Aktualnie posiadam Nikona D5000 niestety nie posiada on silnika, przez tą nie współpracuje z obiektywami stałoogniskowymi. Żałuję trochę, bo miałem jeszcze do wyboru Canona 550D, który był droższy, ale przez to nie miałbym obiektywów, które aktualnie posiadam. Moje pytanie, a właściwie pytania są takie.
Czy orientuje się ktoś, czy przy kręceniu filmów z D90 działa AF? Filmy w D5000 są świetnej jakości jednak czasem nie ma warunków, aby cały czas ostrzyć, zwłaszcza kiedy jest się w ruchu.
Zastanawiałem się właśnie nad zmianą body, co prawda jeszcze nie teraz, ale tym razem chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o nowym nabytku i nie strzelić takiej gafy jak z D5000.
Jeżeli, ktoś zna jakiś inny aparat, ze stajni Nikona, posiada silnik i możliwość nagrywania filmów, która jest niezbędna do mojej pracy z aparatem, prosiłbym o wypowiedzenie się w tym temacie. Jeżeli chodzi o kwotę, którą jestem w stanie wydać na nowy aparat to 2600zł. Od razu mówię, że aparat zmienię w połowie wakacji, bo wtedy będę miał jakąś większą gotówkę, ale chciałbym już przyglądać się mojemu przyszłemu nabytkowi. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum