Dorzuciłbym jeszcze by w miarę możliwości zaktualizować firmware routera
Czasem się nie sprawdza. Na kilku routerach wgrywałem nowy firmware i się wysypywały, dobrze, że czasem myślę i backupa strzelałem, dzięki czemu nie miałem problemów z respiracją.
Ok, dzięki Wszystkim Na razie obyło się bez kupna routera. (Podobne objawy komp miał w WLN przy zupełnie innym routerze). Każdy wypowiadający się w temacie otrzymuje pomógł, Ferbik dodatkowo dostał coś zimnego.
Dzięki raz jeszcze. W niedziele zobaczę jak komp się sprawuje w ŁDZ.
Ja posiadam router Linksys-a WAG54G2 do użytku domowego z szybkim modem ADSL2+, który zapewnia szybkie, „zawsze dostępne” połączenie z siecią Internet.
Poza tym łatwość konfiguracji i użytkowania.
Bramę Wireless N ADSL2+ opracowano z myślą o znakomitej prędkości i zasięgu działania, aby duże grupy użytkowników mogły łączyć się z siecią, przesyłać duże pliki, drukować i wysyłać strumieniowo zapisane multimedia – w tym samym czasie i bezprzewodowo.
W ogólności router bardzo dobrze walczy o pasmo i emituje silny sygnał i odbiera słaby, co jest ważne w obecnych czasach gdzie sieci WiFi powstaje jak grzybów po deszczu.
Szczególnie odczuwalne jest to na osiedlach - tutaj walka o pasmo i kanały jest zacięta, a Linksys dobrze sobie w tej walce radzi.
W ŁDZ podłączam kompa i net... oczywiście nie działa. W tym momencie moja cierpliwość się skończyła. Wysłałam sms do admina i jakoś dziwnie się trafiło, że net zaczął działać.
Jutro zainteresuję się innym dostawcą internetu.
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-07-21, 09:36
Dominika, miałem identyczny problem ze swoim Linksysem, po około 1.5 roku czasu używania. Wgrywałem nowy Firmware, reset, etc i nic. Sprzedałem go I okazuje się, że u nowego właściciela działa idealnie. Nie wiem, może mam jakiś problem z prądem w gniazdku? Czy zakłócenia? Cholera wie Nowy router (jakiś Netgear z QoS, który zresztą działa IMO lepiej niż w Linksysie) działa bez zarzutu. Czyli coś musiało być nie tak
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum