boozy1, nie wyolbrzymiaj. Zepsuł mi się w aucie mechanizm od wycieraczek - to mam jechać do mechanika wiedząc, że skasuje mnie za to, że posiada wiedzę a ja rzekomo nie, a wiem, że mogę wymienić sobie to sam oszczędzając na robocie? Pewne rzeczy są proste do wykonania dla kogoś, kto technicznie zna się na rzeczy i nie musi mieć skończonego doktoratu z elektryki, żeby wiedzieć, jak założyć sobie gniazdko. Nie rób z ludzi imbecyli, ale z drugiej strony masz trochę racji, bo na naszym rynku nie brakuje pseudo-fachowców, flachowców. U znajomych gość układał płytki w łazience. Szło mu to średnio, nagle gdzieś zaginął. Nie przychodził co rano kończyć fuchy, więc znajomi zadzwonili do niego do domu zapytać co się dzieje (ich mieszkanie rozgrzebane - syf generalnie). Odebrała żona flachowca zdziwiona informując, że mąż codziennie rano wychodzi do nich kłaść płytki... sam miałem w domu pod posadzką paręnaście metrów kabla zwiniętego w zwój, jak zrywaliśmy parkiet i robiliśmy wylewkę... ale nie można wszędzie doszukiwać się partaczy, bo nawet niby fachowiec w swojej dziedzinie potrafi spie.przyć robotę. Także proszę - nie generalizuj.
Poza tym nie mieszkamy w Niemczech, gdzie tam do każdej roboty zatrudnia się odpowiedniego fachowca. Nie te zarobki. Nie mówię, że mi się to podoba, ale niestety tak nas państwo zmusiło, że każdy stara się zrobić jak najwięcej, żeby w miarę godnie żyć. U nas nie docenia się fachowców niestety, dlatego wyjeżdżamy za granicę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum