O tym że nadmiar alkoholu szkodzi wiem z książek, telewizji, prasy, internetu i przede wszystkim z obserwacji. Jeśli chodzi o Kukiza to dochodzi do tego jeszcze opinia kilku wiarygodnych dla mnie osób.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
marsz przebiegał spokojnie jeśli chodzi o uczestników ze strony MW
Nie licząc tego, że sami między sobą pod pomnikiem Dmowskiego na noże się pobili, rzucali butelkami i kamieniami w grupy osób wśród których było dużo rodzin z dziećmi a na ich banerach popularnym motywem był krzyż celtycki (o innych nieciekawych symbolach/hasłach już mi się pisać nie chce). A Kukiz jest żywym przykładem na to, że nadmiar alkoholu szkodzi i że światopogląd może się komuś zmienić o 180 stopni. Poglądów złych to on może i nie ma, ale moim zdaniem to jest po prostu głupi. Skoro tak mu się maszerować chciało to mógł jechać chociażby do Trójmiasta gdzie Parady Niepodległości nikt nie blokował bo nie było powodu. Byli tam prawdziwi patrioci a nie Korwin-Ziemkiewicz wg którego 90% społeczeństwa to idioci i faszyści.
Poprawiono 1 błąd interpunkcyjny.
1-2% ludzi którzy poszli na marsz Niepodległości to rzeczywiście goście którzy szukają bójki/zadymy i wymachują rękoma w pozdrowieniu Adolfa.
[ Dodano: 2010-11-15, 12:05 ]
Film z marszu:
[ Dodano: 2010-11-15, 12:09 ]
Oczywiście w TVN i innych mediach relacja jest inna, podano tez info że w marszu było 200 osób.
1-2% ludzi którzy poszli na marsz Niepodległości to rzeczywiście goście którzy szukają bójki/zadymy i wymachują rękoma w pozdrowieniu Adolfa.
100% zgody z mojej strony, ale pod jednym warunkiem: mówisz o każdym marszu/paradzie niepodległości oprócz tego w Warszawie. Weź pod uwagę to, że w innych miastach było raczej spokojnie a marsze się odbywały. Sam chętnie był jechał na kontramnifę do stolicy, ale niestety nie dałem rady. Za to nawet mi do głowy nie przyszło żeby manifestować pod pomnikiem Pileckiego w Wieluniu gdzie śpiewane były patriotyczne pieśni.
TVN i GW przesadzają w drugą stronę i trochę się ośmieszają moim zdaniem (a link który podałeś jest równie stronniczy). Polecam relacje niezależne od mainstreamowych mediów a najlepiej rozmowę z kimś kto był na tym marszu, najlepiej z obydwiema stronami. Znajoma z ONR powiedziała mi wprost, że jadą tam żeby popatrzeć "jak kumple napi#&#!lają brudasów". A co robiła policja z zatrzymanymi to szkoda gadać, i to po jednej i po drugiej stronie (chociaż "lewackim pedałom" dostało się dużo bardziej). I nie wmawiaj mi że to była pokojowa manifestacja z celtykami na banerach bo to nawet śmieszne nie jest.
Dla porównania Parada Niepodległości w Gdańsku. Co lepiej wygląda? Marsz narodowców czy patriotów? Gdzie są jedni a gdzie drudzy? Gdzie jest nienawiść i agresja a gdzie prawdziwe świętowanie? Niech sobie każdy odpowie sam na te pytania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum