Basieńka jaka ty groźna nie poznaje cie słońce .... boje sie
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Ostatnio zmieniony przez Malinka 2006-03-07, 16:06, w całości zmieniany 1 raz
marigaux [Usunięty]
Wysłany: 2006-03-04, 09:39 klamcy szukaja sensancji a jak nie znajda to ja tworza
oto cytat z:http://www.polnews.pl/showmsg.php?id=237&mid=3368
Nie wiem czy wzieli ten artykuł z Twojej Pogoda ale na 100% mogę powiedzieć,
że takie biuro prognoz jak PRO-GEM nie istnieje. Ponadto Fakt już wcze�niej
napisał artykuł o chłodnym lecie (oparty na danych pentagonu) i oczywi�cie
przerobił go pod siebie... więc można to potraktować z przymrużeniem oka...
Ja czytajšc artykuł Twojej Pogody - wiem, że był on pisany w oparciu o
oficjalne dane NOAA (zresztš jest to tam napisane). Dane sš publikowane
każdego miesišca na głównej witrynie NOAA-NCDC - i nie jest to artykuł
wyssany z palca jak w przypadku "Faktu".
[ Dodano: Sob 04 Mar, 2006 ]
ludzie pomocy naprawde nie jestem w stanie nic znalezc o tym "biurze prognoz" oprocz specjalnych "rewelacyjnych" prognoz specjalnie dla faktu od ponad roku.
Wysłany: 2006-03-11, 16:37 Dziś będzie z Super Expresu ;)
Czeka nas bardzo upalne lato
"Super Express": Nie warto kupować wczasów za granicą. Według klimatologów tropiki możemy mieć także w Polsce. Jeśli sprawdzą się prognozy, to nadchodzące wakacje będą jednymi z bardziej upalnych i suchych w ostatnich latach!
"Biorąc pod uwagę dziesięcioletnie cykle pogodowe, całkiem możliwe, że to właśnie lato 2006 okaże się tym z ekstremalnymi temperaturami" - mówi profesor Tadeusz Niedźwiedź, klimatolog z Uniwersytetu Śląskiego.
Podobnego zdania jest Artur Widawski, asystent Katedry Klimatologii UŚ, specjalista od odczytu zdjęć satelitarnych. Również z jego obserwacji wynika, że lato 2006 może zaskoczyć nas gorącem. "Powinno być ciepło z wieloma dniami o temperaturach powyżej 30 stopni Celsjusza" - mówi Widawski. "Jak to już bywa u nas od jakiegoś czasu, takim temperaturom mogą towarzyszyć ekstremalne zjawiska pogodowe, z gradem włącznie".
Wszystko w "rękach" Atlantyku. To bowiem masy powietrza docierające do Europy i Polski z tego rejonu świata kształtują naszą pogodę.
"Możemy spodziewać się ciepłego lata, ale musimy też pamiętać, że obecnie prognozowanie pogody w dłuższym okresie czasu jest bardzo ryzykowne" - podkreśla Widawski.
Więcej w "Super Expressie"
Widzę, że powstały nam dwie odmienności prasowe...
W którą z nich wierzyć
No ale mi tata mówił, że jak są mroźne zimy i długie to są upalne lata
To morze ten upał to wieczorne spacery po molo te ogródki te dyskoteki pełne ludzi ta atmosfera to powietrze juz nie moge sie doczekac lata!!!!!
Zimo zostaw nas w spokoju ustąp koleżance wiośnie nie badz samolubem !!!!!
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum