Uniden 510 jest zbliżona parametrami do 520.Antena na stałe na pewno bedzie lepiej zbierac niż na magnes bo jest prosto pod mase.Phoenix masz antene na stałe jak to sie sprawuje pod wzgledem szumów.
Powiem Ci że jak za te pieniądze to radio jest konkret. Szumi wtedy jeśli ustawimy na możliwie największą odległość tak tak to nie. Jest tylko tak że włącza się jak ktoś gada a nie że szumi cały czas. Antena na stałe jest najlepsza, miałem na magnez i było dużo gorzej, szybko jeżdzę więc długa antena też nie jest za fajna bo bardzo się wygina.. wcześniej miałem radio z firmy TTI, straszny szumofon. Polecam Unidena mojego
jeśli chodzi o antenę-zasięg dobrej marki ok, ale wiadomo że najdroższa antena 0,5m magnesowa nie będzie miała lepszego zasięgu niż 1,5m. O jakość "transmisji" dba radio i elektryka w Twoim samochodzie, ja polecam UNIDEMA 520 + 0,5m magnesówe ACOLITA zbiera do 10km, żadnych szumów, zakłóceń, regulacji. Wiadomo, że czym krótsza antena tym gorszy zasięg nadawania ale wiadome jest że najczęściej pytamy się o trasę jak ktoś nadjeżdża z naprzeciwka. Nie rozumiem i śmieszy mnie jak ktoś ładuje na stałe 1,5m anteny do swych małych samochodzików, ciekawe jakie mają słuchowisko przy wjeździe do dużych miast...
_________________ Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-01-19, 19:42
A po co komu tak długie teletubisie jak z tego filmu?
Mam od dawna President Johny 2 + antena na magnes Florida (450mm) i nic więcej do szczęścia nie jest potrzebne. Zasięg 4-5 km.
Trzyma się bezproblemowo do 250km/h (testowane) , w górę też nie ma o co zahaczyć.
Jeśli masz sprawną instalację elektryczną to przy podłączeniu do zapalniczki nie ma żadnych szumów, no i ASC sprawuje się naprawdę rewelacyjnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum