Wysłany: 2010-07-12, 22:02
no pewnie ;p powinien byc niezły popyt, chociaz i tak góra sa sprzedaże internetowe 100% dyskrecji i te sprawy
Poprawiono 1 błąd ort.
_________________ Nieustanna walka i dążenie po swoje
Wyznaczone cele przepędzają paranoje. Twardo tu stoję bo pewien jestem swego. Z podniesioną gardą nikt mi nie odbierze tego. Co nauczyło życie tysiącem dni. Nie raz konkretnie pozmazywały ślady krwi wiesz.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2010-07-13, 18:03, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 13 razy Dołączył: 26 Sie 2009 Posty: 1171 Skąd: Skąd?
Wysłany: 2010-07-12, 23:31
Najbliższy jest bodajże w Sieradzu, więc konkurencji terenowej brak, ale tak jak mówi SysiO, najlepiej nastawić się na sprzedaż wysyłkową, a mały lokalik w celach "rekreacyjnych" również może być.
bocian110, ja myśle, że to dobry pomysł, bo akurat mój rocznik jest 18-nastkowy gdy szukamy jakiegoś takiego fajnego prezentu w Wieluniu jest raczej nie możliwe dostać. W tedy zostaje allegro..
religia zawsze musi sie mieszać tam gdzie nie powinna ;/// żal.. i moherki które myślą że to one mają najwięcej do powiedzenia.. omamione przez swojego idola księdza..
Był kiedyś ,bodajże na Ś.Barbary,może z miesiąc ,Ojciec dyr.Stoch,z Boz.Cia..... i jego świta szybko się postarali o zamknięcie
Na szczęście on idzie na emeryturę
Ja ucieszyłbym się ze sklepu sexshop w naszym mieście
Jeśli cena była by dobra to z chęcią i na pewno nie jeden produkt by się kupiło chociażby na prezent
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2010-07-25, 13:55
Wg. mnie Wieluń jest miastem na granicy opłacalności tj. liczba mieszkańców pozwala na podjęcie się takiego przedsięwzięcia, jednak może być to średnio opłacalne.
Oczywiście inną kwestią jest lokal bo wiem z własnego doświadczenia, że nie wszyscy właściciele będą chcieli wynająć go pod sex shop.
Tak jest wspomniała wielunianka1992, czasem jeżeli zostaniesz zaproszony na 8nastkę przez osobę o której wiesz tyle co nic, albo nie ma zainteresowań to zawsze można udać się do sex shopu i wywalić kasę na jakiś "świetny" prezent zamiast dawać pieniądze co jest dla niektórych osób ostatecznością.
red, Dlatego taki sklep powinien być usytuowany w podobnym miejscu co te kolekcjonerskie. Przyznam, że sam myślałem o jednym i drugim, więc jeżeli aż tyle kolekcjonerów jest w Wieluniu to z sex shopem nie powinno być problemu.
Myślę, że warto byłoby się spotkać z byłym właścicielem tego zamkniętego sex shopu co niewątpliwie dało by Ci obraz jak to wszystko wygląda.
Oczywiście możemy zarzucić Cię milionem naszych przemyśleć, i subiektywnych ocen jednak najlepiej sam przemyśl czy aby na pewno chcesz podjąć to ryzyko bo to ty możesz stracić lub zyskać.
myślę sex-shop i skórzana bielizna + jakieś gadżety typu pejczyki to by się Klienci w wieluniu znaleźli , swojego czasu jak był sklep z bilelizną nad perfumerią na ul. Kaliskiej to się ludzie pytali o takie rzeczy ...
a jeśli chodzi o imprezy typu 18-stki to trzeba jechać chciaż do Częstochowy aby jakieś gadżety kupić , a tak to by na miejscu było ....
_________________ "Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar" (Kubuś Puchatek)
Mam zamiar otworzyc SEKS-SHOP w Wieluniu jak myslicie da rade taki interes w naszym miescie???
2 lata temu o tym myślałem Oto moje przemyślenia na ten temat:
1. Znajdź lokal gdzie właściciel zgodzi się na to.
2. Weź pod uwagę to że musisz mieć odpowiednie ceny, bo na allegro też można kupić a tam to jest anonimowe.
3. Nie każdy będzie chciał przyjść do sklepu i kupić, może znajdą się osoby co będą chciały kupić od ciebie towar ale anonimowo(pomyśl co tu można zrobić)
4. Masz już konkurencje w postaci sklepów z prezentami na 18stkę
5. Pomyśl o poszerzeniu oferty np. o filmy japońskie anime erotyczne (to tylko podpowiedź z mojej strony). Słyszałem o jadalnym biustonoszach, będziesz miał takie u siebie w sklepie? Jakaś erotyczna bielizna?
6. Nie wiem czy ci udzielą 18k na taki sklep z PUP zw na otwarcie działalności gospodarczej czy też 40k z EFS ale życzę powodzenia.
Jak jesteś osobą niepełnosprawną to możesz się ubiegać o ok. 40-50k dofinansowania(nie wiem czy to jest PEFRON czy inny program) z tym że pula ta jest przyznawana i dzielona na zainteresowanych(w tym roku było bodaj 2óch i każdy chyba dostał po 25k)
Ponoć wystarczy 2grupa inwalidzka, ale nie znam się na tym i nie siedzę w tym temacie i nie wiem czy to cie w ogóle interesuje. Chociaż 50k piechotą nie chodzi
7. To że sklep musi być otwarty w odpowiednich godzinach to wiesz...
Przez chwilę myślałem również żeby taki sex shop był z sąsiedztwie Dopalaczy(w Holandii np. masz sexshopy obok coffieshopów) Ale klientela dopalaczy i potencjalni klienci sexshopów w Wieluniu może się nieco różnic. Chociaż gdybyś miał asortyment także prezentów na 18stkę?
Co by ci tu jeszcze mądrego napisać. Byłeś w sexshopie w Sieradzu czy Częstochowie? Liczyłeś sobie ile klientów wchodzi dziennie to takiego sklepu, jacy są to klienci(grupa wiekowa i inne przydatne informacje), jaka marża i jaki przewidywalny zysk.
8. Jaka jest twoja grupa docelowa klientów?
9. Robiłeś może jakąś ankietę w Wieluniu na ten temat? Pytam bo ostatnio miałem drobne zlecenie od pewnej firmy i najpierw chcieli się rozeznać na rynku wieluńskim. Naszykowali mi ankietę z pytaniami(kilkaset egzemplarzy) i odpowiednio zapłacili. W takich sytuacjach musisz mieć wiarygodne informacje i odpowiednich ludzi bo wiedza na temat potrzeb mieszkańców Wielunia i okolić pozwoli ci odpowiednio wystartować
Jak umiesz się dogadywać z ludźmi to zawsze możesz zapytać wprost właściciela jak mu idzie taki biznes, często sam ci dużo powie bo ludzie lubią się chwalić
Liczyłeś przewidywane zyski w Wieluniu? Bo wynajęcie lokalu to koszt 800-1500zł, teraz jeszcze pomyśl gdzie byłoby dobre miejsce, bo ja np. gdybym robił zakupy w sexshopie to nie chciałbym żeby widziała mnie moja sąsiadka. To musi odpowiednie miejsce, tak mi się wydaje.
Do tego pracownik będzie cię kosztował jakieś 1500zł. Do tego musisz zainwestować w "zatowarowanie sklepu" Chyba że będziesz sam za ladą stał. Do tego kilka czy może nawet kilkanaście tys zł na "zatowarowanie".
Promocyjny ZUS 337zł + księgowy 100zl
Czyli koszt stały takiej "zabawy" to ok. 2900(lokal za 1000zł, pracownik 1500zł, ksiegowość i zus) zł a gdzie zysk? Reklama by się przydała i nie mówię tu o bezmyślnym wywalaniu kasy w błoto na drogie spoty reklamowe, ale o tym że potrzeba czasu żeby ludzie się dowiedzieli, przekonali do twojego sklepu i zaczęli robić tam zakupy.
i może być tak że przez kilka miesięcy będziesz na minusie po czym później będziesz wychodził na zero Masz na tyle środków żeby wegetować przez pół roku?
Życzę sukcesów jako niedoszły młody wieluński przedsiębiorca
Oczywiście moje rady przyjmij na dystans, bo nie siedzę w temacie branży erotycznej i nie znam dokładnych badań socjologicznych na temat potrzeb twoich przyszłych klientów.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2009 Posty: 109 Skąd: Wojska Polskiego 45
Wysłany: 2010-07-25, 17:26
jaki biznes plan hehe
proste zacznij anonimowo w prosty sposób
OFERTA NA STRONIE WWW lub gazetki reklamowe na miasto i wioski
a na większa skalę (wiem że będzie w tym temacie ciężko chyba że masz dojście do chińskich produktów ) allegro lub internetowy sklep
potrzebujesz fachowej promocji zapraszam na priva
powiem wprost ruszy jeśli dasz dobra reklamę i nie musisz mieć wcale punktu do sprzedaży takich bajerów - możesz przecież zacząć od znajomych i handel z dostawą do domu
Chcesz mi powiedzieć że swoją działalność otwierałeś "na przeczucie" a wszystkiego dowiedziałeś się w trakcie
Swoją drogą jakbyś się ubiegał się o dotacje to przyszłoby ci pisać biznes plan na kilkanaście stron a kto wie czy urzędnik z powodu małego błędu by ci odrzucił.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum