Mam do sprzedania kompa o następujących parametrach:
PIV 2.8 GHz
Płyta Asrock P41450
768MB RAM (DDR ale nie wiem które)
Grafika Radeon 9250
HDD 80GB
DVD RW Samsung z lightscribe.
myszka, klawiatura, głośniczki, kamerka internetowa
Monitor Iiyama MM 904UT 19" (w jednym miejscu wytarta szyba od monitora wielkości 1cm)
do tego oryginalny system Win XP Home Edition OEM.
Do tego zestawu dołożę jeszcze płytę MSI 845PE, która również obsługuje ten procek (płyta na chipsecie Intel), obudowę ATX z zasilaczem 350W, w której osadzona jest ta płyta, markową sieciówkę LAN + HDD 40 lub 80GB (do wyboru). Kto miał ten konkretny model płyty wie, jak jest bezawaryjna
Powyższy zestaw jestem w stanie sprzedać na części, ale będzie to mniej opłacalne dla kupującego ze względu na to, że policzę drożej ponieważ muszę pozbyć się tego kompa ze względu na brak miejsca.
Jak rozumiem procek 32bit (bo 478), ramy patrząc na płytę główną (P4i450 - literówka) to DDR1? Jak tak to imho cena do bardzo dużej negocjacji... szczególnie z tą kartą graficzną Za tą kwotę to można laptopa klasy celeron (jak nie jakieś pierwsze c2d) 64bit kupić
karta graficzna może i słaba, ale za sam system wywaliłem 350zł... goła licencja OEM.
No i proszę Cię nie porównuj Celerona do PIV Jak kupisz lapka z legalnym systemem i celeronem przynajmniej 2.0 za 600zł to będę pod wrażeniem.
Celeron 1.73, giga ramu, 120 twardy... i xp home legal - lenovo 3000 n100, już pół roku temu za 670zł kupiłem
Cytat:
Celerona do PIV
Nie zgodzę się, mam w tej chwili Northwooda 2.6, Prescotta 3.0 (s754, 64bit) i tego celerona M 530 1.73GHz w laptopie (również x64). Te celerony o których ja mówię są już oparte o architekturę Core i maja skromne 1MB cache i magistralę 533, a więc to samo co w najlepszym przypadku może mieć to Twoje Pentium IV i to celeron ma tu nowszy rdzeń
Sam całkiem niedawno dostałem zimny prysznic z cen laptopów, do 700zł można spokojnie coś na Allegro kupić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum