Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-12-21, 20:23
Niestety, zasada jest jedna; najpierw leje się alkohol, potem leją się łzy .
- dodane dzisiaj ( 22.12.09 )
Co sądzicie o tym ? Tak sobie pomyślałem, że skoro wymyśliłem niezły cytat , to może dołożyć do tego coś z serii „ Użyj wyobraźni”.
PS. I może jeszcze dwie propozycje do przeanalizowania . Mam nadzieję że trafiają w sedno sprawy
Użyj wyobraźni....jpg
Plik ściągnięto 412 raz(y) 163,56 KB
Użyj wyobraźni 1..jpg dodano 23.12.09
Plik ściągnięto 419 raz(y) 246,53 KB
Użyj wyobraźni 2..jpg dodano 23.12.09
Plik ściągnięto 405 raz(y) 249,42 KB
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2007 Posty: 236 Piwa: 8/5 Skąd: wielun
Wysłany: 2010-05-11, 13:42 Wypadek na S8 odcinek leśny - UWAGA ZDJĘCIA DRASTYCZNE -
tijo napisał/a:
Dzień jak co dzień. Trasa S8, ruch we dnie i w nocy. Długa prosta obok kompleksu leśnego, każdy kierowca pozwala sobie na ile może. Zwłaszcza w nocy. Policja śpi, cisza spokój, radyjko gra, las dookoła, gaz do dechy i długie światła. Rozum zasypia. Wzrok też, mijamy znaki, nieważne jakie, ograniczenie prędkości? Jakieś zwierzątka na drodze ? Eee no też śpią. A mnie się śpieszy.
Dla przypomnienia - znak wygląda tak :
Oznacza :
A-18b Uwaga na zwierzęta dzikie
Znak ten ostrzega o możliwości napotkania na drodze zwierząt żyjących w lasach.
Las nocą żyje, zwierzyna przechodzi przez drogę, spotkanie jest nieuniknione, oślepiona, nie ucieka tylko zazwyczaj stoi na drodze, co może wyniknąć z takiego spotkania ?
Samochód jadący z dużą prędkością wbija się w łanię na drodze. Cięzar zwierzęcia +- 140 kg. Urwana głowa wpada do środka dotkliwie raniąc pasażerów. Łania jest ciężarna. Z resztek ciała wydobywa się mały jelonek. Na zniszczony samochód wpada kolejny pojazd z pasażerami w środku. Odbija się i wpada do rowu. Po dłuższej chwili zjawia się Straż pożarna, Policja i Pogotowie. Ruch w obie strony jest zakorkowany na długi czas... Środek nocy, łuna nad lasem od zapalonych świateł ciężarówek i innych samochodów.
A jak to może wyglądać za dnia ? A tak :
Wjeżdżając w teren leśny - zwolnijcie! Pamiętajcie o Sobie, Rodzinie i bliskich i znajomych.
Bo pamięć ludzka jest bardzo zawodna i chwilowa.
teraz ruszyła w mediach nowa kampania "prędkość zabija - włącz myślenie". Jeśli ktoś nie odwiedzał jeszcze strony, to podaję link: http://www.predkosczabija.pl/
Ale jak by się tak dokładniej przyjrzeć , to raczej nawet śmigłowiec Lotniczego Pogotowia nie za dużo pomógł . Ale wiek plus prochy daje efekt .
I czy w tym przypadku to jakiś stereotyp ????????????????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum