Wysłany: 2010-07-01, 13:35 wakacje nad polskim morzem????
witam
mam takie pytanko odnośnie wyjazdu nad nasze piękne polskie morze a mianowicie do jakiej miejscowości polecacie się udać i czy macie może jakiś znajomy pensjonat gdzie można by było troszke zaoszczędzić na pobycie.........
pozdrawiam
Ciężko będzie przede wszystkim z miejscem w tym momencie... co do miejscowości, to tylko od Ciebie zależy, czy lubisz więcej miejsca na plaży, czy też gnieść się jak przysłowiowy śledź.
Z miejscowości w których byłem to najbardziej polecam Pobierowo i małą miejscowość z ładna plażą Pogorzelicę. Mi się nie podoba Rewal, Międzyzdroje i Niechorze. Pogorzelica zdecydowanie najtaniej.
Ja w tym roku wybieram się akurat na półwysep:D
A ja polecę nie jakiś kurort wielki ale małą miejscowość Piaski Kilka lat tam jeździłam do pracy, chociaz odpoczynek też był. Jeżeli ktoś chce naprawde odpocząć to polecam z czystym sumieniem jak ktoś z moich znajomych powiedział o Piaskach: to koniec świata jest Ale jest rewelacyjnie
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2010-07-02, 06:36
A ja prawdopodobnie pojadę do Gdyni w sierpniu na Festiwal FROG. Byłem też w ubiegłym roku i mi się tam spodobało
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Dziwnówek - nie polecam. Plaża kamienista, więcej knajp i atrakcji niż ludzi, których i tak było sporo. robi sie taki sztuczny ścisk; obsługa, głównie o zwykłych spożywczakach mówię, niezbyt przjazna. Jakieś dziwne praktyki zprzedawania na sztuki np. herbaty czy tabletek.
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Dąbki - byłam tam 2 razy , raz na koloniach a raz ze znajomymi.
Mała miejscowość, ale atrakcji sporo, wesołe miasteczko, bary knajpy, dyskoteka też się znajdzie.
Blisko morze, atrakcyjna plaża bez tabunów ludzi.
W sąsiedztwie (gdy ma się auto lub busem) większe miasta jak Darłowo lub Ustka z tego co pamiętam. Tam można sie wyszaleć i wydać zwyżkę pieniędzy
I dość tanio , ja płaciłam 25 zł za noc w domku (bez łazienki) - łazienka osobno ale nie płatna.
[ Dodano: 2010-08-15, 23:33 ]
Dość dużo pensjonatów w miarę tanich.
Wiele pól namiotowych oraz kempingowych.
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Pomogła: 2 razy Wiek: 34 Dołączyła: 24 Mar 2009 Posty: 142 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-08-16, 13:25
Ustka- byłam tam już chyba z 4 razy i pojadę jeszcze
w tym roku 40zł/os na poddaszu gdzie mieliśmy do dyspozycji łazienkę, przedpokój z telewizorem i pokój czteroosobowy dla naszej dwójki a na dole w pełni wyposażona kuchnia.
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 18 Maj 2010 Posty: 699 Piwa: 16/34 Skąd: Osjaków/Wydrzyn
Wysłany: 2010-08-16, 17:08
Jeśli ktoś preferuje spokój, ciszę i nie lubi zatłoczonej plaży polecam Lubiatowo.
Czterdzieści kilometrów od Łeby, na trasie w stronę Pucka.
Koszt noclegu osoby dorosłej 25-35 złoty.
Do plaży 1,5 km przez las pełen jagód i grzybów-przekonałam się osobiście. Plaża czysta, zero tłoku....polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum