dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2011-01-21, 18:25 "Droga" z Wielunia w stronę Krzyworzeki
Co za idiota wydał pozwolenie na zerwanie asfaltu na odcinku blisko 2km, na drodze biegnącej z Wielunia do Krzyworzeki? Jakim trzeba być debilem i ignorantem, żeby w czasie zimy zostawić drogę w takim stanie? Dziura na dziurze, dziurą pogania. Klepowisko czy kocie łby, to przy tej drodze rarytas! Kto pozwala na zdarcie asfaltu, nawet z koleinami przed zimą, czyli okresem gdzie wiadomo, że żadne prace modernizacyjne, nie mogą być prowadzone? Na miejscu ludzi mieszkajacych w Gaszynie przy tej ulicy, podałbym zarządcę do sądu.
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
"(...)niestety, nie udało się, bo 27 listopada, dosłownie trzy, cztery dni której tutaj, śnieg spadł w listopadzie, zabrakło nam do pełnego zrealizowania, tych naszych zamierzeń(...) zagraża to w pewien sposób bezpieczeństwu(...)"
..czego oczekiwać od ludzi nie potrafiących sklecić poprawnie jednego zdania? Od tego pana, aż bije jakimś.. ach. Spokojnie mówi dziennikarce, że on wie i jest świadomy, że kierowcy i przechodnie są, czy byli (ciężko wywnioskować co ma na myśli) w niebezpieczeństwie na drodze w Gaszynie. Wydaje się to być dla niego normalne. Tutaj nikt nie zawinił, prócz śniegu i mrozu. To warunki pogodowe doprowadziły do niebezpieczeństwa, a nie nieudolność i kretynizm pana starosty i jego kolegów. Słuchacze nie myślcie, że to naaasza wina! To wina zimy!!! Zima 27 listopada? Kto to widział?
Ciekawostką jest wynik uzyskany w ostatnich wyborach samorządowych przez tego pana. Otóż uzyskał 887 głosów, a więc najwięcej z wszystkich obecnych radnych powiatu Zatem raczej nie należy się spodziewać poprawy sytuacji na drogach. Mimo wszystko, ktoś powinien dostarczyć tym biedakom trochę materiałów meteorologicznych nawiązujących do naszej strefy klimatycznej.
Jakbym zapomniał, to przypomnijcie mi o panu Stępniu, gdy będziemy wybierali Idiotyzm roku 2011. Można się jeszcze będzie może pokusić o kategorię "Bałwan roku 2011". To tak w nawiązaniu do nieprawdopodobnego przyjścia zimy 27 listopada
Temat nadaje się do działu Aktualności. Chyba, że odcinek o którym mowa został już odpowiednio zabezpieczony?
po pierwsze remont związany jest ze Szlakiem Bursztynowym, więc pytanie kierowane powinno być do p. Antczaka- wicestarosty aktualnie burmistrza bo on podpisuje( podpisywał ) przetargi związane ze Szla..., po drugie materiał jest jakiś zmontowany dziwnie chyba, że starosta przechodzi mutacje co nie znaczy że nominacja się nie należy ostatnio rozpędziłem się w Mierzycach i nie było przyjemnością wyciąganie samochodu z poślizgu
_________________ Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2011-01-21, 23:34
hiszpan napisał/a:
Tutaj nikt nie zawinił, prócz śniegu i mrozu
Bo kto by się spodziewał, że w "zimie" będzie mróz i spadnie śnieg?
hiszpan napisał/a:
odcinek o którym mowa został już odpowiednio zabezpieczony?
Jedyne zabezpieczenie, to znaki informujące o "robotach drogowych" i ograniczeniu prędkości do 20 km/h
DRAMAT
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2011-01-22, 01:01
Ja na temat tej drogi powiem tylko jedno: JA PIER...LE!!! Jeżeli dzisiaj przy prędkości 15km/h niczego nie urwałem to mają szczęście, bo jak się jutro okaże coś innego, to tego tak nie zostawię...
Jeden baran, który ze strony inwestora zwinął dywanik i myślał że 27 listopada nie będzie śniegu, drugi, który jest właścicielem drogi i na to pozwolił.
A propos, odcinek drogi powiatowej Wln - Turów - Skomlin, na wysokości od byłej jednostki wojskowej do początku m. Turów - tak długo się pier....li z założeniem kostki i "budową" pasa zieleni (pomniejszając oczywiście szerokość dywanika) w Turowie, że też im czasu brakło na dokończenie roboty...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2011-01-22, 15:58
wln4life napisał/a:
po pierwsze remont związany jest ze Szlakiem Bursztynowym, więc pytanie kierowane powinno być do p. Antczaka(...)
Nikogo nie interesuje z czym związany jest remont, ale kto jest za niego odpowiedzialny. A w tym przypadku odpowiedzialność za narażenie człowieka na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia lub ciężkiego uszczerbku na zdrowiu na tej drodze, ponosi zarząd powiatu, a w szczególności jego zwierzchnik, czyli starosta. I ten koleś, w tym przypadku pan Stępień, podlega karze pozbawienia wolności nawet do lat 3 (w zależności którym paragrafem się podeprzeć). Oczywiście trudno teraz o pisanie pozwów podobnej formy w takiej sprawie, ale!, gdyby na "bohaterskim" odcinku drogi, zginął ktoś lub doznał jakiś obrażeń z tytułu wypadku, to taki "samorządowiec" ma przeje ..e. Bynajmniej miałby, gdybym to ja okazał się stratny, nawet pośrednio. Po prostu "wgniótłbym go w ziemie", jego "kariera" polityczna znalazłaby się na ostrym łuku. Bardzo ostrym. I wszystko odbyłoby się zgodnie z prawem. I wiecie co, od poniedziałku będę miał więcej czasu, i mam zamiar zająć się zgłoszeniem tego "zaniedbania" do odpowiednich urzędów. Tylko napiszcie dokładnie, jak teraz wygląda ta droga, proszę. Kiedy jechałem tam 3 stycznia, to była tak rozje..na, że miałem wielką ochotę wpaść do "powiatu" i komuś przypier..lić. Na szczęście tych imbecyli, powstrzymałem się Wyszedłem z założenia, że przejechanie tego odcinka raz (lub rzadziej) w miesiącu, tylko upewni mnie w przekonaniu, że wybierając aktualne miejsce zamieszkania, podjąłem dobrą decyzję..
Dziennik Ustaw z 2007 r. Nr 19 poz. 115
(...)
W imieniu właściciela drogami publicznymi zarządzają w przypadku dróg:
1. krajowych – Generalny Dyrektor Dróg Krajowych i Autostrad;
2. wojewódzkich – zarząd województwa;
3. powiatowych – zarząd powiatu;
4. gminnych – wójt (burmistrz, prezydent miasta) – art. 19 Ustawy.
Art. 20. Do zarządcy drogi należy w szczególności:
1) opracowywanie projektów planów rozwoju sieci drogowej oraz bieżące informowanie o tych planach organów właściwych do sporządzania miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego;
2) opracowywanie projektów planów finansowania budowy, przebudowy, remontu, utrzymania i ochrony dróg oraz drogowych obiektów inżynierskich;
3) pełnienie funkcji inwestora;
4) utrzymanie nawierzchni drogi, chodników, drogowych obiektów inżynierskich, urządzeń zabezpieczających ruch i innych urządzeń związanych z drogą;
5) realizacja zadań w zakresie inżynierii ruchu;
(...)
7) koordynacja robót w pasie drogowym;
(...)
10) przeprowadzanie okresowych kontroli stanu dróg(...)
11) wykonywanie robót interwencyjnych, robót utrzymaniowych i zabezpieczających;
(..)
14) wprowadzanie ograniczeń lub zamykanie dróg i drogowych obiektów inżynierskich dla ruchu oraz wyznaczanie objazdów drogami różnej kategorii, gdy występuje bezpośrednie zagrożenie bezpieczeństwa osób lub mienia;
(...)
stępień.png Winowajca rozpie...lu w Gaszynie, Andrzej Stępień
Wysłany: 2011-03-02, 11:25
Ciekawe kto za nadkładnie drogi i paliwo nam zwróci.
_________________ Większość ludzi chce zmienić świat, aby poprawić swoje życie, ale świat, który należałoby najpierw zmienić, tkwi w nich samych. Taki jest wybór - i niektórzy nie chcą go dokonać. - John C. Maxwell
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum