wiem że to wszystko jest na żarty i sie nie wydarzyło naprawde ... ale mnie poruszają takie sytuacje jak nawet w żartach któś tak ordynarnie i bez serca sie odnosi i bez pardonu mówi o takich sytuacjach....
kiedyś mój kolega zaczoł mi opowiadać jak potrącił kota ... opowiadał ze kot mu zrobił szkode i traktował go jak przedmiot ale nie interesowało go iż to jest istota żywa ...zastanawiał sie gdzie możę umyćsamochód...KREW MNIE ZALAŁA I OD TEJ PORY Z NIM NIE ROZMAWIAM A ON NIE WIE O CO CHODZI !!!!!!
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Malinka, za każde zwierzę potrącone na drodze odpowiada teoretycznie jakiś jego właściciel (jeleń - lasy państwowe, świnia, krowa - gospodarz itp.). Powinnaś patrzeć w takich kategoriach.
no właśnie a od teorii do praktyki jest daleka droga..i to ja bym sie czuła winna gdybym potraciła jelenia a nie zwalałabym wine na las państwowy...
do tego chciałam jeszcze napisać ze na drogach sa postwione odpowiednie znaki ostrzegawcze !!!!! i kiedrowca powinien wiedzieć ze tu jest teren GDZIE jest dużę prawdopodobiestwo iż na droge wyskoczy ci jeleń...i on ma do tego pRAwo BO NIE MA ROZUMU I TAK ROZWINIĘTEGO MÓZGU JAK LUDZIE..A TY MASZ PRAWO UWAŻĄĆ ABY GO NIE POTRACIĆ!!!!!!
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
widząc taki znak powinno się zwolnić a wg Twojego rozumowania najlepiej tymi drogami nie jeździć
TAK WŁAŚNIE POWINNO SIE ZWOLLNIĆ I SKUPIĆ SIE NA JEZDZIE SAMOCHODEM A NIE GNAĆ 100 /H I NIE ZWAŻĄĆ NA ZNAKI....!!! KAŻDY OBYWATEL MA PRAWO JEZDZIC TYMI DROGAMI KTÓRYMI CHCE I MU SIE PODOBA !!!ALE ZEBY ROBIŁ TO ROZSĄDNIE I UWAŻAŁ NA INNE ISTOTY NA KULI ZIEMSKIEJ BO NIE ŻYJE SAM NA TYM ŚWIECIE!!!!
Ostatnio zmieniony przez Malinka 2006-03-21, 21:45, w całości zmieniany 1 raz
Ferbiku ja Cię prosze....nie najeżdzaj na biedną malinke. przecież ona broni racji biednego jelenia, którego znaki na drodze upoważniają do łażenia od paśnika do paśnika porą zimową. a ty się czepiasz biednej malinki która otworzy rezerwat ochrony dzikich zwierząt u siebie. no ale to może po maturze...... przed następną studniówką.... jak tak dalej będzie sie zajmowała jeleniami
Błahahaha i tyle krzyku o jednego jelenia którego i tak nikt nie rozjechał i pewnie nie rozjedzie
Ale chodzi o sam fakt i nasze polskie społeczeństwo które jest bez uczuć (nie wszyscy )
Basia napisał/a:
atos, i Malinka, nie odbiegajcie od tematu
Basiaaa coroz bardziej sie boje
[ Dodano: 2006-02-22, 05:31 ]
atos napisał/a:
a ty się czepiasz biednej malinki która otworzy rezerwat ochrony dzikich zwierząt u siebie.
Żebyś wiedział
atos napisał/a:
przed następną studniówką
Następnej nie będe miała ponieważ szkołe średnia skończe a jeśłi nie zdam matury to bede poprawiać w przyszłym roku ale do szkoły nie bede chodzić...wiec twoje obawy co do studniówki sa nieuzasadnione ATOSIE !!!
Ale chodzi o sam fakt i nasze polskie społeczeństwo które jest bez uczuć (nie wszyscy )
A opowiadałaś kiedyś kawał o blondynce ;> i co wiesz jak się wtedy czuły wszystkie blondynki ;> ludzie są bez serca wogule najlepiej nie opowiadajmy kawałów bo kogoś urazimy
Wiesz to są wogóle inne sprawy..nie zrozumiałeś mnie...mi chodzi o żywe istoty a nie jakieś kawały...to są dwie diametralnie różne sprawy... zwierze żyje a kawał albo sie wszyscy sie z niego smieja albo nie ale po czasie wszyscy zapominja..
a kawały rzadko opowiadam bo sama jestem naturalną jasna blondynka
Mr.Raven napisał/a:
i co wiesz jak się wtedy czuły wszystkie blondynki ;>
wiesz wydaje mi sie ze blondynki wiedząze to sa kawały ... ale nikt ich nie potrąca na drodze .... i zamiast potem im pomóc to myśłi ile bedzie musiał zapłacić za naprawe samochodu...
Mr.Raven napisał/a:
ludzie są bez serca wogule najlepiej nie opowiadajmy kawałów bo kogoś urazimy
Nie mam nic do opowiadania kawałów sama często sie śieje z kawałów o blondynkach....
Fuck że tak powiem o czym my tu wogule dyskutujemy
Malinka napisał/a:
Wiesz to są wogóle inne sprawy..nie zrozumiałeś mnie...mi chodzi o żywe istoty a nie jakieś kawały...to są dwie diametralnie różne sprawy... zwierze żyje a kawał albo sie wszyscy sie z niego smieja albo nie
A to na początku to niby co jest relacja z dziennika TV? NIE to jest właśnie kawał, no może tekst humorystyczny (moim zdaniem całkiem śmieszny)
wiedzialam to juz po przeczytaniu twojego pierwszego posta
Znam sie na żartach daff...a tego ze jestem blondynka jasna natuarlana sie nie wstydze ponieważnie uwazam sie za głupia i takie żąrty mnie nie dotykaja
Mr.Raven napisał/a:
A to na początku to niby co jest relacja z dziennika TV? NIE to jest właśnie kawał, no może tekst humorystyczny (moim zdaniem całkiem śmieszny)
a moim zdaniek nie jest śmieszny..całość moim zdaniem ok ale to końcowe zdanie mnie poruszyło i to bardzo.... ponieważ podejśćie ludzi jest właśńie takie ..nie oprzejmująsie biednym jeleniem tylko licząi blużnia ile kasy musząwydaćna naprawe...smutne to dla mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum