Wysłany: 2010-06-15, 10:06 Co sądzicie o firmie kosmetycznej AVON i o ich kosmetykach?
Witam, chciałabym poznać wasze zdanie na temat tej firmy i ich kosmetyków.
Ja osobiście jestem zadowolona i nigdy nie miałam po nich żadnego uczulenia. Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam
Jesli chodzi np o perfumy to ja zdecydowanie wole Oriflame. Wg mnie sa bardziej trwale a zapachy kompozycyjnie duzo lepsze. Jedyny zapach z Avonu meski ktory mi sie podoba to Blue Rush. Z Avonu czesto uzywam zeli do kapania i nie ma zadnych uczulen ani tym podobnych rzeczy a starczaja na dlugo (mowie o 500 ml ) pozdrawiam
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 07 Mar 2006 Posty: 464 Skąd: prawie Wieluń
Wysłany: 2010-06-15, 11:24
Firmy wysyłkowe jak Avon, Oriflame bazują głównie na ładnym zapachu swoich kosmetyków, co ma przyciągać konsumentów. A środki zapachowe obok konserwantów to najczęstsze przyczyny alergii skórnych.
Nie używam, nie polecam.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2010-10-07, 12:29
Poniżej cytat ze strony internetowej firmy Avon:
Cytat:
Avon Cosmetics Polska to najstarsza ze spółek, powołana w roku 1992. Jej najważniejszym celem jest dostarczanie do polskich domów wysokiej jakości produktów za niewygórowaną cenę.
Czy wysoka jakość i niewygórowana cena mogą iść w parze? Pytanie chyba retoryczne. Ta firma kojarzy mi się bardziej z systemem dystrybucji niż z produktami o wysokiej jakości.
Avon Cosmetics Polska to najstarsza ze spółek, powołana w roku 1992. Jej najważniejszym celem jest dostarczanie do polskich domów wysokiej jakości produktów za niewygórowaną cenę.
Czy wysoka jakość i niewygórowana cena mogą iść w parze? Pytanie chyba retoryczne. Ta firma kojarzy mi się bardziej z systemem dystrybucji niż z produktami o wysokiej jakości.
Avon to firma przyjazna konsultantkom, dystrybutorom, a nie klientom. Od każdego zamówienia za min. 150zł konsultantka otrzymuje 30% rabatu na zamówione produkty. Klient płacąc np. 9.90zł za jakiś produkt, z miejsca zostawia 30% konsultantki czy dystrybutora. Reszta, czyli pozostaje 70% ceny to pokrycie kosztów dostawy, marża dla konsultantki "wyższego stopnia-tzw. Lidera", no i oczywiście wartość produktu. W zamówieniach za 1000 czy 1500zł stosuje się rabat 45%. Więc łatwo policzyć jak łatwo zarabiają dystrybutorzy przez swoich klientów czy klientki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum