R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Wybory prezydenckie 2010
Autor Wiadomość
Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2010-06-23, 09:40   

miko 005 masz rację powinienem napisać "Przystopujcie trochę z tym językiem. " Mój błąd - nie wczytałem się dokładnie we wcześniejsze wypowiedzi użytkowników (chłopczyka).

Natomiast nie wiem w którym momencie zauważyłeś klapki na moich oczach. Nigdzie nie napisałem krytycznego słowa O PIS czy SLD. Jedyne co negowałem we wcześniejszych postach to pomysły JKM.
Postaw piwo autorowi tego posta

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2010-06-23, 09:44   

Administrator napisał/a:
Natomiast nie wiem w którym momencie zauważyłeś klapki na moich oczach.

Chodziło mi tylko i wyłącznie o sprawy związane z forum, czyli kwestię tego właśnie "oszołomstwa" itp. ;) . Polityka polityką, ale chociaż my, prości ludzie starajmy się zachować odrobinę człowieczeństwa :razz:

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2010-06-23, 09:47   

Postaram się aby w przyszłości nie dochodziło do takich sytuacji.

JAREK.M 
Przyjeżdża na zakupy

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-06-23, 15:21   

:D :D :D
Ostatnio zmieniony przez JAREK.M 2010-07-02, 23:44, w całości zmieniany 1 raz  

Świstek 
Przyjeżdża na zakupy

Piwa: 2/2
Wysłany: 2010-06-23, 19:44   

JKM zawstydził nawet Turbodynomena.
Jak na kogoś, kto chce ponad połowie obywateli odebrać prawo wyborcze i wysyłać 50% armii na wojnę, to całkiem nieźle.
Mam nadzieję, że był to tylko happening młodych, tak jak i głosy oddawane niegdyś na Kononowicza...

chlopczyk 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2010-06-23, 22:20   

a ja jestem ciekaw ile laurek na Dzień Ojca dostał kandydat Jarosław-wódz narodu i wzór do naśladowania :D

maxo 
Dojeżdża PKSem

Piwa: 2/1
Wysłany: 2010-06-24, 02:02   

A ja mam ochotę nas*ać do urny wyborczej w II turze. Jestem przekonany, że wynik I tury wyborów prezydenckich przedstawia się, jak widać, głównie dzięki zmanipulowaniu Obywateli sondażami wyborczymi. Jak dla mnie - OBŁUDA!

dawid 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
się gra, się ma

Piwa: 14/19
Wysłany: 2010-06-24, 06:40   

Czy mogę upoważnić kogoś do głosowania za mnie?
Niestety nie będzie mnie 4 lipca w Polsce, a tam gdzie jadę mam 300km do najbliższego lokalu wyborczego :(

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2010-06-24, 07:40   

Ja jako Administrator Forum mogę oddać 3 ważne głosy :D

Świstek 
Przyjeżdża na zakupy

Piwa: 2/2
Wysłany: 2010-06-24, 08:39   

maxo napisał/a:
A ja mam ochotę nas*ać do urny wyborczej w II turze. Jestem przekonany, że wynik I tury wyborów prezydenckich przedstawia się, jak widać, głównie dzięki zmanipulowaniu Obywateli sondażami wyborczymi. Jak dla mnie - OBŁUDA!

Jeżeli tak jest, to świadczy to tylko o tego narodu mądrości.

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2010-06-24, 10:03   

Odkąd nastał w Polsce wielki przewrót, i narodziła nam się tzw. prawica, jesteśmy my, jako obywatele, skutecznie "usypiani" tematami zastępczymi. Było już godło polskie (orzeł miał patrzeć w prawo, czy lewo, korona taka, czy może inna), następnie sprawa aborcji, która skutecznie podzieliła naród, a która pozwoliła zarazem skutecznie tejże prawicy wymigiwać się od załatwiania spraw naprawdę istotnych. Dzisiaj mamy in vitro . Problem zaiste duży, ale czy najważniejszy? Poczytajcie proszę o tym zagadnieniu, ile kosztuje, jakie są procedury medyczne itd, itd.
Jeśli wierzycie w to, że in vitro będzie refundowane w 100% przez NFZ, to ... , no cóż Wasza sprawa ;)
A co dalej? Co jak już zapłodnimy kobietę? Rozmawiałem niedawno z młodym mężczyzną, który ma dylemat. Jak założyć rodzinę i spłodzić potomstwo, gdy warunki do życia są takie jakie są, czyli według niego mizerne. Powiedział wtedy coś co mnie i trochę poruszyło, a zarazem dało do myślenia. "Rodzice nas spłodzili i co, i teraz się męczymy, bo nie byli w stanie zapewnić nam odpowiednich warunków do dalszej egzystencji". - A jak tak nie chcę, mówi dalej mój rozmówca, - ja być może świadomie zdecyduję się na dziecko, dopiero wtedy, gdy będę w stanie dać mu wszystko.
Obawiam się, że może to nigdy nie nastąpić :shock:

Tak właśnie przebiega ta kampania wyborcza, i jej druga tura. Mówi się o in vitro, o jakiś parytetach, bzdetach, a słowem nie wspomina się o rzeczach najistotniejszych. To po pierwsze.

Po drugie, sprawa poparcia Grzegorza Napieralskiego dla pana Komorowskiego czyli tak naprawdę Platformy Obywatelskiej. Moim zdaniem błąd, który może SLD w przyszłości sporo kosztować (gdzie w przyszłości = wybory parlamentarne). Napieralski powinien pozostać neutralny, jego elektorat powinien zagłosować wedle własnego uznania i sumienia, a nie w sposób narzucony przez lidera.
Tym bardziej, że są przesłanki do tego aby przypuszczać, że PO chce tylko wykorzystać Napieralskiego do własnych celów, a potem ...
Przykład był już wczoraj na posiedzeniu tzw. "okrągłego stołu" w sprawie służby zdrowia. Napieralski zaprosił wszystkich wielkich z każdego ugrupowania, kogo przysłała Platforma? To pierwszy sygnał, że ktoś nas olewa. :shock:

Czytam wywiad z Palikotem;
Cytat:
- Pańscy partyjni koledzy wypowiadają i wypowiadali się o Napieralskim w mniej entuzjastyczny sposób, przypomnę choćby słowa Grzegorza Schetyny, który mówił, że Napieralski jest "politycznym handlarzem", a Stefan Niesiołowski mówił, że Napieralski kłamie nawet, jak śpi. Żaden z pańskich kolegów nie przeprosił szefa Sojuszu za te słowa, a pan wypowiada się o Napieralskim nie mniej ciepło niż politycy PiS.

- Dzisiaj mówienie czegokolwiek złego o Napieralskim szkodzi Komorowskiemu. Te ponad 13 proc. które zagłosowało na Napieralskiego, wciąż wierzy i ufa właśnie jemu. Mówienie publiczne, niezależnie od tego, co się myśli, szkodzi Bronisławowi Komorowskiemu. Dzisiaj nikt z PO nie powinien mówić źle o Napieralskim.

- Schetyna powinien przeprosić Napieralskiego?

- A w czym by to zaszkodziło? Nic się nie stanie Schetynie, jak przeprosi Napieralskiego. Nawet jeśli Napieralski zachowywał się wcześniej tak jak Schetyna mówił, choć ja tego nie wiem, bo mnie nigdy Napieralski mnie nie oszukał, to teraz kiedy stał się liderem, może zmieni swoje zachowanie. Wydaje mi się, że Napieralski dorasta do roli lidera.

- Komorowski mógłby zyskać, gdyby Schetyna przeprosił Napieralskiego?

- Moim zdaniem, tak. Schetyna powinien przeprosić Napieralskiego. Zresztą on niepotrzebnie go krytykował. To nie było mądre ze strony Schetyny. Już nie chcę się na ten temat wypowiadać, bo nie chcę zaostrzać sporu na linii Palikot – Schetyna. Teraz wszyscy musimy się wspólnie starć, żeby Komorowski wygrał te wybory.

Całość tutaj: http://wybory.onet.pl/pre...aktualnosc.html
Teraz, a co potem? Wypinamy się na SLD i robimy swoje.

Jarosław Kaczyński, krytykowany za sceptyczne podejście do Rosji, Niemiec, i pewnie całego świata ;) . Ale trochę racji w tym jest bo; umiesz liczyć, licz na siebie. I nie ma co bezgranicznie zaufać "sojusznikowi", a i o swoją pozycję warto czasami zagrać vabank ;) .
Delegalizacja Lewicy (czystki polityczne)? A które ugrupowanie nie chciałoby aby nikt nie stał na przeszkodzie? Dlatego do tej sprawy podchodzę akurat z dużym dystansem i nie dam się omamić zastraszaniem Platformy Obywatelskiej, że Kaczyński = tragedia dla Polski.

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Piwa: 17/150
Wysłany: 2010-06-25, 11:34   

chlopczyk napisał/a:
a ja jestem ciekaw ile laurek na Dzień Ojca dostał kandydat Jarosław

Na pewno mniej niz Ojciec Rydzyk :D Ale po co "to wszystko" chlopczyk..?

[ Dodano: 2010-06-25, 04:39 ]
Ferbik napisał/a:
Dlaczego polonia ma prawo głosu w wyborach kraju, w którym nie mieszka? Skoro nie płacą podatków, nie powinni mieć prawa do głosowania!

miko 005 napisał/a:
(...)Nie mieszkasz w danej chwili w Polsce, nie masz prawa głosu, który o tejże Polsce mógłby decydować. Ale pewnie nie szybko będziemy mogli na takie coś liczyć :razz:

Tomek napisał/a:
(...)obywatele decydują o tym jakie podatki będziemy płacić, sami jednocześnie nie płacąc ich wcale w Polsce. Decydują o prawodastwie, wcale mu nie podlegając i nie czując konsekwnecji własnych decyzji.

Mateusz napisał/a:
Prawo wyborcze powinno przysługiwać osobom które w pewien sposób biorą koszty funkcjonowania państwa na siebie.
Wybory kosztują, można by wprowadzić opłatę od oddanego głosu.

Czy Wy sie slyszycie :?:
Zapewniam Was, ze niejeden z emigrantow zaplacil w Polsce dotychczas wiecej podatku, niz my wszyscy z tego forum razem wzieci. Czy Robert Kubica powinien miec prawo glosu w wyborach :?: Przeciez podatki placi w Monaco. Co Wy na to? A takich jak on sa tysiace, tylko nie sa tak slawni. I niejeden z nich, jak juz napisalem, placi podatki w Polsce jednoczesnie mieszkajac za granica. I nie sa to smieszne kwoty.
Idac Waszym tokiem myslenia, moze powinnismy rowniez rozwazyc odebranie glosu analfabetom, ludziom starym i glupim (mozliwosc glosu do 60 roku zycia? Nie? 50?). Dlaczego nie pozbawimy prawa glosu kobietom? A moze to prawo powinni dostac tylko politycy i ich rodziny?
Drodzy Patrioci, ludzie wyznajacy szacunek i milosc do Polski, miko 005 :shock: , czy nadal uwazacie, ze emigranci Polscy, Polacy, naprawde nie powinni miec prawa glosu w Polskich wyborach prezydenckich?

emigranci.jpg
Plik ściągnięto 88 raz(y) 56,23 KB

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2010-06-25, 20:00   

hiszpan

A czy Polacy mieszkający na Białorusi, Litwie powinni mieć możliwość głosowania w Polsce skoro są obywatelami innego kraju?

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Piwa: 17/150
Wysłany: 2010-06-25, 21:52   

Jesli posiadaja Polskie obywatelstwo oraz czuja sie Polakami, to jak najbardziej TAK.

http://wiadomosci.gazeta...._i_koncert.html

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2010-06-26, 09:55   

Wychodzi z Panów nacjonalizm! Oczywiście, że obywatel za granicą może głosować, a państwo musi mu to umozliwić. Czytajmy konstytucje. Tam wszystko jest.

Z punktu widzenia pragmatycznego polskość nie ma granic. Można wspaniale być Polakiem mieszkając w Rosji, USA czy Niemczech. Znam wielu takich.

Odpowiedz do tematu