Mam dla was pewne pytanie.Od dwóch tygodni przedszkole w którym pracuje ogłosiło bal karnawałowy dla wszystkich dzieci-za darmo!!!Biletem wstępu jest jedynie słodki upominek.Bal jest w sobotę,w godzinach popołudniowych.Rozniosłyśmy ulotki po osiedlach,sklepach, wszędzie gdzie się tylko dało.Na stronie internetowej też zostało takie ogłoszenie umieszczone.Niestety praktycznie nikt się nie zgłosił,a wiec teraz pytanie,co sądzicie o tym,dlaczego rodzice nie chcą uczestniczyć w takich imprezach,skoro ciągle słyszy się narzekania, że w Wieluniu brakuje takich imprez dla dzieci.Jak rodziców przyciągnąć?zainteresować?
Pozdrawiam:)
_________________ Bierz przykład z czajnika -gorąca para podchodzi mu do gardła , a On nie przestaje śpiewać
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-02-01, 18:12
Martinezz, a możesz dokładnie zacytować to, co było na owych ulotkach? Bo może jest tam coś tak sformułowane, że ludzie zinterpretowali to całkiem inaczej.
I powiem szczerze, że jakoś na żadną taką ulotkę nigdzie nie natrafiłem. Jeszcze jedna sprawa, żądaliście potwierdzenia przybycia? Żeby się nie okazało, że w daną sobotę przedszkole będzie pękało w szwach
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Treść była naprawdę napisana prostym językiem.Czyli była podana data godzina,że biletem wstępu jest słodki upominek i przebranie dziecka.A na końcu prosimy o wcześniejszy kontakt pod nr tel.Chciałabym,żeby pękało w szwach:P:P
_________________ Bierz przykład z czajnika -gorąca para podchodzi mu do gardła , a On nie przestaje śpiewać
Zdaje mi się, że widziałem plakat na Narutowicza dzisiaj.
Szczerze powiedziawszy, to aspektów przeciw może być wiele, np.:
- to, co rodzice czytają, słabo do nich dociera, jakoś może tak niedowierzają, być może w ferworze pogoni za kasą zapominają o tym, co przeczytali wcześniej...
- ludzie może są nieufni, że na taki bal tylko czekoladka wystarczy...
Moim zdaniem takie zadanie promowania tego balu powinno leżeć w gestii przedszkolanek - i to one powinny przy przyprowadzaniu lub odbieraniu dzieci z przedszkola przekazać taką informację. Jest to najpewniejsza informacja, bo rodzice przeważnie mają zaufanie do przedszkolanek i najłatwiej wtedy przyswajają takie informacje. Myślę właśnie, że tędy droga iść powinna - wtedy chętnych byłoby więcej.
Oczywiście przekazywałyśmy taką informację rodzicom.Tylko ten sobotni bal ma być dla dzieci z poza przedszkola,więc inaczej niż po przez ogłoszenie do nich nie dotrzemy.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-02-01, 20:31
Zgadzam się z Ferbikiem. Najpierw panie przedszkolanki powinny odpowiednio ukierunkować samych rodziców dzieci chodzących do tego przedszkola (wiadomo siła języka robi swoje). Potem można się było pokusić o pomoc tychże samych rodziców, o przekazanie informacji dalej. I dopiero na samym końcu rzucić ludziom słowo pisane, które jak słusznie już zaznaczył mój przedmówca, jest jakimś dziwnym trafem, często źle odczytywane, bądź też źle interpretowane
Nie dopuszczam do siebie myśli, ani podejrzeń w stosunku do rodziców takich maluchów, o tzw. tumiwisizm, czy wręcz lenistwo w stosunku do zapewnienia dzieciaczkowi fajnej i niezapomnianej zabawy, chociaż ...
Istnieje jeszcze jeden problem, a mianowicie w kwestii tej wejściówki Może ludzie wystraszyli się nie tyle tego batonika, co raczej wyścigów rodziców o to, które dziecko przyniesie "wejściówkę pokaźniejszą". Jak to mówiła Bożena Dykiel w "Wyjściu awaryjnym"; - podłość ludzka nie zna granic
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
No i tak zrobiłyśmy:):)Nasi rodzice wiedzieli o wszystkim i przekazywali swoim znajomym tę informację,no ale niestety...
Co do wejściówki to chciałyśmy dać szansę wszystkim dzieciom(tym biedniejszym również)aby mogły się miło pobawić.Następnym razem spróbujemy czego innego:)
Dziękuję za opinię:):)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 402 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: WIELUŃ
Wysłany: 2011-02-01, 20:46
Ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Trzeba było napisać OKAZJA TANI BAL KARNAWAŁOWY Z GRATISAMI i frekwencja gotowa. Drogie nie pasuje a darmowe jest podejrzane.
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-02-01, 21:08
Najpiękniejszy avatar na forum
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Jan Smutny [Usunięty]
Wysłany: 2011-02-01, 21:14
Przepiękna Martineez, zgodnie z prośbą wyraziłem swoją (jak widzę nie tylko) opinię. Ach, gdybym był młodszy Dziewczyno...przyszedłbym nawet w śpiochach.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 449 Piwa: 12/1 Skąd: z samiutkiego piekła
Wysłany: 2011-02-01, 21:27
Martinezz napisał/a:
Co do wejściówki to chciałyśmy dać szansę wszystkim dzieciom(tym biedniejszym również)aby mogły się miło pobawić.Następnym razem spróbujemy czego innego:)
Znalazłem ofertę waszego balu na stronie internetowej.
Drugim warunkiem uczestnictwa w balu jest przebranie dziecka w strój karnawałowy.
Nie wszyscy rodzice mają czas i umiejętności wykonać taki strój samodzielnie.
Pozostaje zakup co kosztuje nawet i 100 zł i automatycznie podnosi koszt
udziału w takim balu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum