Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-02-11, 22:26
Syn Mariana, sorki, jakoś nie zakładałem że ktoś może to robić w jakimś domowym studio tatuażu
jeśli mówimy o tatuażystach hobbystach to pewnie nie będzie miał autoklawu, bo to że nie ma działalności jest zapewne związane z cięciem kosztów, a taki autoklaw to wtedy zdecydowanie zbyt duży wydatek...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 226 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2010-02-11, 23:30
Syn Mariana napisał/a:
Ale może nosić każdy czy tylko firmy? Nie wszyscy zdają sobie sprawę z powagi sprawy. Znam osobę która została zakażona WZWB w salonie tatuażu dlatego tak drążę temat. Radzę wystrzegać się domorosłych tatuatorów bo jeśli unikniesz zakażenia następny może nie mieć tyle szczęścia.
Tego Ci nie powiem, ja dawałem koleżance która miała zakład kosmetyczny i umowę ze szpitalem. Tak w ogóle to trzeba sprawdzić jaki gość ma sprzęt, bo jeśli samoróbkę to od razu możemy zawrócić. Nie mówię że takim sprzętem nie można zrobić fajnej dziary, tylko że tego się nie da wysterylizować.
Jak przyjdziecie robić tattoo nawet do salonu, to możecie poprosić gościa żeby Wam pokazał wysterylizowana rurę końcówkę i igły (nikogo to nie zdziwi). Powinny być w takich opakowaniach.
Z datą ważności w środku. I niech rozpakuje i założy przy Was.
Co do gabinetów kosmetycznych i BIO-TATTOO omijać z daleka.
Jeśli też oglądacie czyjeś prace to najlepiej już na zagojonej skórze, wtedy widać prawdziwy talent i doświadczenie tatuatora oraz jakość barwników.
ourson napisał/a:
Syn Mariana, sorki, jakoś nie zakładałem że ktoś może to robić w jakimś domowym studio tatuażu
jeśli mówimy o tatuażystach hobbystach to pewnie nie będzie miał autoklawu, bo to że nie ma działalności jest zapewne związane z cięciem kosztów, a taki autoklaw to wtedy zdecydowanie zbyt duży wydatek...
czytając wczesniejsze wypowiedzi mogę dodać, że koleżanka robiła sobie u niego tatuaż i wygląda super.
Widziałam, ze igły ma pakowane pojedyńczo i przy kliencie dopiero otwiera. A autoclawu nie ma ale daje go do sterylizacji chyba do dentysty jak dobrze kojarze. Maszynki w pełni profesjonalne, tusze oryginalne jak sama widziałam jak byłam u niego z koleżanką a to też ważne bo słyszałam, że ktoś robił nawet tuszem kreślarskim!!
Z tego co koleś mówił ma w planach otworzyć swój salon
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 226 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2010-02-12, 14:41
mała napisał/a:
bo słyszałam, że ktoś robił nawet tuszem kreślarskim!!
Ja mam tylko tuszem kreślarskim, oryginalny pigment (czarny) jakoś kiepsko u mnie wygladał, także nie ma co panikować chyba że masz na niego uczulenie hehe...
Najlepszy jest ROTRING
[ Dodano: 2010-02-12, 15:24 ] mała do kogo Ty nam tu dałaś namiary
Gość mi przesłał zdjęcie tatuażu Hirama Cordery z Kostaryki i twierdzi że to on robił swojemu kuzynowi hahaha na moje pytanie czy mogę zobaczyć ten tattoo na żywo powiedział że nie ma problemu tylko, że na wakacjach bo wtedy dopiero kuzyn przyjeżdża
O reszcie prac nie będę się wypowiadał, to już widać było, że jego własne, a nie chce nikomu robić antyreklamy. Jak nie widzisz różnicy to po co przepłacać ??
Chociaż z drugiej strony ceny też ma normalne
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 189 Skąd: prawie Wieluń ;)
Wysłany: 2010-08-13, 11:24
hasta napisał/a:
w Czastarach jest gościu który jest prawdziwym profesionalistą. Robił tatuaż Liroyowi (ten który ma na głowie) i ogólnie zna się na swoim fachu... Swojej żonie zrobił na ramieniu tatuaż - klauna, który się uśmiecha jak ona napina mięsień. Osoba godna polecenia, używa dobrego sprzętu, przestrzega zasad bezpieczeństwa i higieny, posiadaja ogromną inwencję, jest kreatywna moge udostepnić namiary
[ Dodano: 2006-12-07, 21:13 ]
*posiada
mogę prosić o te namiary?
_________________ Is there a chance?
A fragment of light at the end of the tunnel?
A reason to fight?
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 18 Maj 2010 Posty: 699 Piwa: 16/34 Skąd: Osjaków/Wydrzyn
Wysłany: 2010-08-13, 18:49
Będąc w większych miejscowościach nad morzem widziałam mnóstwo osób z tatuażami, kobiety i mężczyźni. Może teraz robią wrażenie na młodych ciałach, ale tak za 20-25 lat będą wzbudzały śmiech - wytatuowana babcia i dziadek
Może teraz robią wrażenie na młodych ciałach, ale tak za 20-25 lat będą wzbudzały śmiech - wytatuowana babcia i dziadek
Na zdjęciu niejaki Heniek Rollins, lat 49, dziadkiem już jest. Śmiesznie wygląda? Nie wydaje mi się (a pod koszulką tatuaży ma jeszcze więcej). Jak się tatuaż robi z głową i nie jest on chwilową zachcianką (najczęściej tribalem/chińskim znaczkiem na bicepsie/łydce lub napisem zrobionym gotykiem na ręce) to może wyglądać dobrze bez względu na to ile ma się lat. Najważniejsze to żeby samemu się z nim dobrze czuć.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 18 Maj 2010 Posty: 699 Piwa: 16/34 Skąd: Osjaków/Wydrzyn
Wysłany: 2010-08-15, 09:07
Nie porównuj muzyków i aktorów do zwykłego szarego człowieka, który robi sobie tatuaż i zajęty codziennymi sprawami zapomina zadbać o kondycję ciała, by ten tatuaż był ozdobą a nie szpecił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum