Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2011-02-28, 14:01
Cytat:
"Dziennik Gazeta Prawna" dodaje, że choć w ostatnich pięciu latach samorządy zlikwidowały 3 tysiące szkół, a uczniów jest o milion mniej, liczba nauczycieli wzrosła o 13 tysięcy. Gminy nie mają już pieniędzy na fikcyjne etaty, dlatego szukają nowych form zatrudnienia, poza Kartą Nauczyciela.
Zastanawiam się czym zajmują się ci nowi nauczyciele skoro dzieci coraz mniej
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 15 Cze 2006 Posty: 503 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-02-28, 14:20
Dowód jak łatwo wypaczyć informację, podając ją bez wyjaśnienia.
Liczba nauczycieli zatrudnionych w szkołach rośnie z prostego powodu - młody nauczyciel ma płacone zdecydowanie mniej niż np. nauczyciel mianowany i dyplomowany. Zatem odbiera się nadgodziny nauczycielom z większym stażem - by zatrudnić nowych i płacić mniej.
Zatrudnia się często na 1/3 etatu, 1/4 - a w ewidencji jest kolejna sztuka.
Powiem krótko.
Jestem nauczycielem, ale wcześniej pracowałem na wielu innych stanowiskach - m.in. jako pomocnik stolarza, w przetwórni owocowo-warzywnej przy taśmie, w archiwum za biurkiem i wielu innych. Mam dobre porównanie. Ze wszystkich rodzajów prac które wykonywałem praca nauczyciela jest najcięższa, choć daje mi też najwięcej satysfakcji.
Większość z was nie ma żadnego porównania i żadnego pojęcia o pracy nauczyciela.
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 293 Postawił 5 piw(a) Skąd: Okolice
Wysłany: 2011-03-02, 19:47
Eagle napisał/a:
Powiem krótko.
Jestem nauczycielem, ale wcześniej pracowałem na wielu innych stanowiskach - m.in. jako pomocnik stolarza, w przetwórni owocowo-warzywnej przy taśmie, w archiwum za biurkiem i wielu innych. Mam dobre porównanie. Ze wszystkich rodzajów prac które wykonywałem praca nauczyciela jest najcięższa, choć daje mi też najwięcej satysfakcji.
Większość z was nie ma żadnego porównania i żadnego pojęcia o pracy nauczyciela.
Jak jest taka ciężka ta praca to zawsze możesz zmienić na lżejszą pracę np.na pomocnika stolarza.
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2011-03-02, 22:03
tom25 napisał/a:
4 miesiące w domu i kaska im leci.I to jest sprawiedliwość.Każdy by tak chciał.
tom25 napisał/a:
Jak jest taka ciężka ta praca to zawsze możesz zmienić na lżejszą pracę np.na pomocnika stolarza.
Skoro tak Cię to w oczy kole, to nie pozostaje Ci nic innego, jak zostać nauczycielem.
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Mogę i jak mi się znudzi być nauczycielem, to sobie zmienię na inny zawód, niekoniecznie stolarza. Ty natomiast zamiast kipieć z zawiści spróbuj zostać nauczycielem. Będziesz miał mnóstwo kasy i wolnego.
Poprawiono 1 błąd ort.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2011-03-03, 15:31, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-03-03, 08:48
Kolejny stachanowiec XXI wieku.
A o zostaniu nauczycielem pisalismy trochę wcześniej, okazuje się, że mało kto chce zrezygnować z tego obozu pracy.
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2011-03-03, 09:01
Świstek napisał/a:
mało kto chce zrezygnować z tego obozu pracy
Bo może im dobrze płacą za pracę i dlatego nie rezygnują?
Wszystkim zazdrosnym o nauczycieli, proponuje się przekwalifikować i zostać nauczycielem. Będziecie pracowali 3,5h dziennie, oczywiście wszystkie weekendy i święta wolne. Co miesiąc Wasze konto zasili bardzo dobra wypłata, a co najważniejsze całe wakacje macie wolne.
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum