R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Wyniki wyborów prezydenckich
Autor Wiadomość
mnino 
Dojeżdża PKSem

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-07-05, 00:11   Wyniki wyborów prezydenckich

http://www.tvn24.pl/0,166...wybory2010.html

Czyżby wbrew wszystkim sondażom wygrał Kaczyński? :) Według danych z połowy komisji wyborczych w wyborach prowadzi kandydat PiS-u z wynikiem 50,41% głosów. Ostateczny wynik może się jeszcze zmienić. Chciałbym zobaczyć jutro miny polityków PO jeśli Komorowski rzeczywiście przegra :D

hajen 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
4x2+8x1x1+2+1

Piwa: 29/26
Wysłany: 2010-07-05, 04:31   

Wygrał Komorowski.

Współczuję Ci, narodzie.

Tomek 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2010-07-05, 05:33   

Współczuj tylko tym, którzy tego wspólczucia potrzebują - wyborcom JK. Ja się cieszę :-)
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Postaw piwo autorowi tego posta

Shymool 
Mieszka pod Wieluniem
carpet crawler

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-07-05, 06:10   

hajen napisał/a:
Współczuję Ci, narodzie.
. Po co od razu tak mocne słowa. Masz po prostu inne poglądy polityczne, więc nie mieszaj do tego całego Narodu. To są zasady demokracji. Z oceną tego wyboru poczekałbym jakiś czas.

mnino 
Dojeżdża PKSem

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-07-05, 06:26   

Tomek napisał/a:
Współczuj tylko tym, którzy tego wspólczucia potrzebują - wyborcom JK. Ja się cieszę :-)
To ja Cię zaskoczę ;) . Mimo, że głosowałem przeciw Komorowskiemu, bo mi facet zwyczajnie nie odpowiada, to z drugiej strony cieszę się, że jednak wygrał. Kaczyński ma duże poparcie i to może zaprocentować w najbliższych wyborach samorządowych i parlamentarnych, podobnie zresztą jaj Napieralski, a PO nie będzie mogło dalej tłumaczyć się "chcielibyśmy to naprawić, ale prezydent zawetował nam ustawę".

chlopczyk 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2010-07-05, 06:36   

dziękuję ci narodzie!!
Wybraliśmy normalność i serdecznie pozdrawiam użytkownika hajen, który prawdopodobnie wpadł w depresję (ale jakoś wyborców Jarosława nie żałuję) i teraz próbuje jątrzyć (zupełnie jak to jest w charakterze PiSu). A kiedy od przeszło dwóch tygodni prosiłem, błagałem o jakiekolwiek argumenty przemawiające za kandydatem PiSu, nikt, ale to nikt nie potrafił mi udzielić jakiejkolwiek normalnej odpowiedzi.

stanmarc 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 6/3
Wysłany: 2010-07-05, 07:40   

Mieliśmy elektryka, prawie magistra a teraz magistra historii który na urzędniczej pracy na stanowiskach zupełnie nie związanych z jego wykształceniem dorobił się trzymilionowego majątku przy siedmioosobowej rodzinie. Mam nadzieję, że będzie równie "przedsiębiorczy" w zarządzaniu Państwem. Życzył bym tego sobie i nam wszystkim. Czas pokaże.
Ps. Tak na marginesie to premier Tusk również jest magistrem historii więc mamy rządy historyków - viva la kompetencje :)

Shymool 
Mieszka pod Wieluniem
carpet crawler

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-07-05, 07:44   

stanmarc napisał/a:
Mieliśmy elektryka, prawie magistra a teraz magistra historii który na urzędniczej pracy na stanowiskach zupełnie nie związanych z jego wykształceniem dorobił się trzymilionowego majątku przy siedmioosobowej rodzinie.
To nie ma już lepszych argumentów przeciw?

stanmarc 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2010-07-05, 08:09   

Shymool po prostu budzi to moje wątpliwości.

Mrówek 
Moderator

Piwa: 39/17
Wysłany: 2010-07-05, 08:31   

Cytat:
Ps. Tak na marginesie to premier Tusk również jest magistrem historii więc mamy rządy historyków - viva la kompetencje

W Wieluniu mamy rządy WF-stów :)
"Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."

stanmarc 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2010-07-05, 08:43   

W Polsce każdy rządzić może ... jeden lepiej drugi gorzej ;) W prywatnej firmie nikt nie zatrudni osoby niekompetentnej a my jako naród "zatrudniamy" niekompetentnych polityków. A może to jest rzeczywiście profesja którą każdy może sprawować, może zarządzanie Państwem, Województwem, Powiatem czy Gminą to mały pikuś :)

Shymool 
Mieszka pod Wieluniem
carpet crawler

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-07-05, 08:53   

Jestem za tym aby oceniać "po" lub "w trakcie" a nie "przed". Dajmy człowiekowi szansę. Tym bardziej, że "Zgoda buduje" :)

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2010-07-05, 09:13   

Pełna władza w rękach Platformy Obywatelskiej.
Teraz ta frakcja ma rok z małym haczykiem, na udowodnienie obywatelom, że nadaje się do trzymania krajowego steru. A muszą mieć tę świadomość, że wyborcy są bezlitośni, jeśli chodzi o ich sprawy, ich byt, ich kraj. Doświadczenia demokratycznych wyborów pokazują, że nie jest tak łatwo utrzymać rządy przez dwie kadencje ;) Wiedzą o tym również politycy, dlatego z dużym prawdopodobieństwem śmiem twierdzić, że "czwarta władza" co jakiś czas będzie nas "karmiła" wiadomościami o ... nie całkiem legalnych poczynaniach VIP-ów PO (tak delikatnie mówiąc ;) ). Oczywiście mogę się mylić :razz:
Nie mniej, mam też nadzieję, że może jednak będziemy mieć szansę na lepsze jutro, i to za sprawą właśnie PO, premiera Tuska, czy prezydenta Komorowskiego :)

stanmarc 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2010-07-05, 09:34   

Ja nikogo nie skreślam. Po prostu mam wątpliwości co do osoby Bronisława Komorowskiego które powziąłem właśnie na podstawie jego dotychczasowego życiorysu. Przedstawiłem je teraz, żeby nie wdawać się w tą całą przedwyborczą dysputę. Wybór zapadł i czas pokaże czy naród wybrał dobrze.

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2010-07-05, 10:22   

stanmarc napisał/a:
Mieliśmy elektryka, prawie magistra a teraz magistra historii który na urzędniczej pracy na stanowiskach zupełnie nie związanych z jego wykształceniem dorobił się trzymilionowego majątku przy siedmioosobowej rodzinie.

3 miliony to tak dużo? Patrząc na majątki niektórych posłów nie wydaje mi się. A z tego co pamiętam to warte niemal 2 miliony mieszkanie Komorowski dostał w spadku. Co prawda majątek Kaczyńskiego jest dużo niższy, ale jakoś ciężko mi wierzyć w oświadczenia majątkowe osoby nie posiadającej własnego konta.
stanmarc napisał/a:
Ps. Tak na marginesie to premier Tusk również jest magistrem historii więc mamy rządy historyków - viva la kompetencje :)

Chyba od tego są doradcy i ministrowie żeby premier i prezydent nie musieli się wszystkim sami zajmować. Według mnie wykształcenie prezydenta czy premiera nie jest jakoś szczególnie ważne.

Odpowiedz do tematu