R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: Ferbik
2010-01-03, 14:10
Tatuaż - gdzie zrobić?
Autor Wiadomość
ourson 
Moderator

Piwa: 79/18
Wysłany: 2010-02-11, 22:26   

Syn Mariana, sorki, jakoś nie zakładałem że ktoś może to robić w jakimś domowym studio tatuażu :roll:

jeśli mówimy o tatuażystach hobbystach to pewnie nie będzie miał autoklawu, bo to że nie ma działalności jest zapewne związane z cięciem kosztów, a taki autoklaw to wtedy zdecydowanie zbyt duży wydatek...

_Tomek__ 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2010-02-11, 23:30   

Syn Mariana napisał/a:
Ale może nosić każdy czy tylko firmy? Nie wszyscy zdają sobie sprawę z powagi sprawy. Znam osobę która została zakażona WZWB w salonie tatuażu dlatego tak drążę temat. Radzę wystrzegać się domorosłych tatuatorów bo jeśli unikniesz zakażenia następny może nie mieć tyle szczęścia.

Tego Ci nie powiem, ja dawałem koleżance która miała zakład kosmetyczny i umowę ze szpitalem. Tak w ogóle to trzeba sprawdzić jaki gość ma sprzęt, bo jeśli samoróbkę to od razu możemy zawrócić. Nie mówię że takim sprzętem nie można zrobić fajnej dziary, tylko że tego się nie da wysterylizować.
Jak przyjdziecie robić tattoo nawet do salonu, to możecie poprosić gościa żeby Wam pokazał wysterylizowana rurę końcówkę i igły (nikogo to nie zdziwi). Powinny być w takich opakowaniach.

Z datą ważności w środku. I niech rozpakuje i założy przy Was.
Co do gabinetów kosmetycznych i BIO-TATTOO omijać z daleka.
Jeśli też oglądacie czyjeś prace to najlepiej już na zagojonej skórze, wtedy widać prawdziwy talent i doświadczenie tatuatora oraz jakość barwników.

ourson napisał/a:
Syn Mariana, sorki, jakoś nie zakładałem że ktoś może to robić w jakimś domowym studio tatuażu :roll:

jeśli mówimy o tatuażystach hobbystach to pewnie nie będzie miał autoklawu, bo to że nie ma działalności jest zapewne związane z cięciem kosztów, a taki autoklaw to wtedy zdecydowanie zbyt duży wydatek...

Nie pewnie, tylko na 1000% nie będzie miał :)

ourson 
Moderator

Piwa: 79/18
Wysłany: 2010-02-11, 23:41   

_Tomek__ napisał/a:
Nie pewnie, tylko na 1000% nie będzie miał :)

no, ale to może być bogaty hobbysta ;-)

mała 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2010-02-12, 11:30   

Witam, jasne podam może gg 11460298.

czytając wczesniejsze wypowiedzi mogę dodać, że koleżanka robiła sobie u niego tatuaż i wygląda super.
Widziałam, ze igły ma pakowane pojedyńczo i przy kliencie dopiero otwiera. A autoclawu nie ma ale daje go do sterylizacji chyba do dentysty jak dobrze kojarze. Maszynki w pełni profesjonalne, tusze oryginalne jak sama widziałam jak byłam u niego z koleżanką a to też ważne bo słyszałam, że ktoś robił nawet tuszem kreślarskim!!
Z tego co koleś mówił ma w planach otworzyć swój salon

kontakt podałam - jak chcecie korzystajcie...
Postaw piwo autorowi tego posta

_Tomek__ 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2010-02-12, 14:41   

mała napisał/a:
bo słyszałam, że ktoś robił nawet tuszem kreślarskim!!

Ja mam tylko tuszem kreślarskim, oryginalny pigment (czarny) jakoś kiepsko u mnie wygladał, także nie ma co panikować chyba że masz na niego uczulenie hehe...
Najlepszy jest ROTRING :)

[ Dodano: 2010-02-12, 15:24 ]
mała do kogo Ty nam tu dałaś namiary :D
Gość mi przesłał zdjęcie tatuażu Hirama Cordery z Kostaryki i twierdzi że to on robił swojemu kuzynowi hahaha na moje pytanie czy mogę zobaczyć ten tattoo na żywo powiedział że nie ma problemu tylko, że na wakacjach bo wtedy dopiero kuzyn przyjeżdża :)
O reszcie prac nie będę się wypowiadał, to już widać było, że jego własne, a nie chce nikomu robić antyreklamy. Jak nie widzisz różnicy to po co przepłacać ?? :)
Chociaż z drugiej strony ceny też ma normalne :/

[ Dodano: 2010-05-12, 10:37 ]
http://www.fotolog.com/egzotdx/54074807 byłem, widziałem, nie robiłem, ale myślę żebym się oddał :) gdzieś za Byczyną.

Izaura 
Dojeżdża PKSem

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-08-13, 11:24   

hasta napisał/a:
w Czastarach jest gościu który jest prawdziwym profesionalistą. Robił tatuaż Liroyowi (ten który ma na głowie) i ogólnie zna się na swoim fachu... Swojej żonie zrobił na ramieniu tatuaż - klauna, który się uśmiecha jak ona napina mięsień. Osoba godna polecenia, używa dobrego sprzętu, przestrzega zasad bezpieczeństwa i higieny, posiadaja ogromną inwencję, jest kreatywna ;) moge udostepnić namiary

[ Dodano: 2006-12-07, 21:13 ]
*posiada ;)

mogę prosić o te namiary? :)

Shymool 
Mieszka pod Wieluniem
carpet crawler

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 12:45   

hasta napisał/a:
Robił tatuaż Liroyowi (ten który ma na głowie)
Sorry, ale nie mogę się oprzeć myśli, że głowie Liroya to nie posłużyło. Przepraszam wszystkich, których uraziła moja dygresja :roll: Taki joke :grin:

sauce 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2010-08-13, 13:15   

hehe tez tak mysle xD

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 16:37   

Niedługo przejawem oryginalności i indywidualności będzie brak tatuażu :mrgreen:

sauce 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2010-08-13, 18:36   

nie zgadzam sie. Moim zdaniem boom na tatuaze juz minal od paru lat, kto chce to ma ale dawniej wiecej ludzi chcialo i robilo

daughter 
Ma stragan na targu

Pomogła: 12 razy
Piwa: 16/34
Wysłany: 2010-08-13, 18:49   

Będąc w większych miejscowościach nad morzem widziałam mnóstwo osób z tatuażami, kobiety i mężczyźni. Może teraz robią wrażenie na młodych ciałach, ale tak za 20-25 lat będą wzbudzały śmiech - wytatuowana babcia i dziadek :D

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 19:26   

sauce napisał/a:
nie zgadzam sie. Moim zdaniem boom na tatuaze juz minal od paru lat

Mody mijają, pojawiają się po kilku latach na nowo, a tatuaż pozostaje na całe życie.

Dzisiaj, w upalny dzień, zacząłem się przyglądać młodym ludziom na ulicach i stwierdzam że chyba większość ma tatuaż.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2010-08-13, 21:51   

daughter napisał/a:
Będąc w większych miejscowościach nad morzem widziałam mnóstwo osób z tatuażami, kobiety i mężczyźni.

Bo henna w nadmorskich miejscowościach jest bardzo popularna w okresie letnim :DDD
daughter napisał/a:
Może teraz robią wrażenie na młodych ciałach, ale tak za 20-25 lat będą wzbudzały śmiech - wytatuowana babcia i dziadek

Taaa... Ty wiesz, że będą wzbudzały śmiech... :P Wróżka Katarina... :PPP

Administrator napisał/a:
Dzisiaj, w upalny dzień, zacząłem się przyglądać młodym ludziom na ulicach i stwierdzam że chyba większość ma tatuaż.

To na Smutnej są takie wielkie spacerniaki, że mówią na nie "ulice"?? :DDD

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2010-08-13, 22:27   

daughter napisał/a:
Może teraz robią wrażenie na młodych ciałach, ale tak za 20-25 lat będą wzbudzały śmiech - wytatuowana babcia i dziadek :D

Na zdjęciu niejaki Heniek Rollins, lat 49, dziadkiem już jest. Śmiesznie wygląda? Nie wydaje mi się (a pod koszulką tatuaży ma jeszcze więcej). Jak się tatuaż robi z głową i nie jest on chwilową zachcianką (najczęściej tribalem/chińskim znaczkiem na bicepsie/łydce lub napisem zrobionym gotykiem na ręce) to może wyglądać dobrze bez względu na to ile ma się lat. Najważniejsze to żeby samemu się z nim dobrze czuć.

daughter 
Ma stragan na targu

Pomogła: 12 razy
Piwa: 16/34
Wysłany: 2010-08-15, 09:07   

Nie porównuj muzyków i aktorów do zwykłego szarego człowieka, który robi sobie tatuaż i zajęty codziennymi sprawami zapomina zadbać o kondycję ciała, by ten tatuaż był ozdobą a nie szpecił :)

Odpowiedz do tematu