R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Na kogo zagłosujesz w II turze wyborów?

Na kogo zagłosujesz w II turze wyborów?
Jarosław Kaczyński
34%
 34%  [ 24 ]
Bronisław Komorowski
47%
 47%  [ 33 ]
Nie będę głosował
17%
 17%  [ 12 ]
Głosowań: 69
Wszystkich Głosów: 69

Autor Wiadomość
mnino 
Dojeżdża PKSem

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-07-02, 10:59   

miko 005 napisał/a:
chlopczyk napisał/a:
I nie jest to żadna dyskryminacja, tylko zwykłe żarty z człowieka, który bez żadnego prawa moralnego pcha się na najwyższe stanowisko w państwie.

Żadna ordynacja wyborcza; samorządowa, parlamentarna, i na koniec prezydencka, nie ma klauzuli o posiadaniu rodziny i dzieci, przez kandydatów do tych urzędów. Mówienie zatem o braku dyskryminacji w tym wypadku, i zasłanianie się żartem, jest kłamstwem. Jeden zgorzkniały staruszek, wysnuł idiotyczną myśl dnia (powinien za to dostać "złote usta" :razz: ), a reszta powtarza ją, myśląc że to ... mądre :shock: :oops:

W ogóle cały ten wyimaginowany "wymóg" posiadania rodziny, to niezły dowcip ;]. Nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem PiS-u i tym bardziej Kaczyńskiego, ale to, że nie ma rodziny powoduje, że ma dużo więcej czasu na zajęcie się swoimi obowiązkami.

Oprócz tego pozostaje sprawa tego czy polityk dba bardziej o interesy swojej rodziny czy państwa. Jeśli nie ma żony i dzieci to można być bardziej spokojnym w tej kwestii.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2010-07-02, 11:54   

A który z kandydatów zna język angielski? Albo który go nie zna? ;)

Tomek 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2010-07-02, 12:19   

mnino napisał/a:
miko 005 napisał/a:
chlopczyk napisał/a:
I nie jest to żadna dyskryminacja, tylko zwykłe żarty z człowieka, który bez żadnego prawa moralnego pcha się na najwyższe stanowisko w państwie.

Żadna ordynacja wyborcza; samorządowa, parlamentarna, i na koniec prezydencka, nie ma klauzuli o posiadaniu rodziny i dzieci, przez kandydatów do tych urzędów. Mówienie zatem o braku dyskryminacji w tym wypadku, i zasłanianie się żartem, jest kłamstwem. Jeden zgorzkniały staruszek, wysnuł idiotyczną myśl dnia (powinien za to dostać "złote usta" :razz: ), a reszta powtarza ją, myśląc że to ... mądre :shock: :oops:

W ogóle cały ten wyimaginowany "wymóg" posiadania rodziny, to niezły dowcip ;]. Nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem PiS-u i tym bardziej Kaczyńskiego, ale to, że nie ma rodziny powoduje, że ma dużo więcej czasu na zajęcie się swoimi obowiązkami.

Oprócz tego pozostaje sprawa tego czy polityk dba bardziej o interesy swojej rodziny czy państwa. Jeśli nie ma żony i dzieci to można być bardziej spokojnym w tej kwestii.

Jeśli dla kogokolwiek praca jest ważniejsza niż rodzina, to jest zwyczajnym idiotą, na którego nie można liczyć, ani na którym nie można polegać. Taki człowiek w ogóle nie rozumie problemów innych, brakuje mu empatii i podejmuje decyzje z myślą wyłącznie o własnej (słowo wymoderowano). To nie tylko opinia, ale również obserwacja i pewne naukowe podejście (mówią o tym współczesne nauki o zarządzaniu). Mówi też o tym co nieco Biblia, w której jest napisane, że Biskup powinien mieć żonę, dzięki czemu lepiej rozumieć będzie problemy innych wiernych.
Mówienie, że jak ktoś nie ma rodziny, to będzie się bardziej poświęcał pracy to mit, bądź błąd logiczny. Pracy może się będzie poświęcał, ale jego celem nie będzie dobro innych, tylko własne.
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Postaw piwo autorowi tego posta

chlopczyk 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2010-07-02, 14:57   

a ja po raz ostatni już chyba proszę zwolenników Jarosława o jakieś logiczne argumenty dla których na niego właśnie głosują.
Jak dotąd tych właśnie wyborców uważam "za ciemny lud, który wszystko kupi" jak to mawiał klasyk, lud który zrobi wszystko co im wielki wódz nakaże, bez względu na logikę, potrzeby czy zwykły zdrowy rozsądek.
Zastanawia mnie tylko fenomen tego człowieka, który tak potrafi wpływać na swoich wyborców.
A wczoraj jeszcze zaczął wychwalać Gierka, czyli pogłoski o jego dobrobycie w czasach komunizmu wydają się być bardzo prawdopodobne.

mnino 
Dojeżdża PKSem

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-07-02, 16:56   

Tomek napisał/a:
Jeśli dla kogokolwiek praca jest ważniejsza niż rodzina, to jest zwyczajnym idiotą, na którego nie można liczyć, ani na którym nie można polegać. Taki człowiek w ogóle nie rozumie problemów innych, brakuje mu empatii i podejmuje decyzje z myślą wyłącznie o własnej (słowo wymoderowano). To nie tylko opinia, ale również obserwacja i pewne naukowe podejście (mówią o tym współczesne nauki o zarządzaniu). Mówi też o tym co nieco Biblia, w której jest napisane, że Biskup powinien mieć żonę, dzięki czemu lepiej rozumieć będzie problemy innych wiernych.
Mówienie, że jak ktoś nie ma rodziny, to będzie się bardziej poświęcał pracy to mit, bądź błąd logiczny. Pracy może się będzie poświęcał, ale jego celem nie będzie dobro innych, tylko własne.

Bardzo ciekawa teoria, ale chciałbym o niej przeczytać z samego źródełka. Jak możesz podaj. Nie to żebym Ci nie wierzył :wink: , ale dziwne wydaje mi się stwierdzenie, że skoro ktoś ma rodzinę, to pracuje dla niej i dla innych, a jak nie ma rodziny to dba tylko o siebie :D . Nawet jeśli ta teoryjka jest prawdziwa, to w przypadku tej konkretnej osoby może być nieco inaczej.

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2010-07-02, 19:06   

chlopczyk napisał/a:
a ja po raz ostatni już chyba proszę zwolenników Jarosława o jakieś logiczne argumenty dla których na niego właśnie głosują.
Jak dotąd tych właśnie wyborców uważam "za ciemny lud, który wszystko kupi" jak to mawiał klasyk, lud który zrobi wszystko co im wielki wódz nakaże, bez względu na logikę, potrzeby czy zwykły zdrowy rozsądek.

chlopczyk, napisałeś typowe zdanie, które pasuje do wszystkich zwolenników, poszczególnych kandydatów. W miejsce Jarosława wpisz sobie Bronisława, i już masz zdanie, które jak bumerang wraca do nadawcy :twisted:

Za chwilę cisza wyborcza, na koniec chcę powiedzieć; - niech wygra lepszy, ale przede wszystkim niech wygrają sami obywatele Rzeczypospolitej Polskiej. Bez względu na to, kto z tej dwójki pretendentów obejmie urząd prezydencki, życzę sobie i wszystkim nam, abyśmy żyli w budującej zgodzie i w państwie, które dla wszystkich polityków powinno być najważniejsze ;)

Umarł król, niech żyje król :!: :!: :!:

mnino 
Dojeżdża PKSem

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-07-02, 19:16   

miko 005 napisał/a:
[color=darkblue]Za chwilę cisza wyborcza, na koniec chcę powiedzieć; - niech wygra lepszy, ale przede wszystkim niech wygrają sami obywatele Rzeczypospolitej Polskiej. Bez względu na to, kto z tej dwójki pretendentów obejmie urząd prezydencki, życzę sobie i wszystkim nam, abyśmy żyli w budującej zgodzie i w państwie, które dla wszystkich polityków powinno być najważniejsze ;)

Ale wzniosłe słowa, zabrzmiało jak fragment przemowy jakiegoś komuszka na zjeździe PZPR. Bez urazy. ;)

chlopczyk 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2010-07-02, 19:17   

miko 005 napisał/a:

chlopczyk, napisałeś typowe zdanie, które pasuje do wszystkich zwolenników, poszczególnych kandydatów. W miejsce Jarosława wpisz sobie Bronisława, i już masz zdanie, które jak bumerang wraca do nadawcy :twisted:

z taką różnicą, że jeśli śledzisz w miarę systematycznie tematy związane z wyborami, to ja wypisałem kilkanaście najprostszych powodów dla których zagłosuję przeciwko Kaczyńskiemu. Bo mój głos nie jest za Komorowskim, lecz przeciwko Kaczyńskiemu!
W zamian usłyszałem, że ktoś głosuje na Kaczyńskiego, bo nie chce monopolu!
Ale do diabła, kiedy bliźniacy rządzili, to zawłaszczyli Polskę w 3 tygodnie (słownie trzy!) od ministerstw (co jest zupełnie logiczne po wygraniu wyborów), przez wszystkie spec służby, NBP, IPN po media! Wszystko!!
A wystąpienia Kaczyńskiego i fenomenie Gierka, który jednak zamykał opozycjonistów do więzienia (wbrew temu co po raz kolejny wybełkotał Kaczyński) widać, że ten człowiek jest niebezpieczny! Powie wszystko i podliże się każdemu, byle tylko ponownie zagarnąć władzę.

Dlatego ja w przeciwieństwie do miko 005 zaapeluje o głosowanie PRZECIWKO Kaczyńskiemu, czyli na Komorowskiego. Nie pozwólmy, żeby człowiek pełniący najwyższe stanowisko w państwie był znowu wiecznie obrażony, kłótliwy i pluł na każdego kto się ośmieli mieć inne zdanie.

mrk 
Przejeżdżał przez Wieluń
prawie z ?

Wysłany: 2010-07-02, 20:36   

mnino napisał/a:
miko 005 napisał/a:
[color=darkblue]Za chwilę cisza wyborcza, na koniec chcę powiedzieć; - niech wygra lepszy, ale przede wszystkim niech wygrają sami obywatele Rzeczypospolitej Polskiej. Bez względu na to, kto z tej dwójki pretendentów obejmie urząd prezydencki, życzę sobie i wszystkim nam, abyśmy żyli w budującej zgodzie i w państwie, które dla wszystkich polityków powinno być najważniejsze ;)

Ale wzniosłe słowa, zabrzmiało jak fragment przemowy jakiegoś komuszka na zjeździe PZPR. Bez urazy. ;)

Miko przejął styl myślenia ex-bliźniaka to i staromowa wróciła wraz z miłością do Pana, sorki, towarzysza Gierka.

chlopczyk napisał/a:
Bo mój głos nie jest za Komorowskim, lecz przeciwko Kaczyńskiemu!

To smutna prawda, musimy wybierać mniejsze zło (jeśli coś takiego istnieje), a nie większe dobro :D

chlopczyk napisał/a:
Ale do diabła, kiedy bliźniacy rządzili, to zawłaszczyli Polskę w 3 tygodnie (słownie trzy!) od ministerstw (co jest zupełnie logiczne po wygraniu wyborów), przez wszystkie spec służby, NBP, IPN po media! Wszystko!!

Wtedy to było super :D To nic że szefa NBP zapamiętamy z lotu nad Katyniem i braku kompetencji. Teraz jest ikoną dziwnych politekonomistów.

Jeszcze raz miko 005

miko 005 napisał/a:
ale przede wszystkim niech wygrają sami obywatele Rzeczypospolitej Polskiej.

Przepraszam za pesymizm, ale tak to raczej nigdy się nie będzie.

Świstek 
Przyjeżdża na zakupy

Piwa: 2/2
Wysłany: 2010-07-06, 11:57   

ryngolec napisał/a:
A wczoraj dostałem sms "........................................jeżeli nie chcę by PIERWSZA DAMA szczała do kuwety!!!!"Brzydkie , ale cuś w tym jest :roll:

Nadawca chyba nie widział pierwszej damy... (żarcik! :D )

mnino napisał/a:
Ale wzniosłe słowa, zabrzmiało jak fragment przemowy jakiegoś komuszka na zjeździe PZPR. Bez urazy.

Ojej, ci straszni komuniści z PZPR, nawet teraz trzeba słuchać nagrań z ich zjazdów... Dobrze, że teraz na wiecach politycy nie gadają sztampowo...
Brzmi to też jak fragment kazania.

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2010-07-13, 11:21   

Było tutaj mówione o nieważnych głosach, dlatego daję tutaj:
http://www.newsweek.pl/ar...sowania,61712,1

Jak dla mnie ten pomysł jest bardzo dobry, w końcu każdy będzie mógł wyrazić swoją opinię i będzie ona brana pod uwagę.

Odpowiedz do tematu