majk-el, pewnie dlatego, że bierze się to z fizyki czy chemii - jak kto woli: stal jest twardsza niż aluminium i do aluminiowych potrzeba często więcej odważników, bo są bardziej zdezelowane niż stalowe
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2011-04-01, 07:21
Apropo's alusów. Klei się do nich ciężarki czy nabija na rant felgi jak przy stalowych ? Jak powinno być prawidłowo ? Wydaje mi się, że się klei aby nie zniszczyć felgi. I czy jest w Wieluniu jakiś zakład który robi to prawidłowo ?
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2011-04-01, 16:40
Ferbik napisał/a:
majk-el, pewnie dlatego, że bierze się to z fizyki czy chemii - jak kto woli: stal jest twardsza niż aluminium i do aluminiowych potrzeba często więcej odważników, bo są bardziej zdezelowane niż stalowe
Ferbik dzięki za zainteresowanie bo pewnie nie doczekam się odpowiedzi ogłoszeniodawcy Wymieniam opony od kilku lat ale jeszcze nie spotkałem się z sytuacją aby za wymianę na alusach brać więcej pieniędzy.
Apropo's alusów. Klei się do nich ciężarki czy nabija na rant felgi jak przy stalowych ? Jak powinno być prawidłowo ? Wydaje mi się, że się klei aby nie zniszczyć felgi. I czy jest w Wieluniu jakiś zakład który robi to prawidłowo ?
Powinno się kleić od wewnątrz - niestety mało kto to robi, w Wieluniu to nie wiem.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 26 Sie 2009 Posty: 1171 Skąd: Skąd?
Wysłany: 2011-04-01, 21:38
Ja dzisiaj wymieniałem oponki na alusach.
Klejenie tylko od środka (zabił bym za klejenie od zewnątrz).
Wymiana 4 opon (zdjęcie starych, założenie nowych i wyważenie) 80pln.
Złoczew koło firmy BUMA.
Dodam, że oponki były 235/40R17 więc się trochę namęczył przy zakładaniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum