Jak zapewnił Michałowski, kancelaria prezydenta w sprawie krzyża, który po tragedii smoleńskiej pod Pałacem Prezydenckim wznieśli harcerze, nie zrobi nic bez porozumienia z Kościołem. - Krzyż nie jest własnością kancelarii prezydenta, stoi na terenie kurii Warszawskiej, musimy więc w tej sprawie zwrócić się do kurii. Myślę, że wspólnie wymyślimy jakieś dobre rozwiązanie dla tej sprawy - podkreślił.
Polska znowu staje się pośmiewiskiem, bo Kancelaria Prezydenta zajmuje się nie tym, czym powinna.
Ponadto incydent ten ukazuje kto faktycznie rządzi w tym kraju i czyj jest ten kraj, skoro terenem przed pałacem prezydenckim należy do kurii.
Umieściłem to w tym wątku, bo ukazuje krajobraz Polski po wyborach prezydenckich.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 806 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-07-12, 07:32
OgioN napisał/a:
Dobrze, że twoje są "obiektywne". Pamiętasz sondaż TVP i twój komentarz?
Zapominasz tylko dodać, że potem przyznałem się do pomyłki i przeprosiłem. Zrobiłeś z tego "haka" na mnie i będziesz się tego czepiał przy każdej okazji.
miko 005 napisał/a:
OgioN, Jakubowska Aleksandra to SLD, a tutaj jest mowa o Elżbiecie Jakubiak z PiS-u
Skoro wiesz, że to pomyłka to po co ten fakt wykorzystujesz?
miko 005 napisał/a:
Ale ja już tyle razy czegoś na tym forum, według innych nie rozumiem, że i tym razem jakoś ten fakt przeżyję
Ja bym się nad tym faktem porządnie zastanowił. Zobacz też, że w innym wątku zgadzam się z Tobą całkowicie
To były wtrącenia ale martwi mnie, że z mego głosu w tym wątku, który zaproponował sposób podejścia do zgody skorzystał tylko maniekl, pozostali zrobili z tego atak na ich osoby i próbę wywołania "pyskówki". Dlatego kończę tę dyskusję i obiecuję, że przynajmniej ja będę się starał postępować zgodnie z moją wcześniejszą propozycją
Shymool, nie ma sensu dyskusji z niektórymi ludźmi. Są chorzy z nienawiści i ciągle im coś nie pasuje. Ja juz to zauważyłem i pewne dyskusje ograniczam do niezbędnego minimum. I Tobie też to radzę.
A w temacie wyników wyborów - jak zgoda ma budować skoro Jarosław domaga się ciągle jakiś przeprosin za to, że niby obrażano jego brata (wywiad w Rzeczpospolitej). Jak widać maska dobrego wujka opadła i wrócił stary, kłótliwy, małostkowy prezes PISu.
Zapominasz tylko dodać, że potem przyznałem się do pomyłki i przeprosiłem. Zrobiłeś z tego "haka" na mnie i będziesz się tego czepiał przy każdej okazji.
Nie, nie zapominam. Przyznałeś się, że chciałeś dowalić TVP i z pewnością PIS. To tyle odnośnie twojego "obiektywizmu".
red napisał/a:
Shymool, nie ma sensu dyskusji z niektórymi ludźmi.
Bo co, mają odmienne zdanie?
red napisał/a:
Są chorzy z nienawiści i ciągle im coś nie pasuje.
Tak pewnie, udziela mi się po Niesiołowskim
No ale wracając do ciebie Shymool i twojego hasła zacznijmy od siebie. Tak tak, zacznijmy. A nie obrażajmy się nawzajem. Tylko stosuj to retorykę do wszystkich. Przypomnę ci:
cogito napisał/a:
yabos napisał/a:
Biedni wyborcy PiS, dali się zmanipulować:(
Jeżeli dali się zmanipulować to nie biedni, ale głupi.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-07-12, 15:13
cogito napisał/a:
Ponadto incydent ten ukazuje kto faktycznie rządzi w tym kraju i czyj jest ten kraj, skoro terenem przed pałacem prezydenckim należy do kurii.
I znowu cogito ma używanie bo mowa jest o Kościele Katolickim
Po pierwsze, teren wcale nie należy do żadnej kurii, a po drugie hierarchowie kościelni "odbili" piłeczkę zagraną przez kancelarię prezydencką, stwierdzając, że to w kwestii kancelarii jest podjęcie decyzji o usunięciu krzyża. No to kto w końcu tym krajem rządzi, cogito, powiesz mi?
Moje zdanie, na ten temat jest takie; - krzyż spełnił już swoją rolę w tym miejscu, teraz nastała epoka nowego prezydenta, ten poprzedni odszedł w wieczną pamięć. A wieczną pamięć kultywuje się przeważnie na; cmentarzach, w kościołach i innych miejscach sakralnych. Zatem rozdmuchiwanie tego wątku przez kogokolwiek uważam za szkodzenie krajowi, którego narażamy na jak to określiłcogito, ośmieszanie.
PS.
yabos napisał/a:
http://wiadomosci.gazeta....uza_kratke.html
Od razu wiedziałem, że wyniki były sfałszowane. Biedni wyborcy PiS, dali się zmanipulować:(
Trudno chyba posądzać telewizję TVN o to samo co TVP, czyli sympatię do PiS-u Ale to właśnie TVN zajęła się sprawą większej kratki przy nazwisku pana Komorowskiego. I co z tego "śledztwa" wynikło? Kratka faktycznie jest o 1mm (jeden minimetr) większa od kratki znajdującej się przy nazwisku Jego kontrkandydata Wypowiedzi ludzi, którzy na psychologi trochę się znają, też były ciekawe (nie będę ich przytaczał, bo nie pamiętam ich dosłownie).
Oczywiście nie domagam się ponownych wyborów ale warto utrzeć trochę nosa ludziom (tym na naszym forum też), którzy od razu obrzucali odpowiednimi epitetami wszystkich PiS-owców i ... nie tylko
Poszperałem trochę i oto co na tę okoliczność jeszcze znalazłem Kratki
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Właśnie słyszałem w radio, jak to Kaczyński domaga się od Komorowskiego przeprosin za wypowiedziane dwa lata temu słowa po nieudanym zamachu w Gruzji... ("jaka wizyta, taki zamach") mały chory człowieczek na władzę... tak maślił oczy przed wyborami, ale już jego choroba na rządzenie wróciła.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-07-13, 14:44
I Oni będą się k.u.r.w.a przez cały ten okres tak zachowywać Ten chce przeprosin, tamten wyrzucenia kogoś, ktoś inny jeszcze chce obu rzeczy naraz
Wróć komuno, naród ... I kto wie czy tak nie będzie za półtora roku , bo jak się naród przekona o prawdziwym obliczu prawicy
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2010-07-13, 19:58
miko 005 napisał/a:
Wróć komuno, naród ... I kto wie czy tak nie będzie za półtora roku , bo jak się naród przekona o prawdziwym obliczu prawicy
Na szczęście o obliczu lewicy dawno się już przekonał. O jakiej ty niby prawicy piszesz? To chyba nie PiS czy PO.
Cytat:
Właśnie słyszałem w radio, jak to Kaczyński domaga się od Komorowskiego przeprosin za wypowiedziane dwa lata temu słowa po nieudanym zamachu w Gruzji... ("jaka wizyta, taki zamach") mały chory człowieczek na władzę... tak maślił oczy przed wyborami, ale już jego choroba na rządzenie wróciła.
Tak to już jest w demokracji, że jak chcesz wygrać to się musisz maślić, a jak tylko chcesz się pokazać w "wielkiej polityce" to przedstawiasz swoje prawdziwe zamiary.
Powracając bezpośrednio do wyniku wyborów to miałem duże wątpliwości czy po tej I turze marszałek będzie w stanie z taką kampanią wygrać z odmienionym Jarosławem Kaczyńskim. Wg. mnie wygrana Komorowskiego przyczyni się do przegranej PO w wyborach parlamentarnych. Skończy się wymówka, że prezydent nam przeszkadza i to wina PiSu.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-07-13, 21:38
Oni wszyscy są siebie warci. Wysłałbym ten cały sejm i senat na pół roku obowiązkowej pracy w Biedronce. Myślę, że pomogłoby to większości zrozumieć prawdziwe problemy polaków.
Na szczęście o obliczu lewicy dawno się już przekonał. O jakiej ty niby prawicy piszesz? To chyba nie PiS czy PO.
O jakiej ty niby lewicy piszesz? To chyba nie PZPR czy SLD.
1. Konserwatyzm jest jedną z ideologii prawicy. Potrafisz znaleźć na stronie http://www.konserwatyzm.pl/ choć jeden artykuł napisany przez człowieka z PiS/PO?
Nie ma takich.
2. Poglądy gospodarcze PO/PiS są lewicowe co widać było także po rządach każdej z tych partii. Muszę podawać przykłady czy jesteś w stanie to dostrzec?
A rzekoma "prawicowość" w kwestiach społecznych czy ten udawany patriotyzm pełni funkcję "marketingową" żeby przyciągnąć dany elektorat co nie do końca przekłada się na postępowanie(Kaczyński podpisał traktat lizboński ograniczający w pewien sposób suwerenność Polski)
Z kolei za rządów Tuska mamy większe podatki oraz kilka nowych.
Prawicowość PiS/PO jest wykreowana przez media i chyba SLD? Poparcie części kleru udzielone PiS jeszcze o niczym nie świadczy w mojej opinii.
Wysłany: 2010-07-14, 08:26
Mój głos był raczej sprzeciwem wobec utożsamiania lewicy z SLD czy PZPR (czy może ograniczania jej tylko do tych dwóch skrótów), albowiem zarówno w minionym ustroju istniała lewica krytykująca "realny socjalizm" (Kuroń, Modzelewski, a z partii np. PPS w Londynie), jak i po 89. nie wszystkie środowiska i osoby zgadzały się na współpracę z Sojuszem (chociażby Bugaj).
Co do punktów.
Ad 1 Jeśli chodzi o konserwatyzm, to dla mnie drogowskazem czy wyrocznią nie jest jakiś portal internetowym ale poglądy głoszone przez dane osoby i nie ma znaczenia, że na wymienionej stronie nie pisze nikt z PO czy PiS (wierzę na słowo), ponieważ nie ma ona monopolu na tę ideologię, tak jak i monopolu nie mają inne portale nazywające siebie lewicowymi bądź prawicowymi, konserwatywnymi albo socjalistycznymi.
Ad 2 Nie, nie jestem w stanie tego dostrzec. Jeśli Prawo i Sprawiedliwość jest prosocjalne, to nie oznacza to, że od razu jest lewicowe.
Pomysły Platformy (chociażby chęć likwidacji kominów, nowe poziomy podatkowe, redukcja liczby dni, za które w wypadku choroby pracownika płaci pracodawca z 33 do 23, wydłużenie wieku emerytalnego, opłaty za dodatkowy kierunek studiów czy w ogóle zniesienie bezpłatnych studiów) też nie kojarzą mi się raczej ze społeczną wrażliwością.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum