Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-12-22, 23:02
A ja sobie śmigam rowerem po Wieluniu i w d..e mam drogowców, nasze postmeny sugerują cobym zrobił dla nich naukę jazdy, bo ja to tylko po zakupy a oni zawsze w snieg deszcz i słotę. W tamtą zimę było gorzej, zamarzła mi nawet skrzynia biegów (łańcuch), w tym roku to tylko p...bani kierowcy na mnie trąbią, widać nie wiedzą, że ja na rowerze to już jestem panisko i swoje prawa mam. Taki jeden za trąbienie i zajechanie drogi pod ratuszem doświadczył zmian w kodeksie na 200zł i jakieś punkty. Nie miał chłop szczęścia (może i dobrze) trafił na misiobus. Na osiedlach koleiny czarne (asfalt) chodniki w moim rejonie odśnieżone oprócz Statoilu i kościołów, ale w tych tematach Straż Wiejska nie robi nic od lat - widać czegoś się boi.
Na miescie odsniezone bylo tylko tam gdzie ludzie przed domami odsniezaja. Pozostale uliczki i chodniki zawalone sniegiem np. obok Biblioteki. Kto za to odpowiada? Mandaty ludziom za nieodsniezenie chodnika potrafia dawac a sami nie dbaja. Zabawna byla sytuacja pare dni temu na rondzie na popieluszki gdzie lod posypano popiolem........
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum