OgioN, moi rodzice od kilku lat mają takie urządzenie u siebie - są bardzo zadowoleni. Jeżeli chodzi o skuteczność - podam na 2 przykładach: 1. w czajniku w którym gotują wodę na herbatę, nie ma śladu kamienia; 2. Wodę można bez najmniejszych przeciwwskazań pić prosto z kranu - to akurat oparte jest na moim własnym doświadczeniu - jeżeli napije się "kranówy" ze zwykłej sieci, to na drugi dzień boli mnie gardło i ogólnie nienajlepiej sie czuje - pijąc z tego filtra takich problemów nie mam. Ja osobiście mogę zdecydowanie polecić
kup sobie dzbanek z wkładem filtrującym, pije kranówkę naszą pyszną wieluńską i jakoś nie mam gardła chorego bo woda zdąży przez czas filtracji ocieplić do temperatury pokojowej osmoza jest złym rozwiązaniem bo wyjaławia wodę... jak lubisz smak wody demineralizowanej smacznego
_________________ Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
jak nie chcesz kamieni nerkowych to pij dużo soków z cytrusów i browara albo inaczej pij tylko wodę po osmozie, nie pij soków, napojów kolorowych, wód wysoko zmineralizowanych, herbat, kaw...
_________________ Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
kup sobie dzbanek z wkładem filtrującym, pije kranówkę naszą pyszną wieluńską i jakoś nie mam gardła chorego bo woda zdąży przez czas filtracji ocieplić do temperatury pokojowej osmoza jest złym rozwiązaniem bo wyjaławia wodę... jak lubisz smak wody demineralizowanej smacznego
Popieram w 100%. Taki dzbanek to bardzo fajna sprawa. Prawie cała moja rodzina ma takie coś u siebie Najbardziej działanie takiego filtra widać po czajniku, jeśli gotujemy w nim wodę filtrowaną to w ogóle nie osadza się w nim kamień. A smak też inny, kranówa przewyższa wiele niegazowanych wód mineralnych (smakowo). I polecam kupować wkłady na allegro, wychodzi dużo taniej, zwłaszcza przy większym zamówieniu
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Wysłany: 2011-02-17, 12:12
też zastanawiam się nad zakupem takiego systemu. Tylko nie wiem czy nie powiększyć go o lampę UV
Według mnie w dzisiejszym świecie filtry do wody to podstawa. Dla przypomnienia (w uproszczeniu i duuuużym skrócie).
- Każda komórka składa się z wody. Woda transportuje również do komórek niezbędne życiodajne minerały, więc woda = życie (prosty ale nie banał Nie ma wody - komórka umiera - umiera człowiek.
Wniosek: im czystszą wodę pijemy tym mniej śmieci mamy w komórkach, a więc tym samym w organiźmie...
Oczywiście można uprościć sprawę (finansowo) i kupić odpowiednie dzbanki. Zawsze to lepsze niż picie "kranówki" z ołowiem, azbestem itp
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2011-02-17, 13:06
yabos napisał/a:
Popieram w 100%. Taki dzbanek to bardzo fajna sprawa. Prawie cała moja rodzina ma takie coś u siebie Najbardziej działanie takiego filtra widać po czajniku, jeśli gotujemy w nim wodę filtrowaną to w ogóle nie osadza się w nim kamień. A smak też inny, kranówa przewyższa wiele niegazowanych wód mineralnych (smakowo). I polecam kupować wkłady na allegro, wychodzi dużo taniej, zwłaszcza przy większym zamówieniu
Potwierdzam. W biurze mamy dzbanek z Brity i od tej pory skończyły się problemy z kamieniem w czajniku który nie tylko się odkładał w czajniku ale też był taki mętny biały osad na powierzchni wody po zagotowaniu a potem pływało to w kawie i herbacie. Przez dłuższy czas kupowaliśmy wodę z marketów w 5l bańkach ale tylko zniknął osad na powierzchni a w czajniku nadal osadzał się kamień. Teraz jest ok. Tak jak pisze yabos filtry na allegro w większej ilości wychodzą po 15 zł. na miesiąc (jeden wkład na ok 4 tyg.). W carrefour są chyba po ok. 20 zł. Zamierzam kupić sobie do domu taki dzbaneczek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum