Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2010-11-16, 00:01
Ciekawie wygląda autobus z reklamą Pana Kaftana
Sławomir Marek Kaftan
Dopóki mamy czas czyńmy coś dobrego dla ludzi
a pod spodem
"zdolny tapicer tylko u nas"
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-11-16, 08:53
Pierwszy raz widzę w Wieluniu kampanie tak masową i tak szeroko zakrojoną. Plakatów, billboardów, mobilnej reklamy jest wiele. Jednak widoczne przesycenie powoduje obrzydzenie. Co jest też widoczne na tym forum.
Co do "Burmistrza Wielunia". Bierzemy przykład z najlepszych: "Premiera Tuska" czy "Premiera Rokity".
Pan Kaftan kibicem, i burmiszczem. Na meczu Pamapolu nawet ani razu nie zaklaskał. Może nie wiedział, komu kibicować, bo nigdy na meczu raczej nie był.
oj tutaj się muszę nie zgodzić. Chodzi praktycznie na każde meczem. Widywałem go nawet na meczach, które graliśmy 1 lidze. Także nietrafione spostrzeżenie
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-11-16, 10:56
tomow napisał/a:
Co do "Burmistrza Wielunia". Bierzemy przykład z najlepszych: "Premiera Tuska" czy "Premiera Rokity".
Jak cytować to dokładnie. To był "Prezydent Tusk" i "Premier z Krakowa". Przypominam że to było w roku 2005 i ani Donald Tusk ani Jan M. Rokita nie spełnili wtedy swoich marzeń - więc nie wiem czy jest się na kim wzorować...
Mam nadzieję że tak samo wyborcy potraktują naszych kandydatów:
"Janusz Antczak - Burmistrzem Wielunia" oraz "Burmistrz Wielunia - Anna Rozmarynowska"
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
ourson, tylko burmistrzem a burmistrz to jakby dwa różne odbiory. Ktoś może być burmistrzem, ale nim nie jest - taki skrót myślowy i tu bym się tak nie czepiał. Z kolei burmistrz Wielunia to już wprowadzanie w błąd czytelnika.
Serio chcesz żeby Twoja (o ile się nie mylę) kandydatka na burmistrza brała przykład z polityków z Wiejskiej? Mi też się nie podoba nazywanie się burmistrzem przed wyborami.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-11-16, 14:16
Ferbik, tak, delikatna różnica jest. Ale jeśli ktoś do tego hasła dokłada łamanie prawa w postaci nielegalnego zawieszania transparentów w mieście (a zakładam że jako v-ce starosta zna prawo) to odnoszę wrażenie, że jednak już się czuje burmistrzem, tak jak Tusk czuł się prezydentem a Jan M. Rokita premierem...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
tomow, przeglądałem gazetkę PISu i z przykrością stwierdzam że obrażanie innych nie jest najlepszą drogą do sukcesu. obrażacie tysiące wyborców zarzucając im że ludzie na których głosowali są w większości nie dobrzy ... kurcze a jednak coś dla tych ludzi robią że na nich głosują!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum