R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Wyniki wyborów prezydenckich
Autor Wiadomość
cogito 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 12/4
Wysłany: 2010-07-11, 20:57   

Miała być zgoda i Polska najważniejsza. Tym czasem najważniejszy jest krzyż bezprawnie postawiony w przestrzeni publicznej.
Ziobro pisze list do Komorowskiego: niech Pan tego nie robi
Kancelaria Prezydenta: będą rozmowy z kurią ws. krzyża
A kogo pytano o zdanie, gdy harcerze stawiali ten krzyż -kurię Krk ???
Cytat:
Jak zapewnił Michałowski, kancelaria prezydenta w sprawie krzyża, który po tragedii smoleńskiej pod Pałacem Prezydenckim wznieśli harcerze, nie zrobi nic bez porozumienia z Kościołem. - Krzyż nie jest własnością kancelarii prezydenta, stoi na terenie kurii Warszawskiej, musimy więc w tej sprawie zwrócić się do kurii. Myślę, że wspólnie wymyślimy jakieś dobre rozwiązanie dla tej sprawy - podkreślił.

Polska znowu staje się pośmiewiskiem, bo Kancelaria Prezydenta zajmuje się nie tym, czym powinna.
Ponadto incydent ten ukazuje kto faktycznie rządzi w tym kraju i czyj jest ten kraj, skoro terenem przed pałacem prezydenckim należy do kurii.

Umieściłem to w tym wątku, bo ukazuje krajobraz Polski po wyborach prezydenckich.
Postaw piwo autorowi tego posta

Shymool 
Mieszka pod Wieluniem
carpet crawler

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-07-12, 07:32   

OgioN napisał/a:
Dobrze, że twoje są "obiektywne". Pamiętasz sondaż TVP i twój komentarz?
Zapominasz tylko dodać, że potem przyznałem się do pomyłki i przeprosiłem. Zrobiłeś z tego "haka" na mnie i będziesz się tego czepiał przy każdej okazji.

miko 005 napisał/a:
OgioN, Jakubowska Aleksandra to SLD, a tutaj jest mowa o Elżbiecie Jakubiak z PiS-u
Skoro wiesz, że to pomyłka to po co ten fakt wykorzystujesz?

miko 005 napisał/a:
Ale ja już tyle razy czegoś na tym forum, według innych nie rozumiem, że i tym razem jakoś ten fakt przeżyję
Ja bym się nad tym faktem porządnie zastanowił. Zobacz też, że w innym wątku zgadzam się z Tobą całkowicie :grin:
To były wtrącenia ale martwi mnie, że z mego głosu w tym wątku, który zaproponował sposób podejścia do zgody skorzystał tylko maniekl, pozostali zrobili z tego atak na ich osoby i próbę wywołania "pyskówki". Dlatego kończę tę dyskusję i obiecuję, że przynajmniej ja będę się starał postępować zgodnie z moją wcześniejszą propozycją :!:

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2010-07-12, 08:08   

Shymool, nie ma sensu dyskusji z niektórymi ludźmi. Są chorzy z nienawiści i ciągle im coś nie pasuje. Ja juz to zauważyłem i pewne dyskusje ograniczam do niezbędnego minimum. I Tobie też to radzę.
A w temacie wyników wyborów - jak zgoda ma budować skoro Jarosław domaga się ciągle jakiś przeprosin za to, że niby obrażano jego brata (wywiad w Rzeczpospolitej). Jak widać maska dobrego wujka opadła i wrócił stary, kłótliwy, małostkowy prezes PISu.

Krool50 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2010-07-12, 08:32   

Jaka mniejszość taka opozycja.
Facet, który ma 60 lat nie zmienia się. Nie wierzcie w cuda. Kto się wróblem urodził kanarkiem nie umrze.

OgioN 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 2/7
Wysłany: 2010-07-12, 09:42   

Shymool napisał/a:
Zapominasz tylko dodać, że potem przyznałem się do pomyłki i przeprosiłem. Zrobiłeś z tego "haka" na mnie i będziesz się tego czepiał przy każdej okazji.

Nie, nie zapominam. Przyznałeś się, że chciałeś dowalić TVP i z pewnością PIS. To tyle odnośnie twojego "obiektywizmu".
red napisał/a:
Shymool, nie ma sensu dyskusji z niektórymi ludźmi.
Bo co, mają odmienne zdanie?
red napisał/a:
Są chorzy z nienawiści i ciągle im coś nie pasuje.
Tak pewnie, udziela mi się po Niesiołowskim :D
No ale wracając do ciebie Shymool i twojego hasła zacznijmy od siebie. Tak tak, zacznijmy. A nie obrażajmy się nawzajem. Tylko stosuj to retorykę do wszystkich. Przypomnę ci:

cogito napisał/a:
yabos napisał/a:
Biedni wyborcy PiS, dali się zmanipulować:(

Jeżeli dali się zmanipulować to nie biedni, ale głupi.

Toż to wypada tak pisać Shymool? Czemu milczysz?

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2010-07-12, 15:13   

cogito napisał/a:
Ponadto incydent ten ukazuje kto faktycznie rządzi w tym kraju i czyj jest ten kraj, skoro terenem przed pałacem prezydenckim należy do kurii.

I znowu cogito ma używanie bo mowa jest o Kościele Katolickim :twisted:
Po pierwsze, teren wcale nie należy do żadnej kurii, a po drugie hierarchowie kościelni "odbili" piłeczkę zagraną przez kancelarię prezydencką, stwierdzając, że to w kwestii kancelarii jest podjęcie decyzji o usunięciu krzyża. No to kto w końcu tym krajem rządzi, cogito, powiesz mi? :razz:

Moje zdanie, na ten temat jest takie; - krzyż spełnił już swoją rolę w tym miejscu, teraz nastała epoka nowego prezydenta, ten poprzedni odszedł w wieczną pamięć. A wieczną pamięć kultywuje się przeważnie na; cmentarzach, w kościołach i innych miejscach sakralnych. Zatem rozdmuchiwanie tego wątku przez kogokolwiek uważam za szkodzenie krajowi, którego narażamy na jak to określił cogito, ośmieszanie.

PS.
yabos napisał/a:
http://wiadomosci.gazeta....uza_kratke.html
Od razu wiedziałem, że wyniki były sfałszowane. Biedni wyborcy PiS, dali się zmanipulować:(

Trudno chyba posądzać telewizję TVN o to samo co TVP, czyli sympatię do PiS-u :razz: Ale to właśnie TVN zajęła się sprawą większej kratki przy nazwisku pana Komorowskiego. I co z tego "śledztwa" wynikło? Kratka faktycznie jest o 1mm (jeden minimetr) większa od kratki znajdującej się przy nazwisku Jego kontrkandydata ;) Wypowiedzi ludzi, którzy na psychologi trochę się znają, też były ciekawe (nie będę ich przytaczał, bo nie pamiętam ich dosłownie).

Oczywiście nie domagam się ponownych wyborów :razz: ale warto utrzeć trochę nosa ludziom (tym na naszym forum też), którzy od razu obrzucali odpowiednimi epitetami wszystkich PiS-owców i ... nie tylko :evil:

Poszperałem trochę i oto co na tę okoliczność jeszcze znalazłem Kratki ;)

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2010-07-12, 22:34   

OgioN napisał/a:
Bo co, mają odmienne zdanie?

Bo są niereformowalnymi zwolennikami innej opcji i szkoda czasów i nerwów na próby przekonania ich do czegokolwiek innego - delikatnie rzecz ujmując :D

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2010-07-13, 08:22   

Właśnie słyszałem w radio, jak to Kaczyński domaga się od Komorowskiego przeprosin za wypowiedziane dwa lata temu słowa po nieudanym zamachu w Gruzji... ("jaka wizyta, taki zamach") mały chory człowieczek na władzę... tak maślił oczy przed wyborami, ale już jego choroba na rządzenie wróciła.

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2010-07-13, 14:44   

I Oni będą się k.u.r.w.a przez cały ten okres tak zachowywać :?: :shock: Ten chce przeprosin, tamten wyrzucenia kogoś, ktoś inny jeszcze chce obu rzeczy naraz :?
Wróć komuno, naród ... :twisted: :D :D I kto wie czy tak nie będzie za półtora roku ;) , bo jak się naród przekona o prawdziwym obliczu prawicy :P

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 16/5
Wysłany: 2010-07-13, 19:58   

miko 005 napisał/a:
Wróć komuno, naród ... I kto wie czy tak nie będzie za półtora roku , bo jak się naród przekona o prawdziwym obliczu prawicy

Na szczęście o obliczu lewicy dawno się już przekonał. O jakiej ty niby prawicy piszesz? To chyba nie PiS czy PO.

Cytat:
Właśnie słyszałem w radio, jak to Kaczyński domaga się od Komorowskiego przeprosin za wypowiedziane dwa lata temu słowa po nieudanym zamachu w Gruzji... ("jaka wizyta, taki zamach") mały chory człowieczek na władzę... tak maślił oczy przed wyborami, ale już jego choroba na rządzenie wróciła.

Tak to już jest w demokracji, że jak chcesz wygrać to się musisz maślić, a jak tylko chcesz się pokazać w "wielkiej polityce" to przedstawiasz swoje prawdziwe zamiary.

Powracając bezpośrednio do wyniku wyborów to miałem duże wątpliwości czy po tej I turze marszałek będzie w stanie z taką kampanią wygrać z odmienionym Jarosławem Kaczyńskim. Wg. mnie wygrana Komorowskiego przyczyni się do przegranej PO w wyborach parlamentarnych. Skończy się wymówka, że prezydent nam przeszkadza i to wina PiSu.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2010-07-13, 21:38   

Oni wszyscy są siebie warci. Wysłałbym ten cały sejm i senat na pół roku obowiązkowej pracy w Biedronce. Myślę, że pomogłoby to większości zrozumieć prawdziwe problemy polaków.

Świstek 
Przyjeżdża na zakupy

Piwa: 2/2
Wysłany: 2010-07-13, 22:05   

Sylwek napisał/a:

Na szczęście o obliczu lewicy dawno się już przekonał. O jakiej ty niby prawicy piszesz? To chyba nie PiS czy PO.

O jakiej ty niby lewicy piszesz? To chyba nie PZPR czy SLD.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2010-07-13, 23:31   

Świstek napisał/a:
Sylwek napisał/a:

O jakiej ty niby lewicy piszesz? To chyba nie PZPR czy SLD.

1. Konserwatyzm jest jedną z ideologii prawicy. Potrafisz znaleźć na stronie http://www.konserwatyzm.pl/ choć jeden artykuł napisany przez człowieka z PiS/PO?
Nie ma takich.

2. Poglądy gospodarcze PO/PiS są lewicowe co widać było także po rządach każdej z tych partii. Muszę podawać przykłady czy jesteś w stanie to dostrzec?
A rzekoma "prawicowość" w kwestiach społecznych czy ten udawany patriotyzm pełni funkcję "marketingową" żeby przyciągnąć dany elektorat co nie do końca przekłada się na postępowanie(Kaczyński podpisał traktat lizboński ograniczający w pewien sposób suwerenność Polski)
Z kolei za rządów Tuska mamy większe podatki oraz kilka nowych.

Prawicowość PiS/PO jest wykreowana przez media i chyba SLD? Poparcie części kleru udzielone PiS jeszcze o niczym nie świadczy w mojej opinii.

Świstek 
Przyjeżdża na zakupy

Piwa: 2/2
Wysłany: 2010-07-14, 08:26   

Mój głos był raczej sprzeciwem wobec utożsamiania lewicy z SLD czy PZPR (czy może ograniczania jej tylko do tych dwóch skrótów), albowiem zarówno w minionym ustroju istniała lewica krytykująca "realny socjalizm" (Kuroń, Modzelewski, a z partii np. PPS w Londynie), jak i po 89. nie wszystkie środowiska i osoby zgadzały się na współpracę z Sojuszem (chociażby Bugaj).

Co do punktów.
Ad 1 Jeśli chodzi o konserwatyzm, to dla mnie drogowskazem czy wyrocznią nie jest jakiś portal internetowym ale poglądy głoszone przez dane osoby i nie ma znaczenia, że na wymienionej stronie nie pisze nikt z PO czy PiS (wierzę na słowo), ponieważ nie ma ona monopolu na tę ideologię, tak jak i monopolu nie mają inne portale nazywające siebie lewicowymi bądź prawicowymi, konserwatywnymi albo socjalistycznymi.

Ad 2 Nie, nie jestem w stanie tego dostrzec. Jeśli Prawo i Sprawiedliwość jest prosocjalne, to nie oznacza to, że od razu jest lewicowe.
Pomysły Platformy (chociażby chęć likwidacji kominów, nowe poziomy podatkowe, redukcja liczby dni, za które w wypadku choroby pracownika płaci pracodawca z 33 do 23, wydłużenie wieku emerytalnego, opłaty za dodatkowy kierunek studiów czy w ogóle zniesienie bezpłatnych studiów) też nie kojarzą mi się raczej ze społeczną wrażliwością.

Sprawy światopoglądowe czy obyczajowe przemilczę.

Odpowiedz do tematu