Jeżeli chcesz usunąć modzele, możesz spróbować sama. Należy bardzo dobrze namoczyć stopy (woda z mydłem lub solą) i ścierać zrogowaciały naskórek tarką lub pumeksem, lecz nie od razu wszystko. Najlepiej stopniowo powiedzmy co dwa dni po trochu.
Jeżeli chcesz usunąć u lekarza lub podologa to pamiętaj, że będą się szybciej odnawiać, jeżeli zostaną wycięte w całości od razu.
Jeżeli nie chcesz nawrotów trzeba bardzo pielęgnować stopy i dobrze dobierać obuwie, by nie uciskały w tych miejscach.
U diabetyków zalecana szczególna ostrożność przy wszelkich takich zabiegach.
Sylwiaabc, nie warto chodzić do wieluńskich dermatologów. Jeśli masz problem wybierz się do Opola - babeczka jest na prawdę konkretna i zna się na rzeczy. Ja byłam u wielu lekarzy i dopiero ona mi pomogła. Dr Czarnecka 602-439-902 Opole, ul. Sosnkowskiego .
podpisuje się pod tym rękami i nogami. Odwiedziłem wielu wieluńskich dermatologów, żaden z nich mi nie pomógł. Żaden z nich nie wykazał się profesjonalizmem w moim przypadku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum