Wysłany: 2010-07-29, 06:34 Stowarzyszenie Wspólnota Ziemi Wieluńskiej ??
Ciekaw jestem co sądzicie o utworzeniu Stowarzyszenia Wspólnota Ziemi Wieluńskiej ??
Skład osobowy nie poraża znanymi osobistościami, ale kto wie :
Osoby wchodzące w skład organu
1. Krzysztof Owczarek – Prezes
2. Janusz Antczak – Wiceprezes
3. Krzysztof Nowakowsk - Wieceprezes
4. Roman Burchaciński – Wiceprezes
5. Bogusław Kurzyński – Sekretarz
6. Piotr Radowski – Skarbnik
7. Eugeniusz Lipiński -Członek
8. Zbigniew Kaczka- Członek
9. Stefan Florecki - Członek
Jak dotąd widoczna jest realizacja jednego z celów stowarzyszenia - Uczestnictwo w działalności lokalnych organów samorządowych - zarówno przewodniczący Rady Miejskiej jak i Rady Powiatu to działacze tegoż stowarzyszenia. Czy inne cele mają jakieś znaczenie? Czas pokaże.
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2010-07-29, 09:52
ciekawi mnie czy są tam jeszcze jacyś zwykli członkowie poza członkami władz..
do utworzenia stowarzyszenia rejestrowego potrzeba min. 15 osób, a tu widać już 17
a co do oceny tak serio bardziej - po czynach, a nie po słowach ich poznacie...
jak na razie patrząc na ich stronę internetowa to można stwierdzić, że
1. byli na spotkaniu z Cejrowskim ( a przynajmniej ktoś z aparatem)
2. organizują konkurs fotograficzny
szczerze...? jak na rok działalności to bardzo niewiele....
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-08-02, 21:50
Dziwi mnie ocena, że nie ma znanych osobistości. Ja z tej 17 znam prawie wszystkich. Zobaczymy co z tego wyrośnie. Prawdopodobnie Forum Samorządowe ma się czego bać. Liczę, że nie będzie to przystawka do władz PSL-u.
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2010-08-03, 12:05
Tomow, a z czystej ciekawości zapytam - jest tam ktoś jeszcze?
I ile jeszcze czasu potrzeba, żeby grupa ludzi zrobiła coś, cokolwiek dla miasta, mieszkańców czy regionu
... zwłaszcza jak ma w swoich szeregach członków rady miasta czy powiatu...
Rok to dużo bardzo dużo czasu aby się wykazać
ps. a to że ich znasz osobiście to wcale nie znaczy że są znanymi osobistościami
to tak w ramach zabawy słowem, bo politycznie temat mnie ani ziębi ani grzeje
Jest ich tam trochę więcej. Osobiście podoba mi się to że oprócz Przewodniczących Miasta i powiatu są tam osoby które znam i cenie. Ale oprócz nich są zwykli mieszkańcy naszej gminy. http://wspolnota.wielun.pl/kandydaci
Widzę na listach WZW (wirusowe zapalenie wątroby ) sporo nauczycieli oraz osób związanych ze służbą zdrowia.
Czy przypadkiem ochrona zdrowia oraz edukacja to nie są zadania powiatu, w którym karty rozdają ... ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum