R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Wyniki wyborów prezydenckich
Autor Wiadomość
miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2010-07-09, 09:08   

red napisał/a:
Ty miko żyjesz chyba w czasach, gdzie obowiązywała zasada "czy się stoi czy się leży" i "każdemu po równo".

Masz rację red, trzydzieści lat udało mi się przepracować w RP. A pracodawcy zatrudniali mnie przez ten czas za ... równe stanie i idealnie proste leżenie :shock: No i oczywiście za walkę z nimi, że oni muszą dać mi tyle, ile sami "wyciągają" :shock: :shock:

red napisał/a:
Każdy powinien być kowalem własnego losu i nie widzę powodów, żebym z tego co zarobię wlasną pracą miał się dzielić z panem spod budki z piwem.

Rozmawiamy teraz o ludziach pracy, którzy też wykuwają swój los, no może oprócz mnie :D który całe życie przestał i przeleżał :twisted:

Na tej płaszczyźnie już chyba nigdy nie znajdziemy wspólnego języka ;) , więc dalsza dyskusja to tylko bicie piany :razz:

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2010-07-09, 12:48   

http://wiadomosci.gazeta....uza_kratke.html
Od razu wiedziałem, że wyniki były sfałszowane. Biedni wyborcy PiS, dali się zmanipulować:(

rafalekjan 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Wysłany: 2010-07-09, 13:37   

Hahahaha :D

Siedziałem tyle czasu w komisji i tego nie zauważyłem [;
Postaw piwo autorowi tego posta

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2010-07-09, 16:50   

Widać, kto zasiada w PiSie... żal i jeszcze raz żal i głębokie współczucie dla elektoratu...

cogito 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 12/4
Wysłany: 2010-07-09, 17:19   

yabos napisał/a:
Biedni wyborcy PiS, dali się zmanipulować:(

Jeżeli dali się zmanipulować to nie biedni, ale głupi.

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2010-07-09, 18:26   

miko 005, ja nie mowie, że jesteś panem spod budki z piwem i że całe życie leżałeś w pracy. Jeśli tak to odebrałeś to przepraszam.
Mówię tylko, że praca jest towarem jak każdy inny i że cenę powinien ustalać rynek a nie prawne obostrzenia. Staram się zrozumieć inne podejście do tematu ale nie zmienia to faktu, że mam odmienne zdanie.
Ale masz rację - w tym temacie raczej wspólnego języka nie znajdziemy, a ten temat dotyczy wyników wyborów prezydenckich a nie kwestii stosunków pracowniczych.

miko 005 
WIELUNIAK

Wysłany: 2010-07-10, 23:15   

Chciałem założyć nowy wątek, ale pomyślałem, że ten jeszcze pasuje do tego; "Wyniki wyborów prezydenckich"

W momencie ogłoszenia sondażowych wyników decydującego starcia wyborów prezydenckich po godzinie 20.00 we wszystkich telewizjach, na antenie TVN24 zaraz po tym miała miejsce rozmowa z udziałem posłanki PiS-u, pani Elżbiety Jakubiak i wicemarszałka PO Stefana Niesiołowskiego.
Natomiast dzisiaj, w tej samej stacji telewizyjnej w programie "Fakty po faktach" byli zaproszeni, tenże sam wicemarszałek Niesiołowski i nowy wicemarszałek z SLD, Jerzy Wenderlich. Dlaczego o tym piszę?
Ano bo jakoś przykuła moją uwagę niespotykana przed wyborami, a teraz podwojona agresja ze strony pana Niesiołowskiego, w stosunku do swoich rywali, z którymi występował w tych programach. To była wręcz buńczuczność z jego strony, a w stosunku do pani poseł, to faktycznie odnosił się wręcz chamsko, pomijam już tutaj kwestię polityczną, a odnoszę się do relacji kobieta mężczyzna :shock:

Dzisiejsza sprawa, to nominowanie przez pana prezydenta elekta (wtedy jeszcze Marszałka Sejmu, p.o. głowy państwa), nowych ludzi do KRRiT. I o ile spokój pana Wenderlicha był na miarę szacunku, nawet nie bardzo ganił fakt że to są ludzie PO (a czego miało już niby nie być, upolityczniania TV ;) , po obcięciu władzy przez PO). To wybuch w przenośni i dosłownie pana Niesiołowskiego, do odniesienia pana Wenderlicha normalnie mnie zaszokował.
I tak się zastanawiam, co chce ugrać Platforma Obywatelska, skoro teraz już nie tylko z PiS-em wojuje, ale nawet SLD i pan Napieralski jest posądzany przez chociażby pana Niesiołowskiego, o przychylność skierowaną podczas drugiej tury w stronę Jarosława Kaczyńskiego :razz:
Coraz bardziej powątpiewam w te jakże wyniosłe hasło, że; Zgoda buduje, bo jak na razie nie widzę tej zgodnej ręki, przede wszystkim ze strony samych głoszących to hasło :shock:

maniekl 
Przyjeżdża na zakupy
Dopiero zaczynam

Wysłany: 2010-07-11, 10:40   

miko 005 napisał/a:
Ano bo jakoś przykuła moją uwagę niespotykana przed wyborami, a teraz podwojona agresja ze strony pana Niesiołowskiego, w stosunku do swoich rywali, z którymi występował w tych programach. To była wręcz buńczuczność z jego strony, a w stosunku do pani poseł, to faktycznie odnosił się wręcz chamsko, pomijam już tutaj kwestię polityczną, a odnoszę się do relacji kobieta mężczyzna :shock:
Wg mnie jaki był taki jest, nic się nie zmienił. Agresywny, chamski, wulgarny. Niestety takich polityków lubi społeczeństwo więc takich serwują nam media.
Ostatnio zmieniony przez maniekl 2010-07-11, 11:13, w całości zmieniany 1 raz  

OgioN 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 2/7
Wysłany: 2010-07-11, 10:43   

A cóż można się spodziewać po Niesiołowskim? Tak fałszywego i pozbawionego kultury chama to nie ma drugiego. Ojj przepraszam Palikot go goni.

Shymool 
Mieszka pod Wieluniem
carpet crawler

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-07-11, 14:05   

Panom miko 005, maniekl, OgioN, gratuluję obiektywizmu :) Daleki jestem od obrony Pana Niesiołowskiego, to nie postać z mojej bajki. Podejrzewam, że znacie ZCHN i jego "trzech przyjaciół z boiska": Łopuszańskiego, Niesiołowskiego i Jurka. Potrafili swoimi wypowiedziami zagotować nie jedną wannę wody. Niesiołowski zmienił trochę poglądy ale chamem pozostał takim samym. No ale robienie z Pani Jakubowskiej "siły spokoju" to wielka przesada. To zwyczajna kłótliwa baba z klapkami partyjnymi na oczach, która myśli, że wygra dyskusję jak nie da innym dojść do głosu. Nawet prowadzącemu dyskusję. Jeżeli mówicie o zgodzie narodowej to na pewno nie te postacie będą ją budowały. Zacznijcie to robić od siebie. Najlepiej zamiast krytykować polityków i wyborców obozu przeciwnego - chwalcie swoich. Albo podając negatywny przykład z obozu przeciwników - wrzućcie też kilka gorzkich słówek do "swego ogródka" I to samo dotyczy dyskutantów z "za płota". Wtedy będziecie wiarygodni. Polecam spróbować :)

miko 005 
WIELUNIAK

Wysłany: 2010-07-11, 14:45   

Shymool napisał/a:
Najlepiej zamiast krytykować polityków i wyborców obozu przeciwnego ...

Tak masz rację, ale to już nie są politycy obozu przeciwnego, to są politycy, którzy dzisiaj budują gospodarkę naszego kraju. A ja o ile mnie pamięć nie myli, w tymże kraju żyję, więc chyba mam prawo interesować się "sternikami" i reagować na ich manewry, zachowania, itp. ;)
Shymool napisał/a:
Zacznijcie to robić od siebie. (...) - chwalcie swoich.

:D Moich akurat nie mam za co, bo w ... SLD :razz: jak na razie kopią sobie dołki sami pod sobą, czekam jak to się skończy :twisted:

Shymool napisał/a:
Jeżeli mówicie o zgodzie narodowej to na pewno nie te postacie będą ją budowały.

Niesiołowski, Palikot, to są przecież sztandarowe postacie ekipy rządzącej, zasiadające w poselskich ławach. A to przecież tam dzieją się rzeczy najważniejsze dla Polski, chyba że czegoś nie wiem ;) To kto tą zgodę narodową ma budować? Ędward Ącki :?: :twisted:

Shymool napisał/a:
Wtedy będziecie wiarygodni.

:shock: :shock: A tutaj to się zdziwiłem strasznie, w którym to miejscu, albo przy okazji jakiej wypowiedzi byłem (jestem) niewiarygodny? Shymool, sam widzisz jak łatwo jest zrujnować budowaną zgodę, posądzając kogoś i to publicznie o mówienie kłamstw, bo tak rozumiem Twoje stwierdzenie; "Wtedy będziecie wiarygodni" :P

maniekl 
Przyjeżdża na zakupy
Dopiero zaczynam

Wysłany: 2010-07-11, 14:56   

Shymool, Nie raz już w swoich wcześniejszych postach krytykowałem polityków PiS a nie tylko PO. Tak samo jak nie trawie Niesiołowskiego, Palikota czy Kutza, tak sam Pani Senyszyn, posła Łuczaka. Jednakowo traktuję pana Kurskiego, Kamińskiego, Bielana, panią Kempę. Do tego jeszcze Cymański, Jurgiel, Śledzińska, Rokita N.

Nie mam swojego obozu więc nie mam podstaw do krytykowania obozu przeciwnego. W swoich wyborach kieruję się zawsze konkretną osoba a nie szyldem partyjnym ( głosowałem na PiS - jak jeszcze z naszego okręgu startował pan Zalewski do sejmu, jak również na PO - na pana Saryusza.). To są pozytywne postacie, niezależnie od barw klubowych. Na kogo zagłosuję następnym razem? Nie wiem, zobaczymy kto będzie kandydować :!:

To, że nie pochwaliłem pani Jakubowskiej nie znaczy, że ją popieram i się z nią zgadzam. Bliższy jestem twojej oceny tej pani.
Z chęcią wyrzucił bym ich wszystkich z Sejmu.
Myślę, że świetnie by się czuli w jakimś reality show jak poseł Arłukowicz. :D
Ostatnio zmieniony przez maniekl 2010-07-11, 16:23, w całości zmieniany 2 razy  

Shymool 
Mieszka pod Wieluniem
carpet crawler

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-07-11, 15:46   

Jak widzę bardziej po drodze w tej dyskusji jest mi z maniekl, ale dyskutować można również z przeciwnikami. miko 005, niestety idziesz trochę obok.
- Masz prawo krytykować i reagować ale jak będziesz to robił na każde medialną duperelę to się pogubisz.
- Każda strona, również SLD ma swoje za i przeciw.
- Właśnie Ędward Ącki bardziej przyczynia się do budowania zgody niż wielu polityków.
-
miko 005 napisał/a:
sam widzisz jak łatwo jest zrujnować budowaną zgodę, posądzając kogoś i to publicznie o mówienie kłamstw, bo tak rozumiem Twoje stwierdzenie; "Wtedy będziecie wiarygodni"
- niestety, nie rozumiesz. Przeciwstawianie "wiarygodności" "kłamstwa" i mieszanie do tego zgody - nietrafione. :grin:

OgioN 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 2/7
Wysłany: 2010-07-11, 18:07   

Shymool napisał/a:
Panom miko 005, maniekl, OgioN, gratuluję obiektywizmu

I wzajemnie. Dobrze, że twoje są "obiektywne". Pamiętasz sondaż TVP i twój komentarz? :) Pozdrawiam słusznie oświeconych zwolenników PO.
BTW o jaką panią Jakubowską chodzi bo nie kojarzę?

miko 005 
WIELUNIAK

Wysłany: 2010-07-11, 19:14   

Shymool napisał/a:
- niestety, nie rozumiesz. Przeciwstawianie "wiarygodności" "kłamstwa" i mieszanie do tego zgody - nietrafione. :grin:

Shymool, dla mnie czyjaś wiarygodność to ... między innymi głoszenie prawdy, a brak wiarygodności, to kłamstwa padające z ust, czy "klawiatury" ;) . Ty posądziłeś mnie o brak takiej wiarygodności, czyli gdzieś według Ciebie kłamię, gdzie? Nie wiem, ja tylko stwierdziłem fakt nieeleganckiego zachowywania się pana Niesiołowskiego, w czym najpierw przyznałeś mi rację, żeby potem oświadczyć wszystkim na tym forum, że jestem niewiarygodny, dziwne ;) .
Takim stwierdzeniem burzysz ewentualną zgodę między nami :razz: :D i oto mi chodziło ;) Ale ja już tyle razy czegoś na tym forum, według innych nie rozumiem, że i tym razem jakoś ten fakt przeżyję :D

OgioN napisał/a:
BTW o jaką panią Jakubowską chodzi bo nie kojarzę?

OgioN, Jakubowska Aleksandra to SLD, a tutaj jest mowa o Elżbiecie Jakubiak z PiS-u ;)

PS. A no tak teraz już wiem skąd ta pani Jakubowska :D Shymool, jest po prostu mało wiarygodny :twisted: ;
Shymool napisał/a:
No ale robienie z Pani Jakubowskiej "siły spokoju" to wielka przesada.

:D :D :D I kto tu sieje zamęt :?: :lol:

Odpowiedz do tematu