Ta na zdjeciu to cięzka muchówka, do linki klasy AFTM #7, w sam raz do duzego streamera.
Eee to za wysokie progi jak na mnie na razie
Odnośnie samego tematu: parę ładnych lat temu wydłubałem kilkanaście woblerków. Malowałem je wówczas farbami modelarskimi uzyskując całkiem ciekawe efekty. Efekt rybiej łuski uzyskiwałem poprzez malowanie przez drobnooczkową firankę, ale pytanie mam takie, czy można gdzieś tanim kosztem dostać jakiś malutki aerograf lub ewentualnie coś do równomiernego rozpylania farby?
Łopatki sobie w pracy na laserze z pleksi dam radę wyciąć, więc ten problem już odpada
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2008-10-22, 20:49
Wędkarstwo mało mnie, ale balsa jest też używana do modeli a tu już mogę pomóc...
w Wieluniu nie kupisz, w Łodzi są dwa sklepy modelarskie (Da-Ta na Kościuszki i Model-Fan na Piotrkowskiej) gdzie możesz dostać balsę w deseczkach i listewkach, są 3 rodzaje twardości (miękka, średnia i twarda), deseczki o grubości 2 cm nigdy nie kupowałem, ale 4mmx100x1000 kosztuje ok. 12 zł ( chyba, dawno temu kupowałem i nie pamiętam)
Podejrzewam, że można jej poszukać też w modelarskich sklepach internetowych..
Mam możliwość zamówienia balsy:
- średnica 25mm - 15zł/mb
- średnica 30mm - 22zł/mb
Ja na tym nic nie zarabiam, znajomy zamawia balsę, więc jakby ktoś z Was był chętny to - niestety ale - proszę dać znać w przeciągu pół godziny. Potem post będzie nieaktualny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum