Wysłany: 2011-03-24, 21:06 Ćwiczenia samolotów wojskowych nad Wieluniem
Dzisiaj tak z pół godziny temu wykorzystując sprzyjającą pogodę na plenerowe piwko zauważyłem, że nad naszym miastem latają 3 myśliwce i "bawią się w wojnę". Z tego co mogę się domyślać to ćwiczyli atak 2 na 1 lub coś w tym stylu bo co pewien czas jeden lub dwa myśliwce wypuszczały flary, które się puszcza, aby zmylić tor rakiety (bynajmniej tak myślę) co dawało bardzo fajny efekt na niebie nad naszym miastem. Nawet miałem to nagrać telefonem, ale złośliwość rzeczy martwych sprawiła, że właśnie wtedy się rozładował.
Emoticonę na końcu mi wcięło Miało być śmiesznie, a wyszło jak zwykle Poza tym skoro niby wypuszczane były flary, to powinny być wypuszczone również pociski, ale podejrzewam, że ryzyko byłoby zbyt duże. A może to znowu ktoś puszczał chińskie lampiony?
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2011-03-24, 21:34
może to przygotowania do czerwcowej imprezy??
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 4 razy Wiek: 87 Dołączył: 30 Wrz 2008 Posty: 292 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-04-02, 22:05
Żadna nowość:) W tamtym roku można było zauważyć manewry tankowania F-16 w powietrzu przy uzyciu tankowca KC-10
A co do flar - zapewne zastępują one pociski rakietowe w ramach symulacji walki, użycie rakiet było by opłakane w skutkach...
W Łasku mamy bazę F-16, więc takie widoki nad Wieluniem to żadna nowość - wystarczy sie tym zainteresować A odchodząc leciutko od tematu - jeśli ktoś jest zainteresowany to podaje strone do radaru, który pokazuje aktualnie lecace samoloty nad Europą i w tym nad Wieluniem - ciekawa rzecz wiedzieć co i gdzie leci nam nad głową
http://www.flightradar24.com/
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-04-03, 09:51
HandOfFury napisał/a:
A odchodząc leciutko od tematu - jeśli ktoś jest zainteresowany to podaje strone do radaru, który pokazuje aktualnie lecace samoloty nad Europą i w tym nad Wieluniem - ciekawa rzecz wiedzieć co i gdzie leci nam nad głową
Fajna i ciekawa sprawa z tą stroną Dzięki
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Strona całkiem całkiem. Co do lotów F-16 to fakt, żadna nowość, tylko faktycznie nigdy się jakoś specjalnie nie przyglądałem jak latali nad naszym niebem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum