R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
wakacje nad polskim morzem????
Autor Wiadomość
Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2010-08-22, 22:17   

kompan10 napisał/a:
Skupiliśmy się chwilowo na sprawach organizacyjno-porządkowych......właśnie.

Od tego jest PW, chyba że temat wskazuje inaczej.
Posty nie związane z tematem zostaną usunięte a użytkownik otrzyma ostrzeżenie. Z mojej strony EOT.

Syn Mariana 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2010-08-22, 22:39   

Zapewne wybrzeże morza bałtyckiego w latach ok 1990 wyglądało sielankowo :shock: namiociki rozbite w odpowiednich miejscach, nowobogaccy pijący w hotelach. W takich okolicznościach przyrody przemykał po miedzy wczasowiczami cień szaleństwa... piwo puszkowe ukratkiem zakupione na nadmorskim bazarku rozpalało nie jedno młodzieńcze serce. Po takich właśnie wakacjach pozostał niezatarty ślad w sercach wielu 40 latków. Ślad ten, wytrwale pielęgnowany i niejednokrotnie wyolbrzymiany.
Byłem ostatnio nad bałykiem, i tak jak napisałem: jest brudno, drogo i śmierdzi moczem. Nie polecam Mielna.
Postaw piwo autorowi tego posta

Inka 44 
Czytał o Wieluniu

Wysłany: 2010-08-22, 23:18   

Syn Mariana napisał/a:
Zapewne wybrzeże morza bałtyckiego w latach ok 1990 wyglądało sielankowo :shock: namiociki rozbite w odpowiednich miejscach, nowobogaccy pijący w hotelach. W takich okolicznościach przyrody przemykał po miedzy wczasowiczami cień szaleństwa... piwo puszkowe ukratkiem zakupione na nadmorskim bazarku rozpalało nie jedno młodzieńcze serce. Po takich właśnie wakacjach pozostał niezatarty ślad w sercach wielu 40 latków. Ślad ten, wytrwale pielęgnowany i niejednokrotnie wyolbrzymiany.
Byłem ostatnio nad bałykiem, i tak jak napisałem: jest brudno, drogo i śmierdzi moczem. Nie polecam Mielna.

To nie Mielno zawiniło bo miejscowość jak każda inna nadmorska, gdzie przyjmuje letników...
ale gości tam przyjeżdżających z ich kulturą osobistą ...

Szkoda tylko promenady drewnianej, która sztorm zniszczył w tamtych czasach ...

yampress 
WIELUNIAK

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 2010-08-23, 20:22   

a ja się niedługo wybieram.. ciekawe jak będzie. Pół wieku tam nie byłem :evil:
Zawsze góry i góry

jozefina22 
Dojeżdża PKSem
jozefina22

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-08-23, 21:30   

Wakacje nad Bałtykiem ? Nigdy w życiu.... :twisted:
Polskie morze i plaże są piękne...to prawda. Jednak to, co oferuje się tam urlopowiczom, biorąc pod uwagę relację atrakcyjności oferty, jej jakość, w stosunku do ceny...woła o pomstę do nieba. Nuda i tandeta. Jarmark i chałtura. Brud i drożyzna. Tłok i hałas. Totalnie niepewna pogoda....śmierć z nudów w razie niepogody...
Za 60 EU od 7 osobowego apartamentu , miałam w tym roku koło Dubrownika, do dyspozycji 110 metrowe, w pełni wyposażone, klimatyzowane i wygodnym tarasem mieszkanie, 5 minut od plaży z czystym ciepłym ( 25 stopni ) morzem i dodam jeszcze ciszę i spokój. Kto chciał przywiózł podstawowe produkty do jedzenia z Polski, kto nie, miał w pobliżu knajpki z dobrym jedzeniem. No i słońce cały czas + atrakcje do zwiedzania w promieniu 100km, multum. O gościnnych gospodarzach gratisowo 2 x w tygodniu, serwujących świeżą rybkę z grilla, nie wspomnę, bo to już zależy od szczęścia, jak się trafi. Szkoda pisać.... Bałtyk ma swój urok, ale....poza sezonem...czerwiec, wrzesień. Kąpać się w tej zamrażarce i tak nie da. Pozdr.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2010-08-23, 21:36   

jozefina22 napisał/a:
Wakacje nad Bałtykiem ? Nigdy w życiu.... :twisted:
Polskie morze i plaże są piękne...to prawda. Jednak to, co oferuje się tam urlopowiczom, biorąc pod uwagę relację atrakcyjności oferty, jej jakość, w stosunku do ceny...woła o pomstę do nieba. Nuda i tandeta. Jarmark i chałtura. Brud i drożyzna. Tłok i hałas. Totalnie niepewna pogoda....śmierć z nudów w razie niepogody...
Za 60 EU od 7 osobowego apartamentu , miałam w tym roku koło Dubrownika, do dyspozycji 110 metrowe, w pełni wyposażone, klimatyzowane i wygodnym tarasem mieszkanie, 5 minut od plaży z czystym ciepłym ( 25 stopni ) morzem i dodam jeszcze ciszę i spokój. Kto chciał przywiózł podstawowe produkty do jedzenia z Polski, kto nie, miał w pobliżu knajpki z dobrym jedzeniem. No i słońce cały czas + atrakcje do zwiedzania w promieniu 100km, multum. O gościnnych gospodarzach gratisowo 2 x w tygodniu, serwujących świeżą rybkę z grilla, nie wspomnę, bo to już zależy od szczęścia, jak się trafi. Szkoda pisać.... Bałtyk ma swój urok, ale....poza sezonem...czerwiec, wrzesień. Kąpać się w tej zamrażarce i tak nie da.

Niestety... polskie realia... mam wielu znajomych, którzy okupują rokrocznie Chorwację i byli nad Bałtykiem. Nigdy więcej. Ja sam myślę o wakacjach w Chorwacji - co prawda ceny podskoczyły, ale w mniejszych kurortach można za mniejszą kasę niż u nas w 200% lepszych warunkach odpocząć, tylko ta droga...

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Piwa: 17/150
Wysłany: 2010-08-23, 22:13   

Ferbik napisał/a:
(...) Ja sam myślę o wakacjach w Chorwacji - co prawda ceny podskoczyły, ale w mniejszych kurortach można za mniejszą kasę niż u nas w 200% lepszych warunkach odpocząć, tylko ta droga...

Droga szybka i fajna (pomijając Polskę). Jeśli ktoś ma ochotę to może sobie zrobić odpoczynek/nocleg w pięknych naddunajskich stolicach..

cogito 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 12/4
Wysłany: 2010-08-24, 17:55   

"Swego nie znacie, cudze chwalicie."
Nie rozumie tych, co narzekają na wypoczynek nad morzem. Nad polskim morzem. Wprawdzie mam do niego bardzo blisko, ale umiejętnie z tego korzystam. Nie jadę, gdy na plażach jest gwarno i ścisk, ale przed lub po sezonie. W tym roku byłem na początku kwietnia. Był to ostatni możliwy moment korzystania z morskiego powietrza. Bo chyba najważniejszy jest nie tylko wypoczynek, ale nasze zdrowie. Opalanie i kąpiele mogę uskuteczniać choćby nad jeziorem.
Być może mają rację ci, którzy twierdzą, że za granicą jest taniej, ale czy taniej znaczy zdrowiej?

kompan10 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2010-08-29, 01:17   

jozefina22 napisał/a:

Nie toleruję mimoz w spodniach, facet musi mieć cojones.

Jesteś w okresie podświadomego szukania reproduktora.
To taki podstęp przyrody, gwarantujący utrzymanie gatunku.
Po poczęciu poglądy Ci złagodnieją i otworzysz drugie oko....:)))))

Do Modów:
Czy nie racjonalniejsze byłoby przenoszenie "nietematycznych" postów na właściwe dla nich wątki, zamiast upokarzania rozmówców restrykcjami?....

Pozdrawiam

JAREK.M 
Przyjeżdża na zakupy

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-08-29, 10:36   

Ferbik napisał/a:
Ja sam myślę o wakacjach w Chorwacji - co prawda ceny podskoczyły, ale w mniejszych kurortach można za mniejszą kasę niż u nas w 200% lepszych warunkach odpocząć, tylko ta droga...

Nad Bałtykiem w Dźwirzynie ten gość wspaniale wypoczywał i wcale nie narzekał. Co widać na załączonym obrazku.

WCZASOWICZ.jpg
Plik ściągnięto 11029 raz(y) 148,86 KB

Inka 44 
Czytał o Wieluniu

Wysłany: 2010-08-29, 18:31   

"Cudze chwalicie, Swego nie znacie, Sami nie wiecie, Co posiadacie "

Zagraniczni goście doceniają nasz Bałtyk, lecz nie Polacy, wola szukać wrażeń w innych krajach ....
Tylko czy tam można obejrzeć piękne żaglowce i posłuchać szant ? :P :)

jozefina22 
Dojeżdża PKSem
jozefina22

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-08-29, 19:41   

kompan10 napisał/a:
jozefina22 napisał/a:

Nie toleruję mimoz w spodniach, facet musi mieć cojones.

Jesteś w okresie podświadomego szukania reproduktora.
To taki podstęp przyrody, gwarantujący utrzymanie gatunku.
Po poczęciu poglądy Ci złagodnieją i otworzysz drugie oko....:)))))
(...)

Przepraszam moderację za naruszenie regulaminu, ale...skoro do tej pory post kompana10 nie został usunięty...to mu coś wyjaśnię.
kompan10. Określenie "facet musi mieć cojones" oznacza, że musi mieć męski, prawdziwie męski, charakter. To jest to coś, co mężczyzna powinien mieć w głowie a nie w spodniach. Tobie widać się " to coś", kojarzy się... z reprodukcją.... Twój problem. :roll: :D

dawid 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
się gra, się ma

Piwa: 14/19
Wysłany: 2010-08-29, 19:45   

Po raz "enty" i ostatni raz nad polskim morzem za własne pieniądze, byłem w zeszłym roku pod koniec września. Pogoda w kratkę, bo to w końcu wrzesień, ale ceny jak w lipcu :evil: W restauracjach bardzo drogo, kible uj...ne, ceny wynajmu w miarę fajnego lokum kosmiczne w/g mnie.

NEVER AGAIN :evil:

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2010-08-29, 20:17   

Ciągle słyszę tylko drogo, ale żadnych konkretów. Napisze ktoś może konkretnie ile, za co, w jakiej miejscowości?

dawid 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
się gra, się ma

Piwa: 14/19
Wysłany: 2010-08-29, 20:23   

Administrator, nie będę podawał konkretnych cen, bo po prostu nie pamiętam i nie chę ściemniać :(
W zeszłym roku byłem na wakacjach nad adriatykiem, a we wrześniu pojechałem nad polskie morze, stąd moje porównanie odnośnie cen i standardu.
Może źle trafilem, ale za szybko nad Bałtyk nie pojadę :!!!!!

Odpowiedz do tematu