R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Archdevil
2010-08-04, 12:39
Szatańskiej konspiracji ciąg dalszy? ;)
Autor Wiadomość
hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Piwa: 17/150
Wysłany: 2010-08-02, 22:12   Szatańskiej konspiracji ciąg dalszy? ;)

Jedenaście osób zginęło, a cztery zostały ranne w katastrofie samolotu pasażerskiego An-24, do której doszło podczas podchodzenia do lądowania w Igarce w Kraju Krasnojarskim na Syberii. Uratowali się jedynie członkowie załogi.

Do katastrofy doszło o 19.40 polskiego czasu przy podejściu do lądowania. Samolot spadł 700 metrów od lotniska w małej miejscowości Igarka, w północnej części Kraju Krasnojarskiego. Maszyna leciała tam z Krasnojarska - poinformowała agencję Interfax Irina Andrianowa z ministerstwa ds. sytuacji nadzwyczajnych. Na pokładzie Antonowa było dziesięciu pasażerów dorosłych, jedno dziecko i czworo członków załogi.

Przedstawiciel Federalnej Agencji ds. Transportu Lotniczego poinformował, że antonow-24 rozbił się podczas podejścia do lądowania. - Procedurę podejścia przeprowadzono w niekorzystnych warunkach atmosferycznych - powiedział.

- Według najnowszych danych, z piętnastu osób znajdujących się na pokładzie zginęło jedenaście, w tym dziecko - powiedziała naczelnik służby prasowej syberyjskiego oddziału ministerstwa ds. sytuacji nadzwyczajnych Olesja Kukujewa. Jak dodała - troje członków załogi jest potłuczonych i podrapanych, a czwarty - poparzony - znajduje się w ciężkim stanie na oddziale reanimacji - dodała.

Wcześniej ministerstwo ds. sytuacji nadzwyczajnych informowało, że w katastrofie wszyscy zginęli. Potem podano, że prawdopodobnie przeżyło osiem osób, a siedem zginęło na miejscu.

Nie jest też jasne, jaki to samolot; Irina Andrianowa mówiła o An-25, agencja Interfaks pisała o A-25. Serwis newsru.com zauważa, że takich modeli nie ma, dodając, że najprawdopodobniej chodzi o samolot An-24.

www.wp.pl

An-24 - (...)Samolot został przystosowany do operowania z lotnisk o słabej infrastrukturze, zarówno jeśli chodzi o nawierzchnie lotniska jak i o wyposażenie serwisowe(...)

Jeśli któryś z moderatorów ma czas i ochotę to może pobawić się w przenoszenie tematu. Tylko proszę jego nazwy mi nie zmieniać! :wink:

Antonov_24_1689749c.jpg
Plik ściągnięto 76 raz(y) 21,33 KB

Postaw piwo autorowi tego posta

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2010-08-03, 19:01   

hiszpan napisał/a:
Szatańskiej konspiracji ciąg dalszy? ;)

A mógłbyś nam hiszpan, trochę bardziej rozwinąć swoją wizję na jakiś ... konkretny temat, bo takową z pewnością masz ;) czytając dalej;
hiszpan napisał/a:
Tylko proszę jego nazwy mi nie zmieniać! :wink:

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Wysłany: 2010-08-03, 23:11   

miko 005, obawiam się, że Putin może realizować jakiś tajny plan zawładnięcia światem. Kurde i aż się boję, że jego wspólnikiem jest Donald Tusk, z którym to razem ściskali się nad ciałem Lecha Kaczyńskiego (PATRZ Zabójstwo prezydenta Polski, 10 kwiecień 2010) leżącym w błocie, w deszczu!! I, i w związku z tym, mam pytanie do Ciebie miko 005, czy my możemy temu jakoś zapobiec? Ja nie chcę być całe życie podporządkowany takim ludziom. Podatki podwyższają, mordują, aż strach co będzie następne..? Chyba postawię jeszcze jeden krzyż przed Pałacem Prezydenckim. W końcu ich tam nigdy za wiele. Módlmy się! Nie zapomnijmy w naszych modlitwach, przede wszystkim, o zamordowanym prezydencie! On, tam, na Rosyjskiej, przeklętej ziemi, zginął męczeńską śmiercią. I jak wynika z pierwszego postu, nie on jedyny. Módlmy się za nich wszystkich! Zamordowanych.

Pozdrawiam

PS. Przez najbliższy tydzień, w trosce o swoje bezpieczeństwo, mam zamiar znaleźć schronienie w Azji Mniejszej. Na replikę możesz liczyć po moim powrocie :P ;) Zostań z Bogiem.

Tomek 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2010-08-04, 06:57   

O takie teorie pewnie chodziło hiszpanowi: :-)

http://el.ohido.siluro.sa...rakujace-ogniwo

Cytat:

Śmigłowiec - ostatnie brakujące ogniwo

Niedawno jeden z blogerów "znalazł" na filmie 1.24 coś, co do złudzenia przypomina śmigłowiec. Mało tego, pod tymże śmigłowcem zdaje się być widać "coś", co można uznać za zestaw lin do transportu ciężkich elementów, a także wydaje się być widać obiekt transportowany...
Niektórzy uważają, że pod śmigłowcem może być podwieszony niewielki samolot, który został użyty do inscenizacji "katastrofy" (pamiętamy wywiad z montażystą Wiśniewskim, który twierdził, że widział "mały samolot sportowy, może wojskowy prawie orzący lewym skrzydłem ziemię"). Jednak nie tą kwestią chciałbym się zająć w nieniejszej notce. [...]

http://pomidorowa.salon24...ktorej-nie-bylo

Cytat:

Smolensk - katastrofa której nie było ??

[...]

1. Nie ma ani jednego dowodu na to, że wypadek miał miejsce w rzeczywistości.

2. Nie ma ani jednego dowodu na to, że ktokolwiek z 96 ofiar rzekomej katastrofy opuścił terytorium Polski żywy.

Ad1.

1.10 Lotu samolotu Tu – 154M 101, na terytorium Rosji, nikt nie widział.

1.11 Próby podejścia do lądowania Tu – 154M 101, w Smoleńsku, nikt nie widział (Wiśniewski nie mówił prawdy twierdząc, że widział samolot, który lądował i natychmiast potem rozbił się – a był to samolot z polska szachownica. Takie spostrzeżenie w warunkach tam opisywanych nie jest możliwe).

1.12 Momentu rozbijania się samolotu, którego fragmenty wraku widzieliśmy, nikt nie widział.

1.13 Na miejscu położenia wraku – krótko po wybuchu, który opisał Wiśniewski – nikogo żywego lub martwego nikt nie widział.

1.14 Czarna skrzynka nie została zabezpieczona w jej oryginale na miejscu rzekomej katastrofy i jako taka nie stanowi dowodu w sprawie.

1.15 Odstępując tu od chronologii wydarzeń podajmy; startu samolotu TU – 154M 101 z lotniska w Warszawie nikt nie widział.

Podkreślmy tu dwa dodatkowe zagadnienia.
- Nie jest znana godzina odlotu samolotu TU – 154M 101 z lotniska na Okęciu.
- Fakt startu samolotu z lotniska w Warszawie nie może być dowodem na, że samolot ten opuścił terytorium Polski jako sprawny statek powietrzy (aerodyna).

Rozróżniamy tu oczywiście sprawnie lecący samolot, od wraku tego samolotu transportowanego w częściach.

1.16 Ślady zniszczeń środowiska – rzekomego miejsca katastrofy – sugerują wręcz eksplozję wielu ładunków wybuchowych, które w ten sposób utworzyły pas zniszczenia lasu – wzdłuż rzekomego tragicznego przebiegu lądowania – wlotu samolot w las. Śladów tych nie mógł dokonać spadający samolot. Zniszczenia podłoża ściółki w lesie, a pokazane na pierwszych ujęciach filmu Wiśniewskiego świadczą właśnie o tym. Odsłaniają one błąd w inscenizacji. Film Koli wykazuje zaś odwrotność, że tamta druga część lasu (wrak podwozia) jest nienaruszona, czym dobitnie świadczy o podrzuceniu tam skrzydeł i podwozia głównego. Gdyby bowiem fragmenty te odpadły od rozbitego samolotu to ślizgając się po podłożu zniszczyłyby to podłoże – tak właśnie jak na na filmie Wiśniewskiego. Też widać tu błąd w inscenizacji. Samolot miał rzekomo nadlecieć od strony kamery Wiśniewskiego a spaść po stronie kamery Koli. Konsekwentnie więc; tak sfilmowane zniszczenia otoczenia powinny narastać a nie maleć. Licząc od kamery Wiśniewskiego do kamery Koli. Samolot bowiem, który leci na trawami bagien nie może tych traw zniszczyć na pasie o szerokości 20 – 40 metrów i długości 100 metrów prawie – co widać u Wiśniewskiego. Fragmenty wraku, ślizgające się po gruncie, muszą zniszczyć wszystko na swojej drodze, zanim się zatrzymają – czego nie widać u Koli. Czyli: film Wiśniewskiego powinien ukazać ograniczoność zniszczenia środowiska – tak ja u Koli. U Koli zaś powinno być widoczne pobojowisko takie jak na filmie Wiśniewskiego. Jest zaś odwrotnie.

[...]

Więcej na tych stronach. Polecam, komentarze również. Choć nie wiem czy nie do działu humor lepiej. W takie rzeczy wierzą Polacy ...
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."

cogito 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 12/4
Wysłany: 2010-08-04, 14:53   

A wiecie, że już dawno ustalono przyczyny katastrofy pod Smoleńskiem?
Przyczyną było zderzenie się samolotu z rosyjską łodzią podwodną, która zaraz po tym oddaliła się w nieznanym kierunku, nie pozostawiając nawet śladów hamowania.

jozefina22 
Dojeżdża PKSem
jozefina22

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-08-04, 16:33   

cogito napisał/a:
(..)
Przyczyną było zderzenie się samolotu z rosyjską łodzią podwodną, która zaraz po tym oddaliła się w nieznanym kierunku, nie pozostawiając nawet śladów hamowania.

Tia....dokładnie jak przyczyną zatonięcia Kurska było zderzenie z amerykańskim okrętem szpiegowskim...
Wszystko się zgadza, nawet śledczy ci sami..... :roll:

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2010-08-04, 18:03   

Cytat:
A mógłbyś nam hiszpan, trochę bardziej rozwinąć swoją wizję

hiszpan napisał/a:
obawiam się, że Putin może realizować jakiś tajny plan zawładnięcia światem. Kurde i aż się boję, że jego wspólnikiem jest Donald Tusk,

:? :? :?

hiszpan napisał/a:
I, i w związku z tym, mam pytanie do Ciebie miko 005, czy my możemy temu jakoś zapobiec?

No cóż, dziękuję że ufasz mi tak bezgranicznie i do tego stopnia, że pytasz mnie o rzeczy, z którymi najtęższe umysły miałyby pewnie nie lada problem :evil: Po tym co przeczytałem (cały Twój post), mam pewną propozycję, która może okazać się dobrym wyjściem, przede wszystkim dla Ciebie :P
- wytrzeźwiej
- przestań brać ( a jeśli już musisz to bierz po pół działki)
- i zmień lekarza, bo ten Cie najwyraźniej oszukuje

Zadałem poważne pytanie, bo myślałem że chodzi Ci o coś naprawdę poważnego, ale jak to czytam ... cóż zastosuj się do powyższego i będzie OK :wink:

hiszpan napisał/a:
Na replikę możesz liczyć po moim powrocie :P
;)
Na replikę? Czego? Bo wnioskuję że wiesz co to słowo oznacza? A może chodziło Ci o ... ripostę :twisted:

hiszpan napisał/a:
Zostań z Bogiem.

Bóg zapłać.

PS. Przepraszam wszystkich, którzy poświęcili swój cenny czas na przeczytanie tego wątku, i za ton w jakim piszę, ale na głupiego posta odpowiadam po prostu ... głupio :oops:

PS I. hiszpan, ale zawsze możemy podyskutować dalej, oczywiście z odpowiednią powagą (na temat krzyża przed pałacem, również)

Tomek 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2010-08-05, 07:18   

miko 005: to była chyba ironia :P
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Wysłany: 2010-08-11, 23:19   

replika «odpowiedź na czyjeś uwagi lub zarzuty»

miko 005 napisał/a:
hiszpan napisał/a:
Na replikę możesz liczyć po moim powrocie :P
;)
Na replikę? Czego? Bo wnioskuję że wiesz co to słowo oznacza? A może chodziło Ci o ... ripostę :twisted:

Replikę czego? Choćby "tego czegoś":
miko 005 napisał/a:
(...)mam pewną propozycję, która może okazać się dobrym wyjściem, przede wszystkim dla Ciebie :P
- wytrzeźwiej
- przestań brać ( a jeśli już musisz to bierz po pół działki)
- i zmień lekarza, bo ten Cie najwyraźniej oszukuje

Zadałem poważne pytanie, bo myślałem że chodzi Ci o coś naprawdę poważnego, ale jak to czytam ... cóż zastosuj się do powyższego i będzie OK :wink:

:shock: hm "Serce zawsze wystrychnie rozum na dudka"
Replikę - choć nie taką o jakiej myślałem na początku - dołączam w załączniku.

miko 005 napisał/a:
PS I. hiszpan, ale zawsze możemy podyskutować dalej (...)

Nie dziękuję.

palik.jpg
Z serdecznymi pozdrowieniami, hiszpan Palikotopodobny ;)
Plik ściągnięto 8349 raz(y) 228,05 KB

Odpowiedz do tematu