R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Człowiek człowiekowi ...
Autor Wiadomość
miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
  Wysłany: 2011-01-08, 14:23   Człowiek człowiekowi ...

Opiszę Wam zdarzenie, jakie miałem przyjemność właśnie oglądać. Poniżej fotka, która pomoże w zobrazowaniu zajścia.

Dwa samochody na osiedlowej drodze, "czerwony" i "zielony" (zaznaczone kreseczkami ;) ). W momencie kiedy się to wszystko zaczęło, czerwony stał w miejscu gdzie na fotce jest człowiek (właściciel czerwonego). Zielony (kierowca to kobieta) jadąc uliczką, na której teraz stoi, skręcił w prawo, ale że czerwony stał, a kierowcy nie było, kobieta użyła klaksonu. Kierowca czerwonego wyszedł z klatki, niosąc jakieś pakunki, załadował je do bagażnika i ... teraz trzeba jakoś rozładować ten korek :razz: Zielony wycofał się (tak jak stoi na fotce), aby czerwony mógł podjechać odrobinę do przodu, wtedy logicznym jest, że zielony skręci w prawo i gotowe. Czerwony natomiast mógł znowu odrobinę cofnąć, i ma wolną uliczkę, na której wcześniej stał zielony.
No niestety, to by było zbyt proste :shock: Czerwony zasygnalizował kierunkowskazem, że chce skręcić w lewo, no ale tam stoi zielony, i znowu pat :D Dialogów już niestety nie słyszałem, ale po gestykulacji widać było, że każdy z kierowców ma swoje zdanie co do zaistniałej sytuacji. A że nie mogli się dogadać, więc pan z czerwonego auta, wygasił silnik (stojąc tak jak na fotce), zamknął samochód i spokojnie udał się do klatki schodowej, pewnie jeszcze miał coś do załatwienia. A kierowca zielonego został sobie pozostawiony na pastwę losu :P
W końcu kierowca czerwonego, zjawił się z powrotem. W tym czasie kobieta wykonała jakiś telefon (być może na policję, bo wyszła z auta i odczytywała nr. rejestracyjny "wroga"). Oczywiście doszło jeszcze do utarczki słownej, aby w końcu obydwa samochody rozjechały się w swoją stronę. Chociaż nie do końca jeszcze w zgodzie ;) Bo czerwony nagle zapragnął, że musi wymanewrować tak, żeby jego tył auta był tam gdzie teraz ma przód. Zielony stoi w miejscu, a czerwony manewruje na krótkim i utrudnionym odcinku, bo wokół pełno muld śniegowych. No ale po kilkunastu manewrach przód - tył, udało się. Czerwony pojechał, zielony za nim, i tak się cała historia skończyła.

Wam pozostawiam osąd tego co miało miejsce ;) Według mnie, winę za całe zamieszanie ponosi kierowca czerwonego. W końcu to on zablokował drogę (mimo, że tam nie powinien się znaleźć żaden z nich, zakaz wjazdu). Wystarczyło, jak już zielony się wycofał, odjechać trochę dalej do przodu, aby zielony mógł spokojnie skręcić w prawo i odjechać, i byłoby po drace. Ale pewnie właściciel czerwonego poczuł się, jak gospodarz na swoim, w końcu to działo się obok jego terenu (bloku mieszkalnego)

Cwaniactwo, czy też chamstwo. A może po prostu brak ludzkich odruchów wyrozumiałości. A przecież jeszcze kilka dni temu, każdy każdemu życzył wszystkiego najlepszego w tym Nowym Roku. No tak przecież to już osiem dni temu było, kierowcy; czerwonego i zielonego mieli już pewnie prawo zapomnieć o tych życzeniach.

ludzie ludziom.jpg
Plik ściągnięto 183 raz(y) 187,51 KB

rafalekjan 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Wysłany: 2011-01-08, 16:10   

Winna zawsze jest kobieta!
Postaw piwo autorowi tego posta

Marta 
WIELUNIAK

Pomogła: 40 razy
Piwa: 5/4
Wysłany: 2011-01-08, 16:27   

rafalekjan, ciesz się, że nie jesteś na wyciągnięcie mojej ręki, bo miałbyś jedno oczko mniejsze :twisted:

Chamstwa czerwonego kierowcy nie da się ukryć, ale oboje są siebie warci skoro tam jest zakaz :wink:

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2011-01-08, 17:09   

Dziwnie znajomo wygląda mi te Audi A3... :wink:
Podpytam, a może forumowiczka sama coś skrobnie od siebie. :grin:

rafalekjan 

Wysłany: 2011-01-08, 17:18   

Jaro napisał/a:
Dziwnie znajomo wygląda mi te Audi A3

A ona nie ma przyciemnianych szyb? :>

Barca 
Przyjeżdża na zakupy

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2011-01-08, 17:38   

Hehe zabawna sytuacja :) .
Zresztą kilka razy przechodziłem podobną:)
Na tym samym osiedlu podwożę zakupy do kuzyna, który jest niewidomy i sam mieszka.
Na dodatek jest otyły i przy jego zapotrzebowaniu na jedzenie czasami muszę kilka razy schodzić do auta po reklamówki. 3-4 razy sąsiedzi, którzy nie wiedzieli, że "zaopatruję" kuzyna zaczęli chamsko się zachowywać i straszyć, że powietrze spuszczą, ale już po kilku tygodniach przekonali się jak przyjechałem po kuzyna i z nim schodziłem do auta. Od tej pory już nie psioczą i starają się nadrobić uśmiechem.

Ps. Sytuacja na rysunku to pikuś w porównaniu do tego co działo się jakieś 2 tygodnie temu pod Edenem.
Babeczka jechała od strony rynku a znad przeciwka jechało 2 młodych smyków i chcieli wymusić pierszeństwo (jak wiadomo jadąc w stronę rynku po prawej stronie stoją samochody) i chłopaszki w Bmw nie chcieli cofnąć. Babeczka zaczęła trąbić przez dobrą minutę i ludzie wyszli z Edenu zobaczyć co się dzieje :lol:
Jako, że na wprost Edenu jest brama to młodziaszki po skosie sobie wjechali (wystawał im tył auta) a kobietka nie chciała przejechać (mogła zahaczyć oponami o krawężnik) i zadzowniła po policję :lol: . Ekipa oczywiście po kolejnych minutach przyjechała i oba auta odjechały w stronę rynku wraz z "niebieskimi".

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2011-01-08, 21:05   

rafalekjan napisał/a:
A ona nie ma przyciemnianych szyb? :>

Oj nie, no chyba że coś ostatnio umknęło mojej uwadze. :wink:

Syla 
SuperStar

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2011-01-08, 21:40   

Jaro napisał/a:
Dziwnie znajomo wygląda mi te Audi A3...

Tak, to moje :wink:
rafalekjan napisał/a:
A ona nie ma przyciemnianych szyb?

Nie, nie mam przyciemnianych szyb :lol:

Tak, to moje Audi. Facet z "czerwonego" użył kilku inwektyw w stosunku do mojej osoby :shock: po czym stwierdził, że przejedzie prosto, żebym mogła wyjechać. Nie zdążyłam się zdenerwować, nawet trochę się zdziwiłam... Wycofałam, ten ruszył prosto, ale nie, jednak stanął, włączył kierunkowskaz i znowu powiedział "trzy słowa", po czym ostentacyjnie wysiadł i poszedł... Może gdyby wykazał się odrobiną kultury nie dzowniłabym na Policję, ale w tym wypadku... obeszło się bez ofiar :lol:
Jakaś kobieta wyjrzała przez okno i powiedziała, że wjechał pod zakaz, ale ...

Marta napisał/a:
Chamstwa czerwonego kierowcy nie da się ukryć, ale oboje są siebie warci skoro tam jest zakaz

Marta, ja nie miałam zakazu, czerwony wjechał "pod prąd".

[ Dodano: 2011-01-08, 20:43 ]
miko 005 napisał/a:
Opiszę Wam zdarzenie, jakie miałem przyjemność właśnie oglądać.

miko 005, a Ty Tajemniczy Don Pedro jesteś, szkoda, że nie słyszałeś tych jakże "subtelnych słów czerwonego" :D

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2011-01-08, 21:51   

Syla, starzejesz się... że żywy odjechał... :) A policja przyjechała? I co było dalej? :)

Marta 
WIELUNIAK

Pomogła: 40 razy
Piwa: 5/4
Wysłany: 2011-01-08, 22:08   

Syla napisał/a:
Marta napisał/a:
Chamstwa czerwonego kierowcy nie da się ukryć, ale oboje są siebie warci skoro tam jest zakaz

Aaaa to przepraszam, ja nie z tego osiedla jestem więc zwracam honor Syla :)

miko 005 
WIELUNIAK

Wysłany: 2011-01-09, 12:24   

Syla, nie było jeszcze okazji poznać się osobiście więc sama rozumiesz, że pojęcia nie miałem, że ta kobieta za kółkiem to Ty ;) A że heca była niezła, i na dodatek wszystko widziałem, za to nic nie słyszałem :) , to pomyślałem że warto to opisać, ku przestrodze innym, aby się tak jak ten pan, nie zachowywali :razz: .

Syla, ale ja tam policji nie widziałem, a wy już się w końcu rozjechaliście. A jak dzwoniłaś do nich (policja), to co Ci odpowiedzieli?

I jeszcze jedna sprawa;
Syla napisał/a:

Po wszystkich osiedlowych uliczkach na os. Wyszyńskiego przynajmniej, mogą się poruszać tylko samochody dostawcze. Na każdym wjeździe jest stosowny znak, co prawda wewnętrzny, osiedlowy, ale znak :wink: No chyba, że coś się zmieniło, a mnie to umknęło :P

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2011-01-09, 12:28   

miko 005 napisał/a:
Na każdym wjeździe jest stosowny znak, co prawda wewnętrzny, osiedlowy, ale znak

Oj pokazałbym Ci przynajmniej jedno miejsce, w którym nie wjeżdżam pod zakaz :)

Świstek 
Przyjeżdża na zakupy

Piwa: 2/2
Wysłany: 2011-01-10, 18:49   

To nawet nie jest kwestia znaku czy jego braku, ale zwyczajnej kultury/ogłady/ przyzwoitości. Jak zwał, tak zwał. Buraków za kółkiem u nas dostatek, opisana sytuacja wcale mnie nie dziwi.
A jak jakaś pani jest za kółkiem, to wiadomo, jak reaguje kierowca, jeśli nawet nie ma racji i nie potrafi kierować (szczególnie wąsaty polaczek :wink: ).
Zdumiony jestem raczej, że takie zdarzenia przyciągają tak dociekliwych i spostrzegawczych obserwatorów :wink:

miko 005 
WIELUNIAK

Wysłany: 2011-01-10, 20:02   

Świstek napisał/a:
Zdumiony jestem raczej, że takie zdarzenia przyciągają tak dociekliwych i spostrzegawczych obserwatorów :wink:

:P Pewnie gdyby nie ci właśnie dociekliwi i spostrzegawczy obserwatorzy, to na tym forum nie powstało by z pewnością jakieś 3/4 tematów :D .
Nie chciałbym być źle zrozumiany :) , mówię tutaj ogólnie o wszystkich dociekliwych forumowiczach ;) :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi