Wysłany: 2011-03-11, 18:30 kostka brukowa do ścieżek na działce
Zastanawiam się nad wyłożeniem kostką brukową ścieżek na działce. Wyszłoby tego ok. 35 m/kw plus obramowania ok. 80 szt.
Ceny w sklepach wydają się być bardzo wysokie. Czy ktoś orientuje się gdzie najtaniej można kupić zwykłą szarą kostkę (taką prostokątną) do zrobienia takich ścieżek?
Będę wdzięczna za poradę:)
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2011-03-11, 19:39
Daj ogłoszenia na portalach rolniczych, ze sprzętem, itp. Poszukaj na allegro, ew. po składach budowlanych, może mają jakieś końcówki, bądź szukaj jakiś ogłoszeń na mieście, na necie itp...
Nie zapomnij zgłosić tego w Starostwie Powiatowym. Takie prace jak utwardzenie terenu m.in. wyłożeniem ścieżek wymagają zgłoszenia! Jeśli nie chcesz mieć później nieprzyjemności z Nadzorem Budowlanym dzięki życzliwości sąsiada...
Ale te ścieżki mają być na tzw. działce pracowniczej. To chyba ewentualnie muszę zgłosić to do zarządu tych działek. To mają być bardzo małe ścieżki
A może ktoś ma pomysł z czego takie ścieżki można zrobić? Żeby tanio wyszło i szybko - bo ta kostka mnie załamała
Krawężniki wkop i płyty chodnikowe załóż ewentualnie żwirem/kamieniami wysyp, załóż siatkę. Starostwo nie będzie sobie tym zaprzątać głowy, a nawet jak się dopieprzą to będą Ci kazali wyjaśnić sytuację.
_________________ Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
Siatkę na szczęście już mam Też myślałam o tych płytkach chodnikowych. Popytam w sklepach za ile to można dostać. Z tych kostek brukowych raczej zrezygnuję. Nie dość że potwornie drogie to głupio tak zabrukować sobie małą działkę. A jak mi się zdudzą
Dzięki za radę!
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 449 Piwa: 12/1 Skąd: z samiutkiego piekła
Wysłany: 2011-03-14, 19:02
O krawężniki i płytki chodnikowe możesz zapytać w GDDKiA na ul. Sieradzkiej
(za torami po prawo) mają tam dużo takich rzeczy pochodzących z remontowanych
chodników.
Sprzedają je w porównaniu do cen nowych sklepowych "za bezcen".
Ja w wakacje kupowałem krawężniki po 2 zł za szt., a potem musiałem dokupić nowe
w betoniarni na ciepłowniczej po 8 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum