Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-06-23, 09:40
miko 005 masz rację powinienem napisać "Przystopujcie trochę z tym językiem. " Mój błąd - nie wczytałem się dokładnie we wcześniejsze wypowiedzi użytkowników (chłopczyka).
Natomiast nie wiem w którym momencie zauważyłeś klapki na moich oczach. Nigdzie nie napisałem krytycznego słowa O PIS czy SLD. Jedyne co negowałem we wcześniejszych postach to pomysły JKM.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-06-23, 09:44
Administrator napisał/a:
Natomiast nie wiem w którym momencie zauważyłeś klapki na moich oczach.
Chodziło mi tylko i wyłącznie o sprawy związane z forum, czyli kwestię tego właśnie "oszołomstwa" itp. . Polityka polityką, ale chociaż my, prości ludzie starajmy się zachować odrobinę człowieczeństwa
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Wysłany: 2010-06-23, 19:44
JKM zawstydził nawet Turbodynomena.
Jak na kogoś, kto chce ponad połowie obywateli odebrać prawo wyborcze i wysyłać 50% armii na wojnę, to całkiem nieźle.
Mam nadzieję, że był to tylko happening młodych, tak jak i głosy oddawane niegdyś na Kononowicza...
A ja mam ochotę nas*ać do urny wyborczej w II turze. Jestem przekonany, że wynik I tury wyborów prezydenckich przedstawia się, jak widać, głównie dzięki zmanipulowaniu Obywateli sondażami wyborczymi. Jak dla mnie - OBŁUDA!
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2010-06-24, 06:40
Czy mogę upoważnić kogoś do głosowania za mnie?
Niestety nie będzie mnie 4 lipca w Polsce, a tam gdzie jadę mam 300km do najbliższego lokalu wyborczego
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Wysłany: 2010-06-24, 08:39
maxo napisał/a:
A ja mam ochotę nas*ać do urny wyborczej w II turze. Jestem przekonany, że wynik I tury wyborów prezydenckich przedstawia się, jak widać, głównie dzięki zmanipulowaniu Obywateli sondażami wyborczymi. Jak dla mnie - OBŁUDA!
Jeżeli tak jest, to świadczy to tylko o tego narodu mądrości.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-06-24, 10:03
Odkąd nastał w Polsce wielki przewrót, i narodziła nam się tzw. prawica, jesteśmy my, jako obywatele, skutecznie "usypiani" tematami zastępczymi. Było już godło polskie (orzeł miał patrzeć w prawo, czy lewo, korona taka, czy może inna), następnie sprawa aborcji, która skutecznie podzieliła naród, a która pozwoliła zarazem skutecznie tejże prawicy wymigiwać się od załatwiania spraw naprawdę istotnych. Dzisiaj mamy in vitro . Problem zaiste duży, ale czy najważniejszy? Poczytajcie proszę o tym zagadnieniu, ile kosztuje, jakie są procedury medyczne itd, itd.
Jeśli wierzycie w to, że in vitro będzie refundowane w 100% przez NFZ, to ... , no cóż Wasza sprawa
A co dalej? Co jak już zapłodnimy kobietę? Rozmawiałem niedawno z młodym mężczyzną, który ma dylemat. Jak założyć rodzinę i spłodzić potomstwo, gdy warunki do życia są takie jakie są, czyli według niego mizerne. Powiedział wtedy coś co mnie i trochę poruszyło, a zarazem dało do myślenia. "Rodzice nas spłodzili i co, i teraz się męczymy, bo nie byli w stanie zapewnić nam odpowiednich warunków do dalszej egzystencji". - A jak tak nie chcę, mówi dalej mój rozmówca, - ja być może świadomie zdecyduję się na dziecko, dopiero wtedy, gdy będę w stanie dać mu wszystko.
Obawiam się, że może to nigdy nie nastąpić
Tak właśnie przebiega ta kampania wyborcza, i jej druga tura. Mówi się o in vitro, o jakiś parytetach, bzdetach, a słowem nie wspomina się o rzeczach najistotniejszych. To po pierwsze.
Po drugie, sprawa poparcia Grzegorza Napieralskiego dla pana Komorowskiego czyli tak naprawdę Platformy Obywatelskiej. Moim zdaniem błąd, który może SLD w przyszłości sporo kosztować (gdzie w przyszłości = wybory parlamentarne). Napieralski powinien pozostać neutralny, jego elektorat powinien zagłosować wedle własnego uznania i sumienia, a nie w sposób narzucony przez lidera.
Tym bardziej, że są przesłanki do tego aby przypuszczać, że PO chce tylko wykorzystać Napieralskiego do własnych celów, a potem ...
Przykład był już wczoraj na posiedzeniu tzw. "okrągłego stołu" w sprawie służby zdrowia. Napieralski zaprosił wszystkich wielkich z każdego ugrupowania, kogo przysłała Platforma? To pierwszy sygnał, że ktoś nas olewa.
Czytam wywiad z Palikotem;
Cytat:
- Pańscy partyjni koledzy wypowiadają i wypowiadali się o Napieralskim w mniej entuzjastyczny sposób, przypomnę choćby słowa Grzegorza Schetyny, który mówił, że Napieralski jest "politycznym handlarzem", a Stefan Niesiołowski mówił, że Napieralski kłamie nawet, jak śpi. Żaden z pańskich kolegów nie przeprosił szefa Sojuszu za te słowa, a pan wypowiada się o Napieralskim nie mniej ciepło niż politycy PiS.
- Dzisiaj mówienie czegokolwiek złego o Napieralskim szkodzi Komorowskiemu. Te ponad 13 proc. które zagłosowało na Napieralskiego, wciąż wierzy i ufa właśnie jemu. Mówienie publiczne, niezależnie od tego, co się myśli, szkodzi Bronisławowi Komorowskiemu. Dzisiaj nikt z PO nie powinien mówić źle o Napieralskim.
- Schetyna powinien przeprosić Napieralskiego?
- A w czym by to zaszkodziło? Nic się nie stanie Schetynie, jak przeprosi Napieralskiego. Nawet jeśli Napieralski zachowywał się wcześniej tak jak Schetyna mówił, choć ja tego nie wiem, bo mnie nigdy Napieralski mnie nie oszukał, to teraz kiedy stał się liderem, może zmieni swoje zachowanie. Wydaje mi się, że Napieralski dorasta do roli lidera.
- Moim zdaniem, tak. Schetyna powinien przeprosić Napieralskiego. Zresztą on niepotrzebnie go krytykował. To nie było mądre ze strony Schetyny. Już nie chcę się na ten temat wypowiadać, bo nie chcę zaostrzać sporu na linii Palikot – Schetyna.Teraz wszyscy musimy się wspólnie starć, żeby Komorowski wygrał te wybory.
Jarosław Kaczyński, krytykowany za sceptyczne podejście do Rosji, Niemiec, i pewnie całego świata . Ale trochę racji w tym jest bo; umiesz liczyć, licz na siebie. I nie ma co bezgranicznie zaufać "sojusznikowi", a i o swoją pozycję warto czasami zagrać vabank .
Delegalizacja Lewicy (czystki polityczne)? A które ugrupowanie nie chciałoby aby nikt nie stał na przeszkodzie? Dlatego do tej sprawy podchodzę akurat z dużym dystansem i nie dam się omamić zastraszaniem Platformy Obywatelskiej, że Kaczyński = tragedia dla Polski.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2010-06-25, 11:34
chlopczyk napisał/a:
a ja jestem ciekaw ile laurek na Dzień Ojca dostał kandydat Jarosław
Na pewno mniej niz Ojciec Rydzyk Ale po co "to wszystko" chlopczyk..?
[ Dodano: 2010-06-25, 04:39 ]
Ferbik napisał/a:
Dlaczego polonia ma prawo głosu w wyborach kraju, w którym nie mieszka? Skoro nie płacą podatków, nie powinni mieć prawa do głosowania!
miko 005 napisał/a:
(...)Nie mieszkasz w danej chwili w Polsce, nie masz prawa głosu, który o tejże Polsce mógłby decydować. Ale pewnie nie szybko będziemy mogli na takie coś liczyć
Tomek napisał/a:
(...)obywatele decydują o tym jakie podatki będziemy płacić, sami jednocześnie nie płacąc ich wcale w Polsce. Decydują o prawodastwie, wcale mu nie podlegając i nie czując konsekwnecji własnych decyzji.
Mateusz napisał/a:
Prawo wyborcze powinno przysługiwać osobom które w pewien sposób biorą koszty funkcjonowania państwa na siebie.
Wybory kosztują, można by wprowadzić opłatę od oddanego głosu.
Czy Wy sie slyszycie
Zapewniam Was, ze niejeden z emigrantow zaplacil w Polsce dotychczas wiecej podatku, niz my wszyscy z tego forum razem wzieci. Czy Robert Kubica powinien miec prawo glosu w wyborach Przeciez podatki placi w Monaco. Co Wy na to? A takich jak on sa tysiace, tylko nie sa tak slawni. I niejeden z nich, jak juz napisalem, placi podatki w Polsce jednoczesnie mieszkajac za granica. I nie sa to smieszne kwoty.
Idac Waszym tokiem myslenia, moze powinnismy rowniez rozwazyc odebranie glosu analfabetom, ludziom starym i glupim (mozliwosc glosu do 60 roku zycia? Nie? 50?). Dlaczego nie pozbawimy prawa glosu kobietom? A moze to prawo powinni dostac tylko politycy i ich rodziny?
Drodzy Patrioci, ludzie wyznajacy szacunek i milosc do Polski, miko 005 , czy nadal uwazacie, ze emigranci Polscy, Polacy, naprawde nie powinni miec prawa glosu w Polskich wyborach prezydenckich?
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-06-26, 09:55
Wychodzi z Panów nacjonalizm! Oczywiście, że obywatel za granicą może głosować, a państwo musi mu to umozliwić. Czytajmy konstytucje. Tam wszystko jest.
Z punktu widzenia pragmatycznego polskość nie ma granic. Można wspaniale być Polakiem mieszkając w Rosji, USA czy Niemczech. Znam wielu takich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum