Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-06-22, 09:54
Ferbik napisał/a:
Dlaczego polonia ma prawo głosu w wyborach kraju, w którym nie mieszka?
Bo takie ma pewnie prawo. Z czym jakoś też nie mogę się pogodzić, i nie ważne że w USA wygrał pan Kaczyński, więc tym bardziej nie powinni polonusi mieć prawa głosu. A np. na Wyspach Brytyjskich wygrał pan Komorowski, to i owszem ci ludzie mogą wybierać
Nie mieszkasz w danej chwili w Polsce, nie masz prawa głosu, który o tejże Polsce mógłby decydować. Ale pewnie nie szybko będziemy mogli na takie coś liczyć
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-06-22, 10:00
No jest coś w tym, że obywatele decydują o tym jakie podatki będziemy płacić, sami jednocześnie nie płacąc ich wcale w Polsce. Decydują o prawodastwie, wcale mu nie podlegając i nie czując konsekwnecji własnych decyzji.
I piszę to, wiedząc, że w Anglii było więcej głosujących niż w USA.
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
czekam i czekam na reakcję oszołomów od kaczorka w sprawie "wielkiej miłości z SLD".
Jak to teraz taki Zygmunt Stary wytłumaczy lizusostwo do postkomunistów, UB-eków, SB-eków i wszystkich z lewej strony...
OgioN, ale Komorowskiemu bliżej do lewicy niż PiSowi... jeszcze niedawno braciszek Jarosław rzucał hasłami "zdelegalizować SLD" itp. a teraz co? Rzuca fałszywiec teksty typu: "mamy podobne poglądy do lewicy"? Komorowski nie jest taką szują i kłamcą, byle tylko - jak to Wojewódzki z Figurskim śpiewali - po trupach do celu, po trupach do celu...
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-06-22, 19:41
OgioN napisał/a:
Nie zapominaj oszołomie, iż komorowski także liże dupę lewicy. No ale tego nie widzisz? Też liżesz?
No tak, alePO nie chciało delegalizowac lewicy. Nie nazywało jej postkomuną ...
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
No niestety jest tak, że głosujemy w tym momencie na "partię" a nie na osobę. Ja w pierwszej turze nie miałam możliwości zagłosowania, ale na drugą wybiorę się choćby się waliło, paliło.
Nie zapominaj oszołomie, iż komorowski także liże dupę lewicy. No ale tego nie widzisz? Też liżesz?
nie słyszałem z jego ust, że ma poglądy lewicowe i że nagle wycofuje się z tego co mówił wcześniej.
Równie dobrze kłamca-kaczyński 5. lipca może powiedzieć, że nadeszła kolejna zmiana i wprowadzi stan wojenny, żeby "zdelegalizować" przeciwników.
Po tym człowieku można spodziewać się wszystkiego, skoro poglądy zmienia tak często...
Jarosław Kaczyński przesadził z tą nagłą miłością do lewicy. Do tej pory cześć społeczeństwa nabierała się na jego "metamorfozę", ale teraz chyba nikt nie kupi takich kłamstewek. Nawet ludzie z jego otoczenia uważają że przekombinował.
Cytat:
Staniszkis: Kaczyński przekombinował
Jarosław Kaczyński ogłaszając, że SLD to nie postkomuniści, ale lewicowcy i że w zasadzie PiS jest trochę lewicowy, zaproponował coś przekombinowanego, co może okazać się dla niego strzałem w stopę - powiedziała w "Kontrwywiadzie RMF FM" prof. Jadwiga Staniszkis.
Zdaniem Staniszkis Kaczyński powinien pójść w innym kierunku. - Powinien przede wszystkim znaleźć bliźniaczki, które śpiewały piosenkę dla Grzegorza Napieralskiego i niech zagrają w trasie. Niech pojadą, niech chwycą "dla bliźniaka" - mówi profesor.
Według Staniszkis pomysł Jarosława Kaczyńskiego na kampanię cały czas daje szanse się przebić i wygrać. - To jest Jarosław Kaczyński, który myśli tak szybko, że po prostu nie tłumaczy do końca swojej intencji. Takim przekombinowanym i złym pomysłem był sojusz z Samoobroną, którą zniszczył, zrobił coś pożytecznego dla Polski, ale wyborcy mu tego nie wybaczyli.
- Jeżeli Kaczyński nie wytłumaczy swoich intencji teraz, nie oddzieli "układu" od SLD, to strzelił sobie w stopę - podsumowuje profesor.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-06-23, 09:29
chlopczyk napisał/a:
czekam i czekam na reakcję oszołomów od kaczorka w sprawie "wielkiej miłości z SLD".
OgioN napisał/a:
Administrator napisał/a:
Przystopuj trochę z tym językiem.
Administrator
Te słowa Administratora były skierowane tylko i wyłącznie do OgioN`a
Ferbik napisał/a:
OgioN, ale Komorowskiemu bliżej do lewicy niż PiSowi... jeszcze niedawno braciszek Jarosław rzucał hasłami "zdelegalizować SLD" itp. a teraz co?
Panowie administratorzy, czyżby to forum również było typowym tworem politycznym, który patrzy jak koń z klapkami na oczach, czyli w jedną stronę?
Wydawało mi się że mogą się tutaj wypowiadać wszyscy, ale chyba jednak nie. A nawet jeśli już mogą, to tylko i wyłącznie w formie służalczej, broń Boże żeby zareagowali tak samo jak ci, którzy wyznają teorie zgodną z teorią tego forum
Powiem szczerze że jestem lekko zdegustowany postawą Administratora i nie tylko jego
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum