firmę aga Dekoracja okien z ulicy Sieradzkiej. Jak rozmawiać z właścicielką, może komus sie udał z nią dogadać.
Postaw piwo autorowi tego posta

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2010-06-15, 16:00   

Proszę opisać na czym polega to oszustwo.

kerogo 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2010-06-15, 17:24   

Niewywiązywanie się z umówionych terminów, (bo niestety było ich już wiele i żaden nie dotrzymany, po odebraniu firanek okazuje się , że są źle uszyte, złożyłam reklamacje, nie odpowiadanie na złożone reklamacje firan, nie odbieranie telefonów ode mnie, pomimo że kwota za całość usługi jest przeze mnie zapłacona.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2010-06-15, 17:53   

Szczerze powiedziawszy to ciężko klientowi dogodzić terminem. Opiszę na własnym przykładzie: przychodzi do nas mnóstwo klientów, przeważnie większość chce mieć wykonaną usługę najlepiej od ręki. Terminy u nas w tej chwili się strasznie wydłużyły, ale zdarzały się wcześniej sytuacje tego typu, gdzie przychodził klient, mówiliśmy, że najbliższy termin możliwej realizacji to dwa tygodnie, klient otwierał oczy ze zdziwienia, próbował nas namówić, żeby dało radę szybciej, czasem ulegaliśmy w zależności od tego, jak naprawdę klient potrzebował szybko tą usługę, jednak zaznaczaliśmy, że będzie ciężko. Klient przychodzi po odbiór, okazuje się, że się do tego nie zabraliśmy, bo naprawdę nie było kiedy. Okazywanie w takim momencie pretensji, że jesteśmy niesłowni jest co najmniej niedorzeczne. Dlatego teraz zabezpieczamy się i praktycznie nie świadczymy usług na tzw. śledzia, bo może da radę gdzieś się upchnąć. Tracą przez to klienci, którzy zamówili usługę wcześniej, traci wizerunek firmy. Nikomu nie jest to potrzebne. To tak a propos terminów.
Odnośnie reklamacji, to trochę faktycznie nie fair.
Pozostaje jeszcze kwestia, w jaki sposób była przeprowadzana rozmowa, bo z autopsji wiem, że zarówno i klienci i usługodawcy to często nieźli bajkopisarze :)
Nie mogę odnieść się konkretniej, bo problem został opisany przez Ciebie dość pobieżnie. No i podstawowa kwestia: wersja drugiej strony :)

Nie mniej życzę powodzenia i pozytywnego rozwiązania problemu w pokojowych warunkach :)

kerogo 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2010-06-15, 18:01   

To jestem w stanie zrozumieć bo sama mam firmę. Dlatego wolę usłyszeć nawet odległy kilkumiesięczny termin, ale realny niż cały czas słyszeć wieczorem będzie gotowe, ja przychodzę np za dwa dni i znowu to samo. I to wieczorem trwa juz kilka miesięcy i nie wiem jak długo jeszcze potrwa.

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2010-06-15, 18:02   

kerogo, to powiem Ci tak: do podawania realnych terminów trzeba dojrzeć niestety. W ostateczności możesz zwrócić towar i zażądać zwrotu pieniędzy na podstawie niezgodności towaru z umową.

kerogo 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2010-06-15, 18:11   

Masz całkowitą rację Ferbik trzeba dorosnąć. Mam cały czas nadzieje ze uda mi sie tą sprawę załatwić i jakoś sie dogadać tylko niestety nerwy mi puszczaja bo w żaden sposób nie moge sie teraz z tą pania skontaktować. ( ani telefonicznie ani osobiście).

zwyczajna 
WIELUNIAK

Pomogła: 32 razy
Piwa: 25/43
Wysłany: 2010-06-16, 05:04   

kerogo napisał/a:
To jestem w stanie zrozumieć bo sama mam firmę. Dlatego wolę usłyszeć nawet odległy kilkumiesięczny termin, ale realny niż cały czas słyszeć wieczorem będzie gotowe, ja przychodzę np za dwa dni i znowu to samo. I to wieczorem trwa juz kilka miesięcy i nie wiem jak długo jeszcze potrwa.

No to to już nie jest normalne i w sumie chyba nawet nie próbowałabym się dogadywać.Tu już sie nie da dogadać ,bo jak ktoś kłamie,potem nawet nie odbiera telefonów,to jest to już bezczelność i olewanie klienta.Usługa zapłacona.Brak szacunku dla klienta i widać ,ze właściciel nie radzi sobie z prowadzeniem firmy.Poszłabym do rzecznika praw konsumenta i ostrzegła przed ta firmą kogo tylko sie da.

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2010-06-16, 08:54   

edzia i odziu, ale po co wydajesz osądy, skoro nie znasz całej sytuacji? Ja byłem ostrożny i napisałem tylko hipotetycznie, bo nie znam wersji drugiej strony.

kerogo 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2010-06-18, 20:01   

Dziś dogadałam się z właścicielką, reklamacja został uwzględniona i sprawa jest już załatwiona. Proszę o zamknięcie tematu usunięcie go.

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2010-06-18, 20:04   

Zamykam zatem.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi