Przeczytałam bez problemu szybko i trafnie ..nawet na początku sie nie skapnełam ze litery sa poprzestawiane...jaka ja zdolna
p.s - nie ma mi kto cukrować to sama sobie pocukruje
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2006-02-28, 23:07
przeważnie każdy wybrane słowo ma w głowie. jak zobaczy pierwszą literę , a potem kolejna to juz mu sie nasuwa wyraz , jak to połaczy z następnymi wyrazami układa mu sie to w całość .
w sumie to obejmujemy wzrokiem cały wyrac, a nie literujemy go po koleji... moze dlatego poprzestawiane litery nie przeszkadzają w odczytaniu całego wyrazu
Stare, bo stare.
Mimo to, zastanawiam się, czy przy próbowaniu w jakiejś trudniejszej w doczytaniu się czcionce efekt byłby ten sam i nie byłoby problemu.
Pomogła: 1 raz Wiek: 35 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 215 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-03-19, 13:31
nied obórse ksupow odujekł opotyzcz ytan iem,,,,,niech ktos to rozszyfruję,ale prosze nie brać tego na serio--->to tylko taki żart,,,,chociaz kto tam wie co w człowieku siedzi
_________________ Koniec jest już w początku, a jednak brnie się dalej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum