Wysłany: 2010-12-04, 17:53 pomoc w doborze obiektywu
Witam serdecznie
Chciałbym się dowiedzieć jaki jest Wasz typ na obiektyw typu zoom. Myślę o 3 producentach, jako że jestem Nikonowcem to Nikkor jeśli nie to Sigma lub Tamron. I teraz pytanie czy lepiej np kupić Nikora 18-200 z VR, czy lepiej powiedzmy Tamrona 70-300 lub Sigmę, a jeśli już 70-300 to czy warto dopłacać za APO? Pytam bo generalnie ani Sigma ani Tamron VR nie mają, no mam tu na myśli przynajmniej te pozycje do 900 zł. Także no nie wiem czy warto dozbierać na taką Sigmę czy standardowy Nikkor 18-200 starczy. Dziękuję z góry za wszelkie informacje.
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2010-12-04, 21:25
Phoenix napisał/a:
Nikora 18-200 z VR
Osobiście polecam ten obiektyw. Najbardziej uniwersalny. Pozostałe dwa obiektywy są mniej "użyteczne", chyba, że podglądzasz sąsiadów
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
No niby tak, ale może do jakiejś dzikiej przyrody by się przydała, nieraz z daleka się widzi jakąś sarne albo zająca, ale przecież 50 tką ich nie sfotografuje ^^ A mam silnik w body i sam nie wiem czy warto przepłacać za VR..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum