Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2010-06-26, 18:17
miko 005 napisał/a:
Delegalizacja Lewicy (czystki polityczne)? A które ugrupowanie nie chciałoby aby nikt nie stał na przeszkodzie? Dlatego do tej sprawy podchodzę akurat z dużym dystansem i nie dam się omamić zastraszaniem Platformy Obywatelskiej, że Kaczyński = tragedia dla Polski.
Cytat:
Szef rządu nawiązywał do wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego. - Mówił (Kaczyński), że on jest lewicowcem, że Józef Oleksy to dla niego sympatyczny socjalista średniego pokolenia, że bardzo zależy mu na tym, aby ta współpraca z jego ulubioną partią SLD przeniosła się z TVP także na wyższe szczeble - powiedział Tusk. - Możemy się spodziewać, że ten sam polityk obowiązkowo zamówi przez internet płytę Beatlesów, bo przecież nie U2. Ja nie wykluczam, że za kilkadziesiąt godzin odkryje, że jego dziadek był w Wehrmachcie, a może w Armii Rosyjskiej - co lepsze - podkreślił. ...
- Tak jak kiedyś Andrzejowi Lepperowi mówił, że jest przestępcą, później, kiedy pragnienie władzy zwyciężyło, zrobił go wicemarszałkiem sejmu i wicepremierem i mówił, że jest wymarzonym koalicjantem, a później, kiedy się znowu odwidziało, usiłował go wsadzić do więzienia - kontynuował Tusk swoje przemówienie.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-06-29, 18:55
Dzisiaj w naszym mieście zagościł autobus wyborczy pana Komorowskiego. A na osiedlowe alejki wysypała się gawiedź, chyba warszawska , która każdego napotkanego żywego obywatela wieluńskiego grodu, i nie tylko, obdarowywała ulotkami i ... dużo mówiącym holografem, którego spróbuję Wam pokazać (jakość niestety marna ).
Ale ważne jest przesłanie, jakie Platforma Obywatelska chce przekazać narodowi polskiemu. Według mnie, PO "idzie na wojnę" z Kościołem Katolickim, czyli obiecuje nam, że skończą się już problemy jakie mają z tą instytucją, niektórzy ... tak jak na tym forum np .
Ten pomysł i owszem jestem w stanie zaakceptować, jest tylko jedno ale, prawda czy fałsz , oto jest pytanie. Myślę, że odpowiedź przyniesie nam samo życie, i to całkiem szybko . Oczywiście o ile prezydentem faktycznie zostanie pan Komorowski .
autobus PO.jpg
Plik ściągnięto 75 raz(y) 151,54 KB
holograf PO.jpg
Plik ściągnięto 65 raz(y) 56,15 KB
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Według mnie, PO "idzie na wojnę" z Kościołem Katolickim, czyli obiecuje nam, że skończą się już problemy jakie mają z tą instytucją, niektórzy ... tak jak na tym forum np
po czym tak wnioskujesz?
Po zdjęciu księdza "Smardzyka" z "Wielkim Gąsiorem"?
Przecież "Smardzyk" to ani Kościół, ani tym bardziej katolik.
A ja owszem uważam, że wara księżom od państwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum